Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

BATIKA.Διημερίδα της Ένωσης Βατικιωτών Επιστημόνων στη Νεάπολη

Διημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του Δημοσθένη Κοντομηνά και του Γιάννη Κωνσταντινάκου διοργανώνει η Ένωση Βατικιωτών Επιστημόνων το διήμερο 17 & 18 Αυγούστου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “Limira Mare” στη Νεάπολη Λακωνίας
Πρόγραμμα
Παρασκευή 17/8
19.00: Προσέλευση 
19.20: Πρόλογος της εκδήλωσης-χαιρετισμοί 
19.30: Δημήτρης Παπούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών “ Καινοτόμες και «παράξενες» χρήσεις ορυκτών” 
19.55: Νεκτάριος Μαστορόπουλος, Καθηγητής ΜΕ, πρώην Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας "Πολιτιστική κληρονομιά και σύγχρονη βιωσιμότητα με κάποιες αναφορές στην Μονεμβασία και την ευρύτερη περιοχή" 
20.20: Συζήτηση 
21.00: Λήξη 1ης ημέρας
Σαββάτο 18/8 
19.00: Προσέλευση 
19.30: Ιωάννης Μιχαλέτος, Ιατρός, Διευθυντής ΚΥ Νεάπολης “Οι επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία της υπερυψηλής τάσης” 
19.55: Βράβευση Β. Σαραντίτη, Δικηγόρου, πρώην Υπουργού Ναυτιλίας και Εμπορίου για την προσφορά του στην Ελληνική Ναυτιλία 
20.20: Λευτέρης Κουσούλης, Επικοινωνιολόγος ‘’Η πολιτική, η τέχνη της συνύπαρξης” 
20.40: Μηνάς Αναστασάκης, Λαογράφος ‘’Βάτικα και θάλασσα. Σχέσεις αμφίδρομες’’ 
21.00: Συζήτηση 
21.20: Λήξη 2ης ημέρας
http://www.lakonikos.gr

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ) ΤΡΙΜΗΝΟΥ 01/05-31/07

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
(ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ) ΤΡΙΜΗΝΟΥ 01/05-31/07
- 2014: 32.921
- 2015: 31.287
- 2016: 35.433
- 2017: 32.113
- 2018: 36.227
Όπως είναι εμφανές, το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου 2018 οι αφίξεις είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό οφείλεται τόσο στην βελτίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων όσο και στη διαφημιστική πολιτική του Δήμου και των ιδιωτών.
Τα στοιχεία αυτά είναι μόνο ποσοτικά και δεν μεταφράζονται απαραίτητα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης – κατανάλωσης, αφού οι πρώτες ενδείξεις για την τρέχουσα σεζόν δείχνουν ότι η αγοραστική ικανότητα των επισκεπτών είναι μάλλον αισθητά μειωμένη, όχι μόνο στα Κύθηρα αλλά στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς και παρά την κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων. Αυτό σημαίνει ότι τα μέχρι σήμερα δεδομένα του τουρισμού αλλάζουν. Τα ημερήσια γεύματα σε εστιατόρια και ταβέρνες, κυρίως για τις οικογένειες, έχουν μειωθεί από 2 σε 1, ενώ οι τουρίστες είναι πλέον πολύ προσεκτικοί στη σχέση ποιότητας – τιμής για το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Τα νέα αυτά δεδομένα μας κινητοποιούν, ώστε ως Δήμος αλλά και ως προορισμός συνολικά, να προβούμε στις δέουσες κινήσεις προκειμένου όχι μόνο να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τον αριθμό των αφίξεων, αλλά κυρίως να διευρύνουμε τη σεζόν προσελκύοντας ποιοτικό και υψηλού επιπέδου τουρισμό που είναι εκείνος που θα βελτιώσει και την εισπραξιμότητα στις επιχειρήσεις του κλάδου. Φυσικά ο κλάδος του τουρισμού αναμένει από την κεντρική διοίκηση μια σειρά γενναίων κινήτρων όπως η μείωση του ΦΠΑ, καθώς οι επιβαρύνσεις είναι τεράστιες και οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν κάθε μέρα και περισσότερο.
Παράλληλα προωθούμε αναγκαία έργα και υποδομές που είναι απαραίτητα αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που δεν θα εξαντλήσει τους φυσικούς πόρους του νησιού μας, όπως έγινε σε άλλα νησιά όπου πλέον ο κορεσμός έχει δημιουργήσει πολύ αρνητικές επιπτώσεις. Τέτοια έργα είναι (ενδεικτικά): τα πολλά έργα στον τομέα της ύδρευσης (6 νέες γεωτρήσεις, τηλεχειρισμός δικτύων, δίκτυο ύδρευσης Αγ. Πελαγίας, ολοκλήρωση μελετών για τις Όχελλες, νέα δίκτυα κ.λπ.), τα σημαντικά έργα οδοποιίας που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε εκτελούνται και δημοπρατούνται (Καλαδί, Φυρή Άμμος, Κακή Λαγκάδα, Μελιδόνι, Αγία Πελαγία – Αγία Αναστασία, Διακοπουλιάνικα – Γερακάρι κ.λπ.), η νέα οδοσήμανση σε όλο το νησί με σχεδόν 400 καινούργιες πινακίδες σήμανσης οικισμών και κατευθύνσεων (ζήτημα πάρα πολύ σημαντικό για τους επισκέπτες), το υψηλό επίπεδο καθαριότητας χάρη και στο εκτελούμενο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι αναπλάσεις οικισμών (Μητάτα, Φράτσια, Σκλαβιάνικα, Belvedere, Πλατεία Αγίου Ηλία κ.λπ.), η επέκταση του διαδρόμου στον Αερολιμένα Κυθήρων που έχει πάρει το δρόμο της, τα νέα δίκτυα δημοτικού φωτισμού και μια σειρά άλλων έργων και παρεμβάσεων που σταδιακά ωριμάζουμε προκειμένου το νησί μας να καλύψει την αναπτυξιακή υστέρηση των τελευταίων ετών και να μπορέσει να βασίσει την μελλοντική τουριστική του ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις και όχι σε σαθρά θεμέλια, όπως πολλοί προορισμοί που σήμερα τα δίκτυα και η φέρουσα ικανότητα των υποδομών τους δεν μπορούν να αντέξουν την τουριστική κίνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Προχωράμε με σχέδιο, με όραμα και κυρίως με αυστηρή προσήλωση σε συγκεκριμένους στόχους, χωρίς ουτοπικές και έωλες υποσχέσεις.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Χειροπέδες σε δύο άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών σε Σπάρτη και Μολάους

Ένας 37χρονος Έλληνας συνελήφθη με μικροποσότητα κάνναβης, το πρωί της Τρίτης 7/8 στη Σπάρτη.  Ο έλεγχος και η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Λακωνίας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Επίσης, το μεσημέρι της Τρίτης, συνελήφθη στους Μολάους Λακωνίας, από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, ένας 46χρονος Έλληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
http://www.lakonikos.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ,ANAKOINΩΣΗ


            
                                                                                                       7\8\2018


                                          

                                            

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ







Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΟΤΙ ΣΤΙΣ 9/8/2018  ΑΠΟ ΤΙΣ 9'00 ΕΩΣ ΤΙΣ 13'00 ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ.







                                                                       
                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΡΗΣ

ΒΑΤΙΚΑ.Δύο Καρέτα – Καρέτα, εντοπίστηκαν νεκρές στην περιοχή “ΚΑΚΑΒΟΣ” Πούντας Λακωνίας

Δύο θαλάσσιες χελώνες, του είδους Καρέτα – Καρέτα, εντοπίστηκαν νεκρές, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΚΑΚΑΒΟΣ” Πούντας Λακωνίας.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/