Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Ένας κάνει την αρχή. Μία νύχτα να μην τον βλέπει κανένας κάποιος θέλει να καθαρίσει την αποθήκη του,τον κήπο του,το σπίτι του , θεωρεί σωστό να αφήσει τον όγκο των σκουπιδιών του όπου τον βολεύει .Έτσι θρασύτατα ,αρκεί να είναι νοικοκύρης στο σπίτι του ,κάνοντας χωματερή το δάσος ,το ρέμα το λαγκάδι αρκεί να τα φύγουν από πάνω του.
Μπάζα ,έπιπλα,πλαστικά,στρώματα,πετιούνται χωρίς ίχνος ντροπής και με πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες που προκαλεί αυτή η συμπεριφορά .

Και σιγά σιγά η χωματερή διογκώνεται ,αφού το παράδειγμά του θα το ακολουθήσουν και άλλοι ανεγκέφαλοι.

Το να διαμαρτύρεται κάποιος για τυχόν κακή διαχείριση αποκομιδής σκουπιδιών του δήμου το βρίσκεις λογικό γιατί μπορεί να μην σε εξυπηρετεί, αλλά ,για την συμπεριφορά αυτού που κάνει σκουπιδότοπο όπου γουστάρει φταίει μόνο αυτός που δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Και δεν είναι μόνο η αισθητική που μας χαλά ,είναι ότι είναι εστία φωτιάς με πρώτης ποιότητας προσάνναμα για να κάψουμε το νησί μας.
Δεν υπάρχει άλλοθι για αυτήν την τριτοκοσμική συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τα λιγοστά δάση μας ,δεν υπάρχει άλλοθι για την "νοικοκυροσύνη" κάποιων που θέλουν να έχουν καθαρό το σπίτι τους αλλά βρωμίζουν το περιβάλλον. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στο τόπο που ζούμε εμείς είμαστε η εικόνα του, ανάλογα πόσο πολιτισμένα του φερόμαστε και πόσο τον σεβόμαστε .
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ADELIN 107,3 FM















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου