Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κυθήρων εξέφρασε ο κ.Δημήτριος Παναγόπουλος

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κυθήρων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές εξέφρασε ο συνδημότης μας κος Δημήτριος Παναγόπουλος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Ο κος Παναγόπουλος έχει διατελέσει διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων την περίοδο 2013 - 2015, ενώ υπήρξε διευθυντικό στέλεχος διακεκριμένων brand του χώρου της διατροφής και της ποτοποιίας από το 1983 έως το 2010.
Έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του University of Louisville

ΣΕΤΚΕ: «Βορά» πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων η κατάταξη και η πιστοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων


Με απορία και έκπληξη βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και ώρες το θέμα της κατάταξης και της πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων να συνιστά «βορά» στην «αρένα» πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του η ΣΕΤΚΕ (Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος). 
Τον «χορό» ξεκίνησε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, αναφορικά με τον πρόσφατο νόμο 4582/2018 και την κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων, στην οποία κάνει λόγο για «Απορρύθμιση της ελληνικής τουριστικής αγοράς με τον ν. 4582/2018».
Αλήθεια για ποια απορρύθμιση μιλάει η κυρία Κεφαλογιάννη; Γιατί απορρύθμιση στην αγορά και μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων υπήρξε με τη δική της περιβόητη πιστοποίηση. Μια πιστοποίηση, η οποία στήθηκε στο «πόδι» και ψηφίστηκε στο παρά πέντε της λήξης της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση και το κυριότερο χωρίς καμία ουσιαστική αναβάθμιση στις προσφερόμενες υπηρεσίες του κλάδου. Τουναντίον, μιλάμε για μία ελλιπή κλίμακα των 2 έως 4 κλειδιών, η οποία με την αφαίρεση της κατηγορίας του ενός κλειδιού, δημιούργησε πολλά προβλήματα σε μία σειρά από επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων.
Απορρύθμιση στην τουριστική αγορά δημιούργησε η κα. Κεφαλογιάννη, τόσο με την παραχώρηση της διαδικασίας πιστοποίησης, όσο και της διαδικασίας κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Ενέργεια που υλοποιήθηκε με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου με πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, μιας και 40.000 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων κλήθηκαν να καταβάλουν 580 ευρώ έκαστη μόνο για την έγκριση και κατοχύρωση του διακριτικού τίτλου. Επιπλέον δε του κόστους αυτού υποχρεούνταν να καταβάλουν και το τέλος πιστοποίησης.
Ουσιαστικά η κα. Κεφαλογιάννη κατέστησε τον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων σε «αιμοδότη» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το οποίο ουδέποτε θέλησε να μας αναγνωρίσει ως ισότιμα μέλη.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός ότι, τη στιγμή που η κα. Κεφαλογιάννη κατέθεσε τη συγκεκριμένη ερώτηση, η Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Πιστοποίησης (HellasCert), βγήκε και κατήγγειλε πως η κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων με τις ρυθμίσεις του ν. 4582/2018 βρίσκεται στον αέρα.
Κατανοούμε την απογοήτευση της Ένωσης, αφού τα χρήματα που θα χάσει είναι πολλά. Δεν είναι όμως ευθύνη μας να διασφαλίσουμε τα οικονομικά οφέλη των επιχειρήσεων πιστοποίησης.
Ευθύνη του φορέα μας είναι να διασφαλίσουμε, αφενός την αξιοπιστία της πιστοποίησης και αφετέρου ότι η πιστοποίηση των καταλυμάτων μας θα γίνει με το μικρότερο κόστος για αυτά. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι καλύτερη επιλογή είναι η πιστοποίηση να γίνεται από διπλωματούχους μηχανικούς, οι οποίοι είναι οι πλέον αρμόδιοι και καταρτισμένοι, ακόμη και από οποιαδήποτε πιστοποιημένη εταιρία.
Παράλληλα, αυτή η επιλογή συνιστά την πιο συμφέρουσα για τις επιχειρήσεις μας, δεδομένου ότι μηχανικοί δραστηριοποιούνται τόσο σε ορεινές περιοχές, όσο και στο πιο απομακρυσμένο, ακριτικό νησί, όπου λειτουργούν τουριστικά καταλύματα, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος πιστοποίησης, σε σχέση με τις πιστοποιημένες εταιρίες-μέλη της HellasCert. Και, βέβαια, με την επιλογή αυτή προσφέρουμε δουλειά σε ντόπιους επαγγελματίες, συνεισφέροντας στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι, τόσο η νέα κατηγοριοποίηση, η οποία εκτείνεται από το 1 έως τα 5 κλειδιά, όσο και η διαδικασία πιστοποίησης, είναι αποτέλεσμα σειράς διαβουλεύσεων του φορέα μας με το υπουργείο Τουρισμού και την αρμόδια υπουργό, Έλενα Κουντουρά, την οποία ευχαριστούμε δημόσια για τη στήριξή της, και αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κλάδου μας.
Βάσει των παραπάνω, θεωρούμε ότι καμία απορρύθμιση της τουριστικής αγοράς δεν υφίσταται με τον νόμο 4582/2018 αντιθέτως επιλύονται πάγια αιτήματα του κλάδου, μειώνοντας κατά πολύ τα ήδη αυξημένα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων του κλάδου μας.
Άλλωστε ο φορέας μας διατηρεί πολύ καλή συνεργασία με τον Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα με τον Τομεάρχη, κ. Κόνσολα, ο οποίος είναι ενήμερος για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
https://www.businessnews.gr

Αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019,το Γυμνάσιο Κυθήρων θα παραμείνει κλειστό λόγω γρίπης, με απόφαση Δημάρχου.

Αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019,το Γυμνάσιο Κυθήρων θα παραμείνει κλειστό λόγω γρίπης, με απόφαση Δημάρχου.
Γυμνάσιο Κυθήρων

Κομηνος Γεώργιος του Κωνσταντίνου ΠΑΡΏΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!


Κομηνος Γεώργιος του Κωνσταντίνου ΠΑΡΏΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!
Ο Ζορμπάς βγαίνει από το νοσοκομείο αύριο νικητής μετα από 40 μέρες σκληρής μάχης για τη ζωή του οι περισσότερες των οποίων στην εντατική! Θα ακολουθήσει μια περίοδος φυσικοθεραπειών και παρακολούθησης στην Αθήνα και μετα επιστροφή με το καλό στα Κύθηρα!
Εξάλλου έχει να δώσει και ακόμα μια μάχη, εκείνη των εκλογών αφού όπως μου ζήτησε πριν λίγο ο ίδιος, θα είναι εκ νεου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έτοιμος να βοηθήσει με την πολύτιμη εμπειρία του το συνδυασμό μας!
Του ευχόμαστε όλοι καλή ανάρρωση!
Stratos Charchalakis

Παρέμβαση της ΔΗΜ.Τ.Ο Μονεμβασίας για τα αγροτοκτηνοτροφικά θέματα

Παρέμβαση της ΔΗΜ.Τ.Ο Μονεμβασίας για τα αγροτοκτηνοτροφικά  θέματα.
 Το 2018 αποτέλεσε μία από τις πλέον δύσκολες και ως επί το πλείστον καταστροφικές παραγωγικές χρονιές για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Λακωνίας, πολλώ δε μάλλον του πολύπαθου Δήμου Μονεμβασίας. H αρχή του κακού εντοπίζεται στο «φιάσκο» όπως εξελίχθηκε η υπόθεση της δακοκτονίας. Οι γραφειοκρατικές παλινωδίες και η γενικότερη ολιγωρία επέτεινε την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας γεγονός το οποίο οδήγησε σε μη αναστρέψιμη βλάβη.
Μόλις την 7η Ιουνίου εξεδόθη η ΚΥΑ αναφορικά με την πρόσληψη 871 υπαλλήλων για την εκπόνηση της μελέτης και την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου. Η κατά γενική ομολογία βραδυκίνητη αντίδραση του κεντρικού κράτους σε ένα τόσο φλέγον και ζωτικής σημασίας θέμα για τον αγροτικό κόσμο, σε συνδυασμό με την μειωμένη ετήσια παραγωγή, αντικατοπτρίστηκε κυνικά αφενός στην ποιότητα και αφετέρου στην τιμή του ελαιολάδου, η οποία κινήθηκε πτωτικά.
Άλλες ασθένειες όπως το γλοισπόριο επιδείνωσαν έτι περαιτέρω την φετινή ελαιοσυγκομιδή, προσβάλλοντας τον καρπό κατά την φάση της ωρίμανσης και προκαλώντας χαρακτηριστική σήψη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μείωση της απόδοσης της συγκομιδής.
Στο ήδη τεταμένο και ζοφερό για τους αγρότες κλίμα, ήρθαν να προστεθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ζήσαμε ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες του 2018 και τα οποία συνεχίστηκαν σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του Ιανουαρίου του 2019. Ο ισχυρός παγετός των πρώτων ημερών του νέου έτους επέφερε σοβαρότατο πλήγμα στα εσπεριδοειδή και στα ελαιόδεντρα ενώ οι έντονες χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν ολόκληρη την Λακωνία, ολοκλήρωσαν το πάζλ της καταστροφής. Αξίζει εν προκειμένω να σημειωθεί πως οι χρονοβόρες και κατά τεκμήριο ξεπερασμένες διαδικασίες καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, όχι μόνον δεν επιλύουν το πρόβλημα, συμβάλλοντας στην αποζημίωση των πληγέντων μία ώρα αρχύτερα, αλλά αντιθέτως επιτείνουν τον κύκλο της αβεβαιότητας του αγροτικού κόσμου, ο οποίος υπό καθεστώς ομηρείας, δεν γνωρίζει επί της ουσίας τι μέλλει γενέσθαι.
Ιδανική τροχοπέδη στην ανάκαμψη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας και στην ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού επιχειρείν στάθηκε για άλλη μια φορά η ακατάσχετη παροχολογία της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, φρούδες ελπίδες οι οποίες χάθηκαν στην πρώτη χαλαζόπτωση που κατέστρεψε χιλιάδες εκτάσεις εσπεριδοειδών, στην πρώτη βροχόπτωση η οποία πλημμύρισε εκατοντάδες κτηνοτροφικές μονάδες.
Ο πρωτογενής τομέας υπήρξε ένα από τα πλέον ζημιωμένα και εν πολλοίς καθημαγμένα κομμάτια της ελληνικής οικονομίας. Υποσχέσεις της κυβέρνησης για ρύθμιση των αγροτικών χρεών συμπεριλαμβανομένης και της διαγραφής μέρους τους, για καθιέρωση ατομικού αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, καθώς και για κατάργηση προκαταβολής φόρου αποτέλεσαν εν τέλει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Κατά την επί τετραετία σχεδόν διακυβέρνηση της Χώρας από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε από το 27.5% στο 100%, η εισφορά αλληλεγγύης έως και 120% ενώ οι κοινοτικές επιδοτήσεις φορολογήθηκαν για πρώτη φορά από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα τριπλασιάστηκε το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών ενώ καταργήθηκε η Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ως αυτοτελής ασφαλιστικός οργανισμός. Επιπροσθέτως αυξήθηκε το κόστος παραγωγής δεδομένου ότι αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ) στο πετρέλαιο κίνησης κατά 21% και καταργήθηκε η επιστροφή Ε.Φ.Κ του πετρελαίου  κίνησης. Αξίζει να αναφερθούν εν προκειμένω τα ισχυρότατα πλήγματα τα οποία δέχθηκε ο κτηνοτροφικός τομέας. Ενδεικτική είναι η αποτυχία αντιμετώπισης επικίνδυνων ζωονόσων που καταστρέφουν το ζωικό κεφάλαιο. Χαρακτηριστική μάστιγα της κτηνοτροφικής οικονομίας στον Δήμο Μονεμβασίας αποτελεί το ιδιαίτερα υψηλό κόστος εκτροφής, το οποίο σε συνδυασμό με τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε λύσεις ανάγκης, όπως την πώληση του γάλατος και του κρέατος έναντι πινακίου φακής.
Σε μια εποχή όπου η πρωτογενής παραγωγική δυναμική βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ισοπεδωτικές πολιτικές αφαίμαξης, εχθρικές σε οιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική τίθεται στα εκ των ων ουκ άνευ ένα σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας καθώς και μετάβασης σε ένα πρότυπο αγροτικής και κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας. Καίριες θεσμικές δράσεις και στόχοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι κατωτέρω:
  • Η στήριξη των ενώσεων και των ομάδων παραγωγών μέσω γενναίων φορολογικών κινήτρων, καθώς και μέσω της φορολόγησης των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή μόλις 10%. Στα πλαίσια αυτά, υψίστης σημασίας κρίνεται η επανεξέταση του συνεταιριστικού νόμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο οποίος αποτελεί κατά κοινή ομολογία μνημείο κρατισμού.
  • Η ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων σε καινοτόμα προϊόντα με υψηλότερη κερδοφορία και λιγότερη εξάρτηση από το κράτος. Κρίνεται απαραίτητή η υπερκέραση εμποδίων που κρατάνε πίσω τους αγρότες οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν εκμεταλλευόμενοι τις νέες ευκαιρίες ολοκληρώνοντας επι παραδείγματι την διαδικασία καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή.
  • Η μείωση για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες του εισαγωγικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 9%, με τη διατήρηση του αφορολογήτου και με επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Η ενίσχυση της Ελληνικής ορεινής κτηνοτροφίας αιγοπροβάτων και η εκμετάλλευση του στρατηγικού πλεονεκτήματος μας στο γάλα, στην φέτα και στο κρέας.
  • Η μείωση του κόστους παραγωγής με την μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το δυσβάσταχτο 29% στο 20%.
  • Η μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών, 11% και 22%, από 13% και 24% που ισχύει σήμερα.
  • Η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των σταυλικών εκμεταλλεύσεων. Χρήσιμη θα μπορούσε να θεωρηθεί εν προκειμένω και η επαναφορά των ουσιαστικών κριτηρίων επιλογής των πραγματικών δικαιούχων κτηνοτρόφων, όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση.
  • Η ενίσχυση των νέων αγροτών με άμεσο στόχο την μακροπρόθεσμη αναζωογόνηση του αγροτικού πληθυσμού και την αποφυγή ερήμωσης της επαρχίας μέσω της επαρκούς κατάρτισης τους σε νέες μορφές παραγωγής.
Η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν την μήτρα και τους βασικούς αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας. Η παρατεταμένη υποβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ενδεικτικό σύμπτωμα της αναπόφευκτης επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας η οποία έχει συμπληρώσει πλέον δεκαετία και συνεχίζει. Αν επιθυμούμε να αναχαιτίσουμε τον οικονομικό κατήφορο, ο οποίος οδήγησε στην ισοπέδωση της πρωτογενούς οικονομίας και ερήμωσε κάθε επαρχιακό κέντρο, η πρωτογενής παραγωγή είναι το καταλληλότερο όχημα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας. Είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε τον ελληνικό οικονομικό εφιάλτη, σε ελληνικό θαύμα.
 Η Πρόεδρος και τα Μέλη της Δημ.Τ.Ο Μονεμβασίας της Νέας Δημοκρατίας.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΠΟΛΥΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Τι κι αν είναι του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, τι κι αν κάποιοι έχουν επέτειο γάμου σήμερα, το καθήκον όμως πάνω απ όλα. Ήθελα προσωπικά από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων αλλά και ως πολίτης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω αυτούς τους δύο αθόρυβους απλούς ανθρώπους αλλά τόσο συμαντικους στην κοινωνία των Κυθήρων, τους τεχνικούς της ΔΕΗ Κυθήρων οι οποίοι κατεβαλαν υπερανθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστησουν την σοβαρή ζημιά του δικτύου μας παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στα Κύθηρα από χθές το βράδυ. Γιάννη και Μπάμπη είστε πραγματικοί ήρωες και μας το έχετε αποδείξει πάμπολλες φορές. Για άλλη μια φορά θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό αίσθημα ευθύνης σας απέναντι σε αυτό που εκπροσωπείτε. Σας ευχαριστούμε!
Lazaros Vezos

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Προκήρυξη 2 θέσεων -ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας -12μηνη σύμβαση -Προθεσμία Υποβολής: Έως και 25 Φεβ 2019