Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης στην ορεινή Αμφίκλεια - Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Αμφίκλειας.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 1.000 δενδρύλλια, που ήταν "καμουφλαρισμένα" σε δασική έκταση στους πρόποδες του Παρνασσού πάνω από την Τιθορέα (Βελίτσα).
Οι πληροφορίες λένε ότι αν και οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν αρκετό καιρό τη φυτεία, τελικά δεν εντοπίστηκαν οι χασισοκαλλιεργητές, με αποτέλεσμα να κάνουμε λόγο για μια ακόμη «ορφανή» μεγάλη χασισοφυτεία
Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσηςστις αρχές του Αυγούστου.
Όπως είχε αναφέρει ο νέος ΓΕΠΑΔ Στερεάς υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτίσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί «μάστιγα», κυρίως για τους νέους ανθρώπους.
Πηγή: lamiareport.gr

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ



Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών θυμάτων που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο.
Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ κ. Οκταπόδα, ενημερώθηκα πως ήδη έχει μεταβεί τεχνικό συνεργείο της υπηρεσίας για την αποκατάσταση της ζημιάς και παράλληλα στέλνονται και γεννήτριες.
Ο Υπουργός, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με διαβεβαίωσε πως θα σταλούν γεννήτριες και από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς έχει αναλάβει όλο το συντονισμό των ενεργειών από πλευράς Πολιτείας.
Θεωρώ πως μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση του Πόρου προκειμένου να μην συνεχιστούν τα προβλήματα στους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες του νησιού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ελαφόνησος



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την καταστορφική πυρκαγιά της 10ης Αυγούστου κηρύχθηκε η Ελαφόνησος.
Πρόκειται για σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που ισχύει έως και τις 10 Φεβρουαρίου 2020, μετά από εισήγηση του απερχόμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και αντίστοιχου αιτήματος του Δήμου Ελαφονήσου.
 https://krokeai.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Διαγωνισμός φωτογραφίας 2019 του Νομικού Προσώπου

Τις 36 έφτασαν οι συμμετοχές διαγωνιζόμενων με φωτογραφίες που αποτύπωναν «Ήλιο –  Θάλασσα – Καλοκαίρι στο Δήμο Μονεμβασίας », όπως άλλωστε ήταν και το θέμα του διαγωνισμού.
Οι συμμετοχές και η εν γένει διεξαγωγή του διαγωνισμού τον κατέστησαν επιτυχημένο.
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας διοργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού.
Το Δ.Σ. του Νομικού προσώπου  ευχαριστεί τόσο τα μέλη της κριτικής επιτροπής όσο και όλους τους συμμετέχοντες και ανανεώνει το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.
Τις φωτογραφίες των τριών πρώτων νικητών μπορείτε να δείτε ακολουθώντας το παρακάτω link,  καθώς έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ν.Π.
 Ακολουθούν οι νικήτριες φωτογραφίες του διαγωνισμού.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ




ΠΟΤΑΜΟΣ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ¨ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ¨ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΟΣΜΑ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ 19 Αυγούστου 2019,η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Ιατρού-Συγγραφέα κυρίου Κοσμά Μεγαλοκονόμου στην γεμάτη από κόσμο φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ποταμού.
Το βιβλίο "Κόρη της Μοίρας" (Η γιαγιά η Μηνού) παρουσίασαν οι κυρίες:  
Αννίτα Π. Παναρέτου, συγγραφέας, Δρ. φιλολογίας, Καρολίνα Ασλάνη, συγγραφέας, ερευνήτρια, Ελένη Χάρου - Κορωναίου, η δική μας Ελένη...
Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία 
Βάσω Σαμίου - Φλωροπούλου, πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών.
Θα ακολουθήσει ολόκληρο το video της εκδήλωσης...












Για το νέο του βιβλίο ¨ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ¨ο κ.Κοσμάς Μεγαλοκονόμος μίλησε στο σταθμό μας σε ραδιοφωνική συνέντευξη ακούστε εδώ:

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ