Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 
Ζητείται νοσηλευτής - νοσηλεύτρια , στον Οίκο Ευγηρίας Κυθήρων. 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους στο e-mail : trifylio@otenet.gr Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27360 33 301 Κα Ανδρονικου.

Με δικτυακό εξοπλισμό από το «πάνω ράφι» και τεχνολογία Cisco υλοποίησε ο Δήμος Μονεμβασίας τη δράση WiFi4EU.


Με δικτυακό εξοπλισμό από το «πάνω ράφι» και τεχνολογία Cisco υλοποίησε ο Δήμος Μονεμβασίας τη δράση WiFi4EU.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε ισόποση χρηματοδότηση σε όλους τους Δήμους της ΕΕ που συμμετέχουν στη δράση. Ο Δήμος Μονεμβασίας έχοντας την τεχνογνωσία και άποψη για τις προσφερόμενες λύσεις της αγοράς, αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό το χρηματικό ποσό. Κέρδισε το στοίχημα του ποιοτικού και προηγμένου τεχνολογικά εξοπλισμού, υιοθετώντας τις κορυφαίες λύσεις της Cisco.
Όλες οι υποδομές και η εν γένη λειτουργία του δικτύου είναι σε πλήρη γνώση της υπηρεσίας. Συμμετείχε στην εγκατάστασή του εξοπλισμού, υλοποίησε όλες τις υποστηρικτικές ζεύξεις και καλωδιώσεις παρέχοντας ευρυζωνικότητα στα σημεία.
Η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU, αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ, μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες και δημόσια κτήρια.
Η υπηρεσία προχώρησε στο σχεδιασμό του δικτύου στα εν λόγω κέντρα δημόσιας ζωής, συνυπολογίζοντας τα αυστηρά πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ύπαρξη ευρυζωνικών υποδομών, πληθυσμιακών χαρακτηριστικών και επισκεψιμότητας αλλά και τις υφιστάμενες υποδομές (π.χ. ηλεκτροδότηση).
Σταδιακά από την Πέμπτη 4 έως το Σάββατο 6 Ιουνίου τα hotspots WiFi4EU άρχισαν να λειτουργούν στην κεντρική πλατεία και την περιοχή του Νοσοκομείου Μολάων, στη θέση ‘Πλάκα’ – παλαιό λιμάνι Μονεμβασίας και στην πλατεία ‘Ηρώων’ – κεντρικό λιμένα Νεάπολης.
Ο Δήμος Μονεμβασίας έγινε με τη σειρά του ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα του δικτύου WiFi4EU που θα συναντούν οι Ευρωπαίοι πολίτες και επισκέπτες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το πρώτο χρονικό διάστημα θα αξιολογηθεί η συμπεριφορά του εξοπλισμού, η λειτουργία των υποδομών που υποστηρίζουν το δίκτυο (ευρυζωνικότητα, ηλεκτροδότηση κα) αλλά και η επισκεψιμότητα ή μη των σημείων εκπομπής κριτήριο για μελλοντικές χωροταξικές αλλαγές και διορθώσεις του υφιστάμενου σχεδιασμού.
Ο Δήμος Μονεμβασίας με τα νέα αυτά σημεία ισχυροποιεί το δίκτυο δημόσιων hotspot ελεύθερης ευρυζωνικής πρόσβασης. Ήδη μέσα στο γενικό lockdown την περίοδο της καραντίνας, υλοποίησε αρκετά νέα σημεία στις Κοινότητές του εξυπηρετώντας πρωτίστως τους μαθητές στα διαδικτυακά τους μαθήματα τότε, τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες σήμερα.
Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί η υλοποίηση δικτύου δημόσιου WiFi στη Κοινότητα Λαμποκάμπου και η επέκταση του υφιστάμενου στη Κοινότητα Βελλιών.
Τι επόμενες ημέρες στη Δημοτική ιστοσελίδα θα αναρτηθεί ενημερωμένος χάρτης όλων των δημόσιων hotospots που λειτουργεί ο Δήμος Μονεμβασίας στην επικράτειά του.
Καλό ‘σερφάρισμα’ σε όλους…

ΕΡΓΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ


Αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου θα εκτελούνται έργα επί του κεντρικού δρόμου στις Καρβουνάδες από τις 06:00 έως το απόγευμα.
Εφιστούμε την προσοχή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθησαν (3) τρία άτομα για ναρκωτικά στους Μολάους


Συνελήφθησαν, χθες (8.6.2020) το απόγευμα, στους Μολάους Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) 24χρονοι και 29χρονος, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -9,1- γραμμαρίων και τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Οι υπηρεσίες του Δημοσίου σε πλήρη λειτουργία απο την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020


Σύμφωνα με την ΚΥΑ 34781/2020 (ΦΕΚ 2168/Β/7-6-2020), άρθρο 19, παρ. 2, από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα τελούν σε πλήρη λειτουργία για την εξυπηρέτηση του κοινού που θα μπορεί πλέον να προσέρχεται αυτοπρόσωπα χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού. Η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των πολιτών εντός των δημοσίων υπηρεσιών είναι υποχρεωτική.
Ο Δήμος Κυθήρων, προτρέπει ωστόσο τους Δημότες να συνεχίσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός εντός του Δημαρχείου και του ΚΕΠ και να εξυπηρετούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα.