Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς και Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς και Νήσων
Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς και Νήσων, κκ. Γιώργου Γαβρίλη και Παναγιώτη Χατζηπέρου, αντίστοιχα.
Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους και τους φορείς των επιμελητηρίων των ΠΕ Πειραιώς και Νήσων, ο κ. Χατζηπέρος είπε:
«Σήμερα κλείνει ο 5ετής κύκλος της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης για τα νησιά και την Τροιζηνία Αττικής.
Με νέο ύφος και ήθος έχοντας ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΤΑ ΑΥΤΙΑ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ήμασταν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Α’ ΒΑΘΜΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο των υπηρεσιών. Τα προβλήματα των νησιών και των πολιτών, άλλωστε, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ήταν πάντα στην προμετωπίδα των ενεργειών μας.
Πέρασαν 5 δημιουργικά χρόνια, με έργο πρωτόγνωρο για τα νησιά και την Τροιζηνία Αττικής. Η ΠΕ Νήσων έχει πολλές ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ και ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: να φανταστείτε ότι είναι 20πλάσια σε έκταση συγκριτικά με αυτήν του Πειραιά (!), μη συμπαγής, με δύσκολο ανάγλυφο και πολλά προβλήματα.
Συνήθιζα να λέω στην Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου –την οποία σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσε να προσφέρω όσα είχα– ότι η ΠΕ Νήσων έχει τα προβλήματα της υπόλοιπης Περιφέρειας επί 8, όσοι είναι οι Δήμοι της ΠΕ Νήσων! Είτε αυτό αφορούσε την διαχείριση του πόσιμου νερού (ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ), των στερεών και υγρών αποβλήτων, του συγκοινωνιακού, κλπ..
Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Απόδειξη είναι ότι για την βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών καθώς και των παρεχομένων υπηρεσιών, η Περιφέρεια διέθεσε κοντά στα 200.000.000€, ένα ποσό το οποίο δεν είχε διατεθεί ποτέ μέχρι τώρα στην συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα. Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ είναι ΕΜΦΑΝΗ σε όλα τα νησιά μας και την Τροιζηνία που είναι ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ. Ευχόμαστε στην επόμενη Περιφερειακή Αρχή να τα συνεχίσει και να τα ολοκληρώσει. Στον τομέα των έργων, αφήσαμε ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ.
Ένας άλλος τομέας αιχμής είναι η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.
Εμείς, λοιπόν, καταφέραμε να κάνουμε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, με ΓΝΩΣΗ, ΤΟΛΜΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ αλλά και πολλή ΔΟΥΛΕΙΑ. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθούν αν δεν είχαμε την συμπαράσταση όλων υμών.
Δεν κάναμε όμως μόνο αυτά, τα οποία προβλέπονται αυστηρά στις αρμοδιότητές μας. Είχαμε υποχρέωση για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών και της Τροιζηνίας να ασχοληθούμε με ΔΡΑΣΕΙΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ.
Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πρόσφατη ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σ’ αυτό εδώ το κτίριο που ήταν διάσπαρτες σε 8-9 κτίρια, με ό,τι βέβαια αυτό συνεπάγεται για ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα, το οποίο όμως έχει πολύ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Για όλα αυτά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους του εργαζόμενους στις Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, τους συνεργαζόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας για την υποστήριξη και την αρμονική συνεργασία αλλά ιδιαιτέρως το προσωπικό του γραφείου μου, το οποίο στάθηκε δίπλα μου. Για μένα, εδώ και 5 χρόνια τώρα εσείς είσαστε η οικογένειά μου και το γραφείο το σπίτι μου!».

 Τάκης Χατζηπέρος


Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.(ΦΩΤΟ)

Στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στους Μολάους έγινε η η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μονεμβασίας, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, των βουλευτών Λακωνίας κ.κ. Δαβάκη Αθανασίου και Νεοκλή Κρητικού,του Δημάρχου Ευρώτα κ.Δήμου Βέρδου,του Διοικητή του Α.Τ. Μολάων κ. Στ. Μεϊμέτη,του Λιμενάρχη Νεαπόλεως κ.Θεόδ. Μοτσάκου,των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ.Σπυριδάκου Μαργαρίτας, Μιχ.Σταματάκου,Μαντώς Μπελεγρή,του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ.Ιωάννη Παναρίτη,Ο Παναγιώτατος συνεπικουρούμενος από τους εφημέριους των Μολάων Αρχ. π. Γεράσιμο Πετρολέκα και τον Αιδεσ. π.Στυλιανό Κότσαλη τέλεσε τον αγιασμό της ορκωμοσίας του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων των Κοινοτήτων και των μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων, μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε τις πατρικές του ευχές στους νέο ορκισθέντες και στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος κ.Ηρακλής Τριχείλης. Η τελετή συνεχίστηκε με την υπογραφή του πρακτικού εκλογής από τον Δήμαρχο τους Δημοτικούς και κοινοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μονεμβασίας.
ΠΗΓΗ 
Μιχαλης Καρουνης ΦΩΤΟ Δημήτρης Νανούρης 




Μέτρα βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων



Σύμφωνα με τις πρόσφατες εγκυκλίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 9 Αυγούστου 2019 δηλώθηκαν από τις Κτηνιατρικές αρχές της Βουλγαρίας κρούσματα Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων σε 2 αγριόχοιρους σε απόσταση 13 Km από τα ελληνικά σύνορα.
Το νόσημα της Αφρικανικής Πανώλης είναι ένα πολύ μεταδοτικό νόσημα των χοίρων και των αγριόχοιρων.
Οι αγριόχοιροι αποτελούν τη φυσική αποθήκη του ιού. Δεν προσβάλλονται από τη νόσο άλλα εκτρεφόμενα ζωικά είδη όπως τα βοοειδή, τα αιγοπρόβατα και τα κατοικίδια θηλαστικά και πτηνά.
Η ΝΟΣΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Η επιζωοτία στη γειτονική Βουλγαρία εμφανίζεται σταθερά εξελισσόμενη και ο κίνδυνος για την ελληνική χοιροτροφία παραμένει αυξημένος, γι’ αυτό η ανάγκη τήρησης των μέτρων βιοασφάλειας από μέρους των χοιροτρόφων είναι επιτακτική.
Για την αποτροπή εισόδου της νόσου στη χώρα και στην Περιφέρειά μας, σας εφιστούμε την προσοχή στα εξής:
• Οι αγριόχοιροι δεν πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με τους εκτρεφόμενους χοίρους.
• Τα άγρια χοιρίδια να μη μεταφέρονται από τις δασικές εκτάσεις στις εκμεταλλεύσεις, ώστε να γίνουν εκτρεφόμενα.
• Τα θηράματα αγριόχοιρων να μην εισέρχονται στην εκμετάλλευση.
• Το ωμό κρέας, τα ζωικά υποπροϊόντα των σφαγείων και τα οικιακά ή άλλα απορρίμματα να μη χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφή για χοίρους ή άλλα είδη ζώων.

ΜΕΤΡΑ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η εφαρμογή των κάτωθι μέτρων βιοασφάλειας στις εκτροφές χοίρων μπορεί να αποτρέψει την είσοδο του νοσήματος στην εκτροφή:
1. Περίφραξη των εκτροφών, ώστε να είναι αδύνατη η είσοδος άλλων ειδών ζώων (αγριόχοιροι, σκύλοι κλπ)
2. Έλεγχος μετακινήσεων ζώων στις εκμεταλλεύσεις.
3. Δημιουργία χώρου απομόνωσης για τα νεοεισαχθέντα ζώα στις εκμεταλλεύσεις.
4. Κατάλληλη ένδυση του προσωπικού και των επισκεπτών.
5. Τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής από το προσωπικό και καθορισμός καθαρής και ακάθαρτης ζώνης, ανάλογα.
6. Περιορισμός των επισκεπτών στο ελάχιστο δυνατό (συμπεριλαμβανομένων κυνηγών και οχημάτων).
7. Αποφυγή χρήσης δανεισμένου ή μεταχειρισμένου εξοπλισμού.
8. Καθαρισμός και απολύμανση της εκτροφής και των οχημάτων.
9. Απαγόρευση ταΐσματος των χοίρων με απορρίμματα που περιέχουν ανεπεξέργαστο μολυσμένο κρέας χοίρου ή προϊόντων χοίρειου κρέατος.
10. Αντιμετώπιση τρωκτικών, εντόμων και παρασίτων.
11. Σύνταξη προγράμματος ενημέρωσης ευαισθητοποίησης για όλους τους εργαζόμενους στην εκμετάλλευση, με έμφαση στην αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου και στα μέτρα βιοασφάλειας που εφαρμόζει.
Η Αφρικανική Πανώλη των χοίρων είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Ο.Κ.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
 https://monemvasia.gov.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ κατά τόν μῆνα Σεπτέμβριον 2019



ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
            ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ                                  
ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ       
                                                                                                      
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
κατά τόν μῆνα Σεπτέμβριον 2019
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Χαραλάμπους Καραβᾶ.

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019 (ἑσπέρας) ὥρα 6:30 μ.μ., Ἑσπερινός εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Μάμαντος Πετρουνίου.

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Μάμαντος Κατουνίου.

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019 (ἑσπέρας) ὥρα 7. μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Λιβαδίου.

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Μεταμορφώσεως τοῦ Κυρίου Κεραμωτοῦ.

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 (ἑσπέρας) ὥρα 6.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἰωάννου (Ἀγριολίες).

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Μοναστηριακόν Ναόν Ἁγίου Ἰωάννου (Ἀγριολίες). (Ἑορτή Ἁγίου Ἀνθίμου, τοπικοῦ μας Ἁγίου).

Πέμπτη 5 – Σάββατον 7 Σεπτεμβρίου 2019, Εἰς Ἅγιον Ὄρος (Ἱεράς Μονάς Ὁσίου Φιλοθέου καί Σίμωνος Πέτρας).

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, Εἰς Ἱερόν Κοινόβιον Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Ὀρμυλίας Χαλκιδικῆς.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 (ἑσπέρας) ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Πιτσινιανίκων.

Σάββατον, 14 Σεπτεμβρίου 2019 (Ὕψωσις Τιμίου Σταυροῦ), Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας.

Σάββατον, 14 Σεπτεμβρίου 2019 (ἑσπέρας) ὥρα 7 μ.μ., Πανηγυρικός Ἑσπερινός εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Νικήτα Καλάμου.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Νικήτα Καλάμου.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019. Ἀπόγευμα, ὥρα 4.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν σπηλαιώδη Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Σοφίας Μυλοποτάμου. Ὥρα 6 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν σπηλαιώδη, ὡσαύτως, Ἱερόν Ναόν τῆς Ἁγίας Σοφίας (Σπηλίες) Καλάμου.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Σοφίας (Σπηλίες) Καλάμου.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 (ἑσπέρας) ὥρα 6.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Εὐσταθίου Σταθιανίκων.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Εὐσταθίου Σταθιανίκων.

Σάββατον, 21 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καλοκαιρινῶν.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Καλησπεριανίκων.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ἁγίας Μόνης (τό κατ’ ἔτος Ἱερόν Μνημόσυνον π. Εὐθυμίου).

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, (ἑσπέρας) ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ εἰς τήν πανηγυρίζουσαν Ἱεράν Μονήν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Κυθήρων.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, Ἀρχιερατικόν Συλλείτουργον ἐπί τῇ Ἱερᾷ Πανηγύρει τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Σάββατον, 28 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ἡσυχαστήριον Ἁγίας Τριάδος Πανοράματος Θεσσαλονίκης (Ἱερόν Μνημόσυνον ἀειμνήστου Ἀρχιμ. π.Συμεών Κραγιοπούλου).

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ἡσυχαστήριον Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ(4) ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ – 2019 ΔΗΜΩΝ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ