Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΦΩΚΙΔΑ:(215) ΧΑΣΙΣOΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΚΙΩΝΑ

ΦΩΚΙΔΑ:(215) ΧΑΣΙΣOΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΚΙΩΝΑ

Λαμία, 7 Σεπτεμβρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα φυτεία με συνολικά (215) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, στη Φωκίδα 

Συνεχίζονται οι συντονισμένες δράσεις για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης 

Νέα φυτεία με συνολικά (215) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σήμερα (07-09-2020) το πρωί, σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας.
Για τον εντοπισμό της φυτείας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας .
Ειδικότερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, διαπιστώθηκε η καλλιέργεια (215) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους έως και (80) εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.λ.π.).
Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών .
Γίνεται μνεία ότι πρωινές ώρες της 25-08-2020, σε γειτνιάζουσα περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας, είχε εντοπιστεί μία ακόμη φυτεία με συνολικά (186) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,80) μέτρων (σχετ. το από 26-08-2020 Δελτίο Τύπου).
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού εξερευνήσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον. 

Τα ντοκουμέντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου