Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΘΗΡΑ.Θεοφάνεια στο Καψάλι των Κυθήρων πριν 90 χρόνια..

Θεοφάνεια στο Καψάλι των Κυθήρων πριν 90 χρόνια...

Η φωτογραφία είναι του αξιόλογου κυθήριου φωτογράφου Παναγιώτη Φατσέα-Φουριάρη (1888-1938). Διακρίνουμε το μακαριστό Μητροπολίτη Κυθήρων Δωρόθεο Κοτταρά, τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος (1956-1957).

Ενωσις Αντικυθηρίων Αγιος Μύρων.ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γ. Κωνσταντίνου και το μέλος κ. Δ. Ανδρόνικο παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά και στη συνέχεια στη δεξίωση που παρατέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να έχουν σύντομες συνομιλίες με παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και την χαρά να ακούσουν από όλους τα καλύτερα σχόλια για όσα έχουν συμβεί στα Αντικύθηρα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ
ΤΟ Δ.Σ.





ΚΥΘΗΡΑ.ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/1 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2 ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.Συνοπτική παρουσίαση των πεπραγμένων του έτους 2018.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Μία παραγωγική χρονιά έφυγε....και μπήκαμε σε μία ακόμα πιο παραγωγική και δημιουργική χρονιά!!!
Η Π.Ε. Νήσων και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, Ακτή Ποσειδώνος 14-16, Πειραιάς, 6ος όροφος, για την ανταλλαγή ευχών και για την συνοπτική παρουσίαση των πεπραγμένων του έτους 2018.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς.

Απαλλάσσονται από το πρόστιμο οι ιδιοκτήτες των οχημάτων από τα νησιά με πληθυσμό άνω των 5000 κατοίκων που υποχρεούνται Περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαλλάσσονται από το πρόστιμο οι ιδιοκτήτες των οχημάτων από τα νησιά με πληθυσμό άνω των 5000 κατοίκων που υποχρεούνται Περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο. 
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 49372/3352 σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2014/415/ΕΚ, την Υπουργική Απόφαση 4019/41/27-4-2018 και την υπ’ αρ. 108309/38118/20-12-2017 Απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για παράταση έως 31-12-2018 των προγραμμάτων πρόσκλησης για Αρχικό Τεχνικό Έλεγχο των επιβατικών και φορτηγών οχημάτων Ι.Χ. στους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας:
1) τα οχήματα που αναφέρονται ως έδρα οι νήσοι Αγκιστρίου, Πόρου, Σπετσών, Κυθήρων, Αντικυθήρων και Ύδρας, δεν υποχρεούνται σε Π.Τ.Ε.Ο., αν κυκλοφορούν αποκλειστικά εντός των νησιών και
2) τα οχήματα που στην άδεια κυκλοφορίας τους αναφέρεται ως έδρα η νήσος Αίγινα, καθώς και η Τροιζηνία, όπως επίσης τα οχήματα των νησιών της πρώτης περίπτωσης εφόσον κυκλοφορούν και εκτός νησιών, υποχρεούνται να προσέλθουν σε Περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο Οχημάτων, χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμα.
Για την ανωτέρω ρύθμιση, έχουν ενημερωθεί όλες οι Δ/νσεις Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής και Περιφερειών της χώρας προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ αρμοδιότητας τους.
Τάκης Χατζηπέρος

Στον Πλωτάρχη (Ε) Εμμανουήλ Αμπλιανίτη Π.Ν απονεμήθη το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β'Τάξεως


Στον Πλωτάρχη (Ε) Εμμανουήλ Αμπλιανίτη Π.Ν απονεμήθη το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β'Τάξεως όπως αναρτήθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνήσεως Τεύχος Γ’ 1522/21.12.2018







ΛΑΚΩΝΙΑ.Εξιχνίαση δύο περιπτώσεων κλοπής από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης & δύο περιπτώσεις κλοπής από Ιερά Μονή

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, δύο (2) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από Ιερά Μονή, που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του έτους 2017 και την 22.7.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, 42χρονου, 61χρονου και 52χρονης, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΚΥΘΗΡΑ.Πρόγραμμα Λειτουργίας Αγροτικών Ιατρείων Ιανουάριος 2019