Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ο νέος χάρτης των μειονεκτικών περιοχών της χώρας


Μετά από εντατική διαβούλευση έτοιμος ο νέος χάρτης των μειονεκτικών περιοχών της χώρας μας
Ολοκληρώθηκε από τη χώρα μας η κανονιστικά προβλεπόμενη οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα και στέλνεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είχε γίνει γνωστό, λήφθηκαν υπόψη οι θέσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης.
Ασφαλώς, η Ελλάδα ακολούθησε όσα προβλέπονταν από τον Καν. (ΕΕ) 1305/2013 και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν οι ενισχύσεις στήριξης των Ελλήνων αγροτών και δεν πρόκειται να υπάρξουν αδικίες σε καμία περιοχή. Αυτό ήταν και το πνεύμα της διαδικασίας διαβούλευσης που προηγήθηκε, με βάση την πρόταση για την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών της αρμόδιας Υπηρεσίας και τη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Η πιστή εφαρμογή των παραπάνω κανονιστικών κριτηρίων προκύπτει και από την έγκριση που έχει λάβει η εφαρμοσθείσα μεθοδολογία της μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου από το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η τελική μεθοδολογία οριοθέτησης είχε σαν αποτέλεσμα, οι εκτάσεις που χαρακτηρίζονται ως υποκείμενες σε φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την υφιστάμενη οριοθέτηση. Στην πρόταση της διαβούλευσης οι εκτάσεις αυτές ανέρχονταν σε 0,78 εκατ. εκτάρια, ενώ στον τελικό χάρτη φτάνουν τα 1,3 εκατ. εκτάρια.
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2017, ο αριθμός των δικαιούχων Εξισωτικής Αποζημίωσης στις μειονεκτικές περιοχές με τη νέα οριοθέτηση θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Κατ’ επέκταση και οι πόροι που θα απαιτηθούν για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών απαιτήσεων του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια σημερινά επίπεδα ή και ακόμη υψηλότερα, δεδομένου ότι οι δικαιούχοι των περιοχών που χάνουν το χαρακτηρισμό τους και δεν περιλαμβάνονται στη νέα οριοθέτηση θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος της ενίσχυσης έως το 2020.
Επισημαίνεται ότι η νέα οριοθέτηση θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την έγκρισή της από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να ισχύσει με την πρόσκληση του μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης το 2019.
Ο νέος χάρτης επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στη διαβούλευση, η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και ιδιαίτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα μας.
Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/42899

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΟΥ XYLELLA FASTIDIOSA


Ανυπολόγιστες θα είναι οι καταστροφές και τρομακτικές οι συνέπειες για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς αν το βακτήριο Xylella fastidiosa «περάσει» από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά, μεσογειακά κράτη στην Ελλάδα. Ενδεχόμενη έλευση του βακτηρίου μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αφανισμό ολόκληρων επαρχιών από τον ελαιοκομικό χάρτη.
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΕΦΥ) προειδοποιεί πως, αν η Xylella περάσει τα σύνορα της χώρας μας, «τότε θα αλλάξει συνολικά η μορφή της γεωργίας και ακόμη περισσότεροι Έλληνες θα οδηγηθούν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας» και ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων «για την προστασία όλων μας».
Όπως υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΣΕΕΦΥ, σε περίπτωση εμφάνισης του βακτηρίου σε ένα σημείο, «αμέσως δεσμεύεται η παραγωγή σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, καταστρέφοντας όχι μόνο τους επαγγελματίες παραγωγούς, αλλά χωριά ολόκληρα.
Η ελαιοπαραγωγή της χώρας συμβάλλει στο ΑΕΠ με 2 δισ. ευρώ, ενώ η αμπελουργία, η ανθοκομία και οι υπόλοιπες δενδροκομικές καλλιέργειες που μπορεί να προσβληθούν με 1 δισ. ευρώ».
Στο πλαίσιο αυτό, ο σύνδεσμος ζητά τον άμεσο έλεγχο όλων των εν δυνάμει ξενιστών στις πύλες εισόδου της χώρας, σημειώνοντας ότι το «βακτήριο εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να έρθει από λιμάνι».
Όπως διευκρινίζει, πρακτικά αυτό δίνει χρόνο στις αρχές της χώρας να αναμένουν την έλευση του κάθε καραβιού που μεταφέρει φορτηγά με φυτικό υλικό και να το ελέγχουν για να διαπιστώνουν την υγεία του φορτίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον σύνδεσμο, είναι απαραίτητος ο έλεγχος των ατόμων που έχουν δυνατότητα να εισάγουν φυτικό υλικό στη χώρα, ενώ θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές να επιθεωρούν και κήπους, καθώς το βακτήριο μεταδίδεται με πολλά φυτά κηποτεχνίας άμεσα και εύκολα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΣΕΕΦΥ σημειώνει ότι σε πολλούς κήπους και έργα πρασίνου «έχει παρατηρηθεί ο κατασκευαστής να φέρνει φυτά από το εξωτερικό, και καθώς στερείται αδειών, οι αρχές δεν έχουν αρμοδιότητα να επιθεωρήσουν το φορτίο. Τα φυτά δεν τοποθετούνται σε πιστοποιημένη μονάδα, αλλά απευθείας στο έδαφος και μπορούν να μολύνουν τη χώρα. Εξοικονομώντας λίγα χρήματα για έναν κήπο διακινδυνεύουμε να κοστίσουμε 3 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ μας».
Περαιτέρω, σύμφωνα με τον σύνδεσμο είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την πιστοποίηση και εκπαίδευση των γεωπόνων των φυτωρίων και θέσπιση Ελληνικού Σήματος ποιότητας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδέσμου:
«Το 2013 εισέβαλε στη Μεσόγειο η Xylella fastidiosa, ένα βακτήριο που καταστρέφει τις ελιές, τα αμπέλια, τις πικροδάφνες και περισσότερα από 500 είδη φυτών ακόμα! Μεταφέρεται εξαιρετικά γρήγορα με έντομα και δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την αντιμετώπισή του. Αρχικά βρέθηκε στην Ιταλία, μετά στη Γαλλία, στη Γερμανία και γρήγορα και στην Ισπανία καταστρέφοντας χιλιάδες ελαιόδεντρα, διαλύοντας οικονομικά ολόκληρες τοπικές κοινωνίες.
Η χώρα μας είναι η μόνη Ευρωπαϊκή Μεσογειακή χώρα καθαρή από Xylella, όμως αν δεν λάβουμε άμεσα αυστηρά μέτρα θα ακολουθήσουμε την μοίρα της Ιταλίας και ολόκληρες επαρχίες θα εξαφανιστούν από τον ελαιοκομικό χάρτη! Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η xylella στην Ελλάδα είναι ανυπολόγιστη.
Σε περίπτωση εμφάνισης σε ένα σημείο, αμέσως δεσμεύεται η παραγωγή σε ακτίνα 10 χλμ καταστρέφοντας όχι μόνο του επαγγελματίες παραγωγούς αλλά χωριά ολόκληρα! Η ελαιοπαραγωγή της χώρας συμβάλλει στο ΑΕΠ με 2 δισ, η αμπελουργία, η ανθοκομία και οι υπόλοιπες δενδροκομικές καλλιέργειες που μπορούν να προσβληθούν με 1 δισ.
Συνολικά, η μορφή της γεωργίας θα αλλάξει στη χώρα μας με την έλευση του βακτηρίου και θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους Έλληνες στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
Αντέχουμε; Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία όλων μας:
1. Άμεσος έλεγχος όλων των εν δυνάμει ξενιστών στις πύλες εισόδου της χώρας. Το βακτήριο εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να έρθει από λιμάνι.
Πρακτικά αυτό δίνει χρόνο στις Αρχές της χώρας να αναμένουν την έλευση του κάθε καραβιού που μεταφέρει φορτηγά με φυτικό υλικό και να το ελέγχουν για να διαπιστώνουν την φυτοϋγεία του φορτίου.
Για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζονται περισσότεροι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές με ευέλικτο ωράριο και υποστήριξη να εκτελέσουν ανεμπόδιστα το καθήκον του.
Η χώρα μας εκπαιδεύει εξαιρετικούς γεωπόνους, ας τους δώσουμε τη δυνατότητα να μας προστατεύσουν.
2. Έλεγχος των ατόμων που έχουν δυνατότητα να εισάγουν φυτικό υλικό στη χώρα και δυνατότητα στους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές να επιθεωρούν και κήπους.
Το βακτήριο μεταδίδεται με πολλά φυτά κηποτεχνίας άμεσα και εύκολα. Αυτή τη στιγμή, ο κάθε φυτωριούχος ελέγχεται τακτικά από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, φέρει ειδικές άδειες και είναι πιστοποιημένος να παράγει.
Δυστυχώς όμως, επιτρέπεται η αγορά φυτών και σε μη πιστοποιημένους επαγγελματίες που λόγω κενού στην νομοθεσία δεν επιτρέπεται να ελεγχθούν ποτέ! Σε πολλούς κήπους και έργα πρασίνου έχει παρατηρηθεί ο κατασκευαστής να φέρνει φυτά από το εξωτερικό, και καθώς στερείται αδειών, οι Αρχές δεν έχουν αρμοδιότητα να επιθεωρήσουν το φορτίο.
Τα φυτά δεν τοποθετούνται σε πιστοποιημένη μονάδα αλλά απευθείας στο έδαφος και μπορούν να μολύνουν τη χώρα. Εξοικονομώντας λίγα χρήματα για έναν κήπο διακινδυνεύουμε να κοστίσουμε 3 δις στο ΑΕΠ μας!
3. Πιστοποίηση και εκπαίδευση των γεωπόνων των φυτωρίων και θέσπιση Ελληνικού Σήματος ποιότητας.
Πιστοποιώντας και εκπαιδεύοντας τους γεωπόνους του φυτωρίου να διατηρούν σωστά αρχεία και να συμπληρώνουν οι ίδιοι τα διαβατήρια εξαγωγών, εξοικονομείται χρόνος και χρήμα σε όλες τις διαδικασίες ώστε να μπορούν και οι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές να ασχοληθούν περισσότερο με την προστασία μας.
Θα πρέπει επίσης να εισαχθεί κριτήριο ποιότητας με το Ελληνικό Σήμα το οποίο να δίδεται σε όσα φυτώρια συμμορφώνονται με τα απαιτητικά κριτήρια του πιστοποιητικού.
Η απουσία Xylella στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο ατού για εξαγωγές καθώς είμαστε οι μόνοι που με ασφάλεια μπορούν να παράξουν 100% υγειές υλικό, τη στιγμή που οι εργολάβοι πρασίνου της Ευρώπης το έχουν ανάγκη! Ας το εκμεταλλευτούμε και ας το διαφημίσουμε τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων!
Πρόσφατα ολόκληρο το Βέλγιο τέθηκε σε καραντίνα διότι μολυσμένα φυτά ελιάς από 2 διαφορετικές περιοχές της Ισπανίας εισήλθαν στη χώρα με επίσημα φυτοϋγειονομικά έγγραφα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στηριχθούμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις για να προστατευτούμε!
Ας φροντίσουμε όλοι μας, από τον πιο μικρό κήπο ως το πιο μεγάλο έργο να ζητάμε πιστοποιημένα φυτά! Μόνο τα Ελληνικά φυτά είναι 100% καθαρά και βοηθούν τον τόπο μας!»

http://greenagenda.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΑΒΑ 1953

 Δημοτικό σχολείο  Καραβά  μεσημεριανό φαγητό
. όταν τα παιδιά έκαναν μάθημα και τα απογεύματα που  από τα μακρινά χωριά (χαρακτηριστικό η ντέστα με το φαγητό) περίπου 1953-54

Δήλωση παραγωγής, επεξεργασίας/εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων 2018/19

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι σε εφαρμογή των ΚΑΝ(ΕΕ) 2018/273 ΚΑΙ 2018/274 της Επιτροπής, οι υπόχρεοι σε «Δήλωση Παραγωγής» ή/και «Δήλωση Επεξεργασίας/Εμπορίας» υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις παραπάνω δηλώσεις μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ «Δήλωση Παραγωγής Οίνου-Επεξεργασίας ή Εμπορίας-Αποθεμάτων Οίνου«στο σύνδεσμο: http://e-services.minagric.gr/, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ψηφιακή υπηρεσία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019.
Οι παραπάνω δηλώσεις πραγματοποιούνται σε σύνδεση με τις δηλώσεις συγκομιδής που έχουν υποβληθεί από τους αμπελουργούς.
Η ορθή συμπλήρωση, καθώς και η εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη νόμιμη κατοχή και εμπορία των αμπελοοινικών προϊόντων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, τηλ.: 2731363320

Τέλη του έτους, αρχές του 2019 το Κτηματολόγιο στη Λακωνία


Με βασικά «αγκάθια» τη χρησικτησία, την έλλειψη τίτλων αλλά και τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα ξεκίνησε τη Δευτέρα 19/11 η κτηματογράφηση για το υπόλοιπο της χώρας, που περιλαμβάνει το 63% της συνολικής έκτασης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίνας Ξυπνητού στον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίπτωση, καθώς αφορά κυρίως την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με το 36% να είναι αγροτικές περιοχές, ενώ εντοπίζεται μεγάλο πλήθος οικισμών με διαφορετικά χαρακτηριστικά (αραιοδομημένοι σε αγροτικές περιοχές, ορεινοί σε έντονο ανάγλυφο κλπ). Παράλληλα, περιλαμβάνονται όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες αλλά και περιοχές που εντάσσονται σε δασικές εκτάσεις και υδάτινους όγκους.
Πρεμιέρα για την υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης έκανε στις 19 Νοεμβρίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κως, Ρόδος, Κάλυμνος και Κάρπαθος), με τη σκυτάλη να δίνεται περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου σε Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα, ενώ αμέσως μετά θα συνεχιστεί σε άλλες 30 Περιφερειακές Ενότητες. Σειρά λοιπόν παίρνουν αγροτικές περιοχές και οικισμοί σε: Δράμα, Ξάνθη, Θάσο, Ροδόπη, Πιερία, Χαλκιδική, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Ιωάννινα, Μαγνησία, Βοιωτία, Φωκίδα, Σκόπελο, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Κεφαλονιά, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Βίλια, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο, Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Κρήτη (Λασίθι) και Π.Ε. Εύβοιας.
Λύση στο πρόβλημα της χρησικτησίας
Τη λύση μέσω χρησικτησίας αναμένεται να βρουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα σπεύσουν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», τα 10,3 εκατ. από τα 16,5 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας που εκτιμάται ότι θα συλλέγουν στη νέα και τελική φάση κτηματογράφησης είναι σε αγροτικές περιοχές.
Όπως εξηγεί στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Μιχάλης Καλογιαννάκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, «οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση της δήλωσης της ιδιοκτησίας τους με χρησικτησία, είναι υποχρεωτική η υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος. Το εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα είναι ο μόνος τρόπος ώστε να περιγράφει ορθά ένα ακίνητο. Γίνεται αποδεκτή και η προσκόμιση παλαιότερων τοπογραφικών διαγραμμάτων».
Παράλληλα, ο κ. Καλογιαννάκης τονίζει ότι σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στα αγροτεμάχια που δεν επιδοτούνται ή δεν έχουν μισθωθεί, διότι στις περισσότερες περιπτώσεις το μόνο δικαιολογητικό που μπορεί να προσκομίσει ο πολίτης είναι το Ε9. «Σε συνάντηση που είχαμε ως ΠΣΔΑΤΜ με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά, του θέσαμε και αυτό το θέμα και προτείναμε να απαιτείται μόνο το Ε9 σε αυτές τις περιπτώσεις», σημειώνει. Πάντως, η γενική εικόνα που έχει ο τεχνικός κόσμος δείχνει ότι στις περιοχές που αναμένεται κτηματογράφηση παρατηρείται έλλειψη τίτλων-συμβολαίων, καθώς και τοπογραφικών διαγραμμάτων. Τα περισσότερα ακίνητα είναι δια λόγου και τα περισσότερα συμβόλαια αποτελούν αποδοχές κληρονομιάς και γονικές παροχές με αμφίβολη τεχνική περιγραφή των ακινήτων.
Κόστος και δικαιολογητικά για τη δήλωση ιδιοκτησίας
Πόσο θα πληρώσουμε
  Κατά τη κατάθεση των στοιχείων οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλουν 35 ευρώ ανά ιδιοκτησιακό δικαίωμα και 20 ευρώ για τους βοηθητικούς χώρους, ενώ στις αγροτικές περιοχές, αν το ίδιο άτομο έχει περισσότερα δικαιώματα στον ίδιο δήμο, τότε θα πληρώνει μόνο δύο φορές το «κτηματόσημο». Ωστόσο απαραίτητος είναι και ο γεωγραφικός προσδιορισμός της έκτασης. Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι η η έκδοση τοπογραφικού, η οποία ξεκινά από τα 300 ευρώ, ενώ για μεγάλες εκτάσεις το κόστος αυξάνεται σημαντικά.
Τι χρειάζεται
 - Έντυπο δήλωσης (Δήλωση του ν.2308/95) από τα Γραφεία Κτηματογράφησης ή από το www.ktimatologio.gr
- Απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου του πιστοποιητικού μεταγραφής του Από φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής
- Απλό φωτοαντίγραφο δελτίο ταυτότητας ή διαβατηρίου.
- Για τη περίπτωση χρησικτησίας χρειάζεται Ε9, λογαριασμός ΔΕΗ, μισθωτήρια, αποδεικτικά ΟΣΔΕ, πράξη αναγνώρισης ορίων, ένορκες βεβαιώσεις κτλ ώστε να αποδεικνύεται η 20ετής νόμιμη κατοχή ακινήτου.
Εναλλακτικά, για την περίπτωση που δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς:
- Τίτλοι του κληρονομούμενου (εφόσον υπάρχει)
- Ληξιαρχική πράξη θανάτου
- Αντίγραφο της δημοσιευμένης διαθήκης (εάν υπάρχει)
- Πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως διαθήκης
- Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών 
- Πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως κληρονομιάς (όταν υπάρχει διαθήκη)
- Email, στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας)
Πηγή: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα Κύθηρα



Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα Κύθηρα
Κατά την παραμονή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου στα Κύθηρα, όπου συνόδευσε την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου για τα εγκαίνια της πλατείας Φρατσίων και την υπογραφή της παραχώρησης στο Αστεροσκοπείο Αθηνών των 35 στρεμμάτων στα Αντικύθηρα για την δημιουργία του ερευνητικού κέντρου, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και το ελαιοτριβείο Ποταμού. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΑγροτικούΣυνεταιρισμού κ. Παναγιώτη Σουρή και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν στην πρωτογενή παραγωγή, την διαχείριση του κατσίγαρου από τα ελαιοτριβεία και την άμεση ανάκληση της υπ’αρ. 49611/1665/14-06-2018 «Δασικής Αστυνομικής Διατάξεως» όπου πλήττει καίρια την γεωργική εκμετάλλευση και απαγορεύει οποιαδήποτε γεωργική καλλιέργεια.
Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων και Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη, περιόδευσε το βόρειο τμήμα του νησιού κι επισκέφθηκε το σε εξέλιξη έργο της επισκευής του δρόμου Αγ. Πελαγίας-Αγ. Αναστασίας, καθώς επίσης και τα αλιευτικά καταφύγια της Πλατιάς Άμμου και της Αγ. Πατρικίας, όπου έγινε επιτόπιος έλεγχος των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την θαλασσοταραχή, η οποία είναι έντονη στην συγκεκριμένη περιοχή του νησιού. Συζήτησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής τρόπους και μεθόδευση για την αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών.



Συνέχεια ενημέρωσης για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ πλοίο «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας την 20/10/2018


Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε χώρο του μηχανοστασίου του Φ/Γ πλοίου «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 8 Ν.Μ. νοτιοανατολικά ακρωτηρίου Ταίναρου, βραδινές ώρες της 20/11/2018 , σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως βραδινές ώρες χθες.
Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 11939 κατέπλευσε ασφαλώς σε αγκυροβόλιο του λιμένα Γυθείου.
Από την πλοιοκτήρια εταιρεία ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία οι εργασίες πρόληψης και αντιμετώπισης τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

ADELIN 107,3 FM



ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΚΟΣ

Aπεβίωσε σε ηλικία 83 χρονών ο συμπατριώτης μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΚΟΣ,
Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 στο Γ Νεκροταφείο Αθηνών