Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κυθήρων παρατείνει την υποβολή αιτήσεων από Δευτέρα 23/09/2019 έως Παρασκευή 11/10/2019.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ EIB ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ EIB ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
Ολοκληρώθηκε σήμερα ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στα Αντικύθηρα, στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί η εμβληματική υποδομή ΠΑΓΓΑΙΑ, το Εθνικό Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΑΑ Καθηγητή κ. Μανώλη Πλειώνη και τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΙΒ, μεταβήκαμε σήμερα στα Αντικύθηρα χάρη στην ενεργό βοήθεια του Στρατού Ξηράς. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αρμόδιο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Καμπά για τη συνδρομή τους. Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Γιώργο Χαρχαλάκη και όλους τους κατοίκους του νησιού για τη σημαντική βοήθειά τους. Με το έργο αυτό, αλλάζουμε την ιστορία του νησιού. Αποτρέπουμε την ερήμωση. Δημιουργούμε ένα πανευρωπαϊκής σημασίας ερευνητικό και ακαδημαϊκό κέντρο, με μόνιμο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, με δυνατότητα φιλοξενίας επιστημόνων και διεξαγωγής συνεδρίων. Με μόνιμες θέσεις εργασίας που έχει τόσο πολύ ανάγκη το μικρό νησί. Η αρχική ιδέα του 2017, που στηρίχθηκε ενεργά από το Δήμο μας, την Εγχώριο Περιουσία και την Περιφέρεια, παίρνει σάρκα και οστά!
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!!!





H τελετή υπογραφής των συμβολαίων παραχώρησης έκτασης 30 στρεμμάτων στα Αντικύθηρα από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας προς το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το απόγευμα της Πέμπτης 19/9 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων έγινε η επίσημη τελετή υπογραφής των συμβολαίων παραχώρησης έκτασης 30 στρεμμάτων στα Αντικύθηρα από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας προς το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με την παρουσία των Προέδρων των δύο θεσμών κ. Κομηνού και κ. Πλειώνη αντίστοιχα.
Στην εκδήλωση επρόκειτο να ήταν παρών και ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, που όμως δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω έκτακτου κωλύματος.
Με την υπογραφή των συμβολαίων, επισφραγίζεται μια σκληρή δουλειά δύο ετών, που ξεκίνησε μετά από την πρόταση του ΕΑΑ για τη δημιουργία στα Αντικύθηρα του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Ελλάδος για την Κλιματική Αλλαγή, μιας επιστημονικής υποδομής πανευρωπαϊκής σημασίας, που αντίστοιχή της δεν υπάρχει σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Το συγκεκριμένο project, για το οποίο αναμένεται τελική έγκριση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) στελέχη της οποίας παρέστησαν στην τελετή, εμπεριέχει ταυτόχρονα και μια σημαντική κοινωνική προέκταση, αφού στην πλήρη ανάπτυξη του (σε ορίζοντα 5 έτων) θα διαθέτει μόνιμο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 25 άτομα, θα διαθέτει συνεδριακό κέντρο και προφανώς θα σταθεί ίσως η πιο σημαντική αφορμή για την ανακοπή της φθίνουσας πληθυσμιακής πορείας των Αντικυθήρων.
Σε δηλώσεις τους, τόσο ο Πρόεδρος του ΕΑΑ Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μανώλης Πλειώνης, όσο και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, τόνισαν την τεράστια επιστημονική, ακαδημαϊκή και κοινωνική σημασία του εγχειρήματος, που αυτή τη στιγμή αποτελεί μία από τις κορωνίδες της εθνικής πολιτικής σε ζητήματα γεωεπιστημών και περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Κυθήρων θα συνεχίσει να στηρίζει ένθερμα το εθνικής σημασίας αυτό εγχείρημα που δημιουργεί νέα επιστημονικά αλλά και χρηματοδοτικά δεδομένα για το Δήμο μας, καθώς μεταξύ άλλων ο Δήμος και το ΕΑΑ συνεργάζονται ήδη σε ζητήματα ενεργειακής μετάβασης και αυτονόμησης των Κυθήρων και ιδιαίτερα των Αντικυθήρων, όπου η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι από τις πλέον κοστοβόρες πανευρωπαϊκά.



Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Ανακοίνωση σχετικά με την προβολή της ταινίας ¨Παραθεριστές της Ιστορίας¨

 Ενημερωθηκαμε ότι λόγω της επιδείνωσης του καιρού, αύριο Σάββατο 21/9/2019, λόγω πιθανής επιδείνωσης του καιρού , η προβολή της ταινίας του Γιώργου Διδυμιώτη "Παραθεριστές της Ιστορίας" θα γίνει στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα Κυθήρων, στις 21:00 και όχι στο προαύλιο του σχολείου μας.
Γενικό Λύκειο Κυθήρων
 

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ.ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ


Δευτέρα 23/9, ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΗΣ τιμά την Ανάμνηση του εν Κυθήροις θαύματος της Θεοτόκου ( Μυρτιδιωτίσσης )

dimotikiagoratislakonias.gr

Χανιά:458 δενδρύλλια κάνναβης σε φυτείες στον Πλατανιά και τον Αποκόρωνα


Ολοκληρώθηκε χθες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν δύο φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια πενήντα οχτώ (458) δενδρύλλια κάνναβης.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή, του Δήμου Πλατανιά φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τετρακόσια πέντε (405) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αποκορώνου φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πενήντα τρία (53) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.www.ert.gr

Η ΕΛΜΕ Λακωνίας προειδοποιεί για μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λακωνία προειδοποιώντας ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολλές. Παρόλο που το υπουργείο και η περιφέρεια προσπαθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις, οι επαγγελματίες στον τομέα της εκπαίδευσης μιλούν για μεγάλο πρόβλημα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με απώλεια διδακτικών ωρών ακόμα και στην 3η λυκείου. Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Λακωνίας.
«Μεγάλες παραμένουν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στη Β/θμια εκπαίδευση  Λακωνίας, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων διδακτικών ωρών στα σχολεία του νομού.
Διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς έχουν σαν αποτέλεσμα να μην διδάσκονται μαθήματα ακόμα και προσανατολισμού στη Γ΄  τάξη Γενικού Λυκείου που εξετάζονται στις Πανελλήνιες.
Τα κενά σε καθηγητές στον νομό υπερβαίνουν τους εξήντα (60) εκπαιδευτικούς, πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Συγκεκριμένα, λείπουν:
11 Φιλόλογοι, 4  Μαθηματικοί, 12 Φυσικών επιστημών, 3 Οικονομολόγοι, 2 Κοινωνιολόγοι ,4 Τεχνολόγοι,
4 Θεολόγοι κ.α.
Αντίστοιχα στις ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης λείπουν περίπου 10 εκπαιδευτικοί για να καλυφθεί το πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθυστερήσεις. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να καλύψει άμεσα όλα τα κενά με εκπαιδευτικούς, για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία στον νομό.
Καλούμε το Υπουργείο:
Να προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών, ενέργεια που θα δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα
Για το τρέχον σχολικό έτος να προβεί άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.