Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Θωρακίζουν πυροσβεστικά τα Κύθηρα σε βάρος της Λακωνίας


΄Κατόπιν των προαναφερθέντων, σας γνωρίζουμε πως η Νήσος Κυθήρων δια μέσω του Π.Κ. Κυθήρων αύριο 09/09/2020 διαθέτει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εννέα πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα από όμορες υπηρεσίες της Λακωνίας και Αρκαδίας σχεδόν όσα ολόκληρη η Π.Ε. Λακωνίας αποτελούμενη από τέσσερις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.Θεωρούμε πως πολιτικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όλα τα επίπεδα διοίκησης για κανέναν λόγο δεν συνάδουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα που οφείλει να έχει το Π.Σ. νια το καλό του κοινωνικού συνόλου πόσο μάλλον νια την πυρόπληκτη Λακωνία.΄


Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΥΠΣ) Ν. Λακωνίας, που προκαλεί εύλογη ανησυχία ως προς την επιχειρησιακή ικανότητα της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση πιθανού συμβάντος πυρκαγιάς στη Λακωνία, περιοχές της οποίας παρουσιάζουν υψηλό και πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, αύριο Τετάρτη 9/9, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με την ΕΥΠΣ, τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 8/9 στάλθηκε στις υπηρεσίες του Σώματος η υπ’ αριθμ. 4235Φ.702.18/08-09-2020 διαταγή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), δυνάμει της υπ’ αριθμ. 37019/24-06- 2020 διαταγής του Αρχηγού ΠΣ, προκειμένου να τεθούν σε γενική και μερική επιφυλακή έξι Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕΠΥΔ) ανά την επικράτεια και εννέα Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών (ΔΙΠΥΝ), ομοίως. Όπως τονίζει η Ένωση, «η ανωτέρω διαταγή του κου Αρχηγού εκδόθηκε βάση των διαλαμβανομένων στο άρθρο 6 του Ν. 4662/2020 “Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις”, καθώς επίσης και του άρθρου 24 του ΠΔ210/1992 “Κωδικοποίηση διατάξεων Προεδρικών Διαταγμάτων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος”».
Οι καταγγέλλοντες γνωρίζουν στους αποδέκτες της επιστολής «πως ουδέποτε έως σήμερα έχει εκδοθεί καμία εφαρμοστική διάταξη που να διευκρινίζει τα οριζόμενα στο άνω άρθρο 6 του Ν. 46662/2020 και κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού όπως η Διοίκηση όφειλε», τονίζει η ΕΥΠΣ και προσθέτει: «Αντί αυτού και λίγη ώρα μετά από την προαναφερθείσα διαταγή του ΕΣΚΕΔΙΚ, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας διατάχθηκαν για ακόμη μια φορά κατόπιν προφορικής εντολής του ΠΕΚΕ ΠΕΛ/ΣΟΥ και με άνωθεν εντολή όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να σταλθούν πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό στην Νήσο Κυθήρων έπειτα από έγγραφο του Αντιδημάρχου Κυθήρων προς την Π.Υ. Γυθείου, όπως συνάδελφοι μας ενημέρωσαν. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει το ΠΣ μια προφορική εντολή κατέχει βαρύτητα ίδια με έγγραφη όταν και εφόσον ακολουθήσει αυτή. Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε και εγγράφως όπως και προφορικά έχουμε επισημάνει πως οφείλετε ανυπερθέτως να εκδώσετε έγγραφη εντολή προκειμένου στους συναδέλφους που θα κληθούν να μεταβούν στη Νήσο Κυθήρων να εκδοθούν σχετικά φύλλα πορείας καθώς επίσης και διαταγές πορείας για τα οχήματα, προκειμένου να δικαιωθούν τα ανάλογα αφενός και αφετέρου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους κατά την μετάβαση, διαμονή και επιστροφή τους. Επίσης, γνωρίζετε πως η Π.Ε. Λακωνίας με βάση τον ημερήσιο χάρτη επικινδυνότητας για την Τετάρτη 09/09/2020 βρίσκετε σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου με δείκτη 4 και με επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν την δημιουργία πεζοπόρου τμήματος στην Π.Ε. από συναδέλφους που υπηρετούν στις τέσσερις υπηρεσίες αυτού (Σπάρτη, Γύθειο, Μολάοι, Αρεόπολη)».
Κατόπιν των προαναφερθέντων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Λακωνίας υπογραμμίζει «πως η Νήσος Κυθήρων δια μέσω του Π.Κ. Κυθήρων αύριο 09/09/2020 διαθέτει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εννέα πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα από όμορες υπηρεσίες της Λακωνίας και Αρκαδίας σχεδόν όσα ολόκληρη η Π.Ε. Λακωνίας αποτελούμενη από τέσσερις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
Θεωρούμε πως πολιτικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όλα τα επίπεδα διοίκησης για κανέναν λόγο δεν συνάδουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα που οφείλει να έχει το Π.Σ. για το καλό του κοινωνικού συνόλου πόσο μάλλον για την πυρόπληκτη Λακωνία», τονίζει η Ένωση και καταλήγει στο κείμενο της καταγγελίας ως εξής: «Σας καλούμε να ανακαλέσετε ή να εκδώσετε σχετική έγγραφη διαταγή που να ορίζει όλα τα ανωτέρω και επιπροσθέτως να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αντικατασταθούν τα οχήματα και το προσωπικό που θα μεταβεί στα Κύθηρα, ειδάλλως θα είστε ηθικά υπόλογοι τόσο στους συναδέλφους της Λακωνίας που καθημερινά δίνουν την μάχη με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης, όπως αυτό διαπιστώθηκε και στις πυρκαγιές των προηγουμένων ημερών, όσο και στους πολίτες του πολύπαθου τόπου μας».
Η παραπάνω επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΥΠΣ Ν. Λακωνίας κ. Τζανέτος Δαμηλάκος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης κ. Νικόλαος Μέμιτσας, απεστάλη στους: Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ Διαχείρισης Κρίσεων, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, Επιτελάρχη πυροσβεστικού Σώματος, Δκτη ΕΣΚΕΔΙΚ, Συντονιστή Επιχειρήσεων (έδρα Πάτρα), Δκτη ΠΕΠΥΔ Πελ/σου, Δκτη ΔΙΠΥΝ Λακωνίας, Δκτες Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λακωνίας, Βουλευτές Νομού Λακωνίας, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, Δημάρχους Π.Ε. Λακωνίας, Δήμαρχο Κυθήρων.
Επίσης, κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης (με την παράκληση για ενημέρωση και αξιολόγηση), στα ΜΜΕ και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.
Ελπίζουμε οι παραπάνω χειρισμοί και αποφάσεις, στο πλαίσιο σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, να μην αποβούν σε βάρος της αποτελεσματικότητας της πυροπροστασίας στη Λακωνία.
ΠΗΓΗ  lakonikos.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Από απόψε (Τρίτη 8-9) μέχρι και το Σάββατο (12-9) αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στην περιοχή μας. Ως εκ τούτου ακολουθούμε όλοι πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και αποφεύγουμε κάθε είδους εργασία ή δραστηριότητα που ενδέχεται να μεταδώσει σπινθήρα.
Κατόπιν αιτήματός μας προς το Αρχηγείο ΠΣ, για τις ημέρες αυτές το ΠΚ Κυθήρων θα ενισχυθεί με επιπλέον οχήματα και προσωπικό για προληπτικούς λόγους.
Ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ ώστε σε αυτήν την αντιπυρική περίοδο να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.
Παρακαλούμε για πιστή τήρηση όλων των σχετικών οδηγιών.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!
Ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε την σύμβαση για το έργο με τίτλο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ”. Η σύμβαση ανέρχεται σε 1.671,148,00€ με το Φ.Π.Α. και ανάδοχος του έργου, μετά από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ανεδείχθη η εταιρεία Θ-Φ Α.Τ.Ε.Ε.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μετά την απόφαση μεταφοράς του από τον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση των δράσεων εκσυγχρονισμού και αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου με την υλοποίηση συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού για το εσωτερικό τμήμα του δικτύου. Το σύστημα που αφορά στο κεντρικό δίκτυο, τις δεξαμενές και τις γεωτρήσεις υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ», που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 1.981.396,00€ και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθεί το σύνολο των υδρομετρητών με σύγχρονους ψηφιακούς μετρητές ενώ θα εγκατασταθούν Σταθμοί Διαχείρισης Πίεσης και Σταθμοί Μέτρησης Ποιότητας και Πίεσης. Με τους νέους ψηφιακούς μετρητές, θα είναι εφικτή η αυτοματοποιημένη συλλογή των καταναλώσεων γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο, παρά την έλλειψη προσωπικού, να εκδίδει στον προβλεπόμενο χρόνο τους λογαριασμούς ύδρευσης, ζήτημα που παραμένει άλυτο για σχεδόν 20 χρόνια. Το έργο αφορά στην τοποθέτηση μετρητών και στα Αντικύθηρα.
Η υλοποίηση του έργου θα επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα υπερπιέσεων που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένες ζώνες του δικτύου λόγω του έντονου ανάγλυφου και των μεγάλων υψομετρικών διαφορών καθώς και το μεγάλο πρόβλημα του μη τιμολογούμενου νερού, το οποίο κατά κύριο λόγο οφείλεται στο παλαιό και χαμηλής ακρίβειας μετρητικό σύστημα σε επίπεδο καταναλωτών που έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες υποεγγραφές, προβλήματα καταμετρήσεων και συχνά φαινόμενα μη εξουσιοδοτημένων παρεμβάσεων.
Μετά την ολοκλήρωση του νέου έργου, το σύστημα ύδρευσης του Δήμου Κυθήρων θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο στο σύνολο του, με συνέπεια την ασφαλή και συνεχή επίβλεψη των κρίσιμων παραμέτρων λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης (ποιοτικά χαρακτηριστικά, παροχές, στάθμες, πιέσεις, καταναλώσεις κλπ), τον άμεσο εντοπισμό και περιορισμό των απωλειών, την μείωση των αντλούμενων ποσοτήτων νερού και την μείωση του κόστους λειτουργίας του δικτύου.
Οι χρηματοδοτήσεις αυτές, σχεδόν 4.000.000,00€, όπως και τόσες άλλες που έχουν εγκριθεί τα τελευταία χρόνια, είναι προϊόν μεθοδικού σχεδιασμού, συστηματικής δουλειάς και αρμονικής συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής και τους τεχνικούς συμβούλους του Δήμου μας. Με αφορμή τις προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για έργα ύδρευσης, ο Δήμος μας προετοιμάζει την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για νέα έργα ύδρευσης σύμφωνα με τα πορίσματα του Master Plan διαχείρισης υδατικών πόρων που πλέον διαθέτουμε και αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για το νησί μας και την υδρευτική πολιτική του Δήμου στις επόμενες δεκαετίες. Οι προτάσεις αυτές εκτός από έργα υποδομής θα περιλαμβάνουν και την υλοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εφαρμογών που θα επιτρέπουν στους δημότες να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωσή τους και τους λογαριασμούς ύδρευσης.

Εστίαση: Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων μια βδομάδα



Για «στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου της εστίασης» κάνει λόγο το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, το οποίο και αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της εστίασης για το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εστίαση «είναι το θύμα που πληρώνει τα σπασμένα, με τις ευλογίες και του ανύπαρκτου, ουσιαστικά, συνδικαλισμού ανωτέρων και ανωτάτων βαθμίδων, που λειτουργώντας ως υπάλληλοι του κράτους, κωφεύουν μέσα από διπλωματικές σχέσεις και ζημιογόνους συμβιβασμούς».
Μεταξύ των αιτημάτων του κλάδου είναι η απαλλαγή των επιχειρήσεων του έτους 2020 από Δημοτικά τέλη, Δημοτικό Φόρο, τέλη κοινόχρηστων χώρων κ.α.
ΠΗΓΗ  .cnn.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:(37) ¨ΚΑΝΑΒΟΥΡΙΕΣ¨ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΗΜΕΔΑΠΟΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Εντοπίστηκαν 37 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη χθες (7 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή συνολικά 37 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης σε χώρους του σπιτιού και της αποθήκης που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 2 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.000 γραμμαρίων,
• ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 1350 γραμμαρίων και
• μικροποσότητα ηρωίνης.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Τα πειστήρια.



Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία που διακινούσε ηρωίνη στην Κέρκυρα

Συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση, αποστολή και μεταφορά ποσοτήτων ηρωίνης, από την Αθήνα στην Κέρκυρα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τη συμμορία απάρτιζαν πέντε μέλη, ενώ κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν η τριμελής ηγετική ομάδα της συμμορίας, αποτελούμενη από έναν άνδρα που φέρεται ως το ηγετικό στέλεχος, δύο άνδρες που είχαν τον ρόλο των διακινητών, καθώς και δύο ακόμη μέλη της, που φέρονται ότι είχαν τον ρόλο του «εισπράκτορα» και του «μικροδιακινητή».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η συμμορία, φέρεται ότι το ηγετικό στέλεχος της συμμορίας ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια της ηρωίνης και τη μεταφορά της στην Κέρκυρα με «στρατολογημένα» άτομα που είχαν τον ρόλο των μεταφορέων ή μέσω της αποστολής της με ασυνόδευτα δέματα. Στη συνέχεια οι δύο διακινητές παραλάμβαναν την ποσότητα ηρωίνης και την προωθούσαν προς πώληση, μέσω δικτύου που είχαν αναπτύξει, σε «εξαρτώμενα» άτομα, κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Κέρκυρας.
Στο πλαίσιο της τμηματικής αποδόμησης της συμμορίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί, για διαφορετικές περιπτώσεις, τρία ακόμη μέλη της συμμορίας, οι οποίοι βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι, καθώς είχαν συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.
Οι διακινητές της ναρκωτικής ουσίας φέρεται πως χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο για τη μεταφορά της ηρωίνης, καθώς το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μέσα σε ασυνόδευτο δέμα εντός λαχανοκομικών φυτών, ηρωίνη βάρους 80 γραμμαρίων, εντός ηλεκτρικής συσκευής, σεσουάρ, ποσότητα ηρωίνης 100 γραμμαρίων, ενώ σε υπαίθρια έκταση βρέθηκε κρυμμένη ποσότητα ηρωίνης βάρους 33 γραμμαρίων.
Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και δύο ακόμα δραστών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης διακίνησης ηρωίνης, ενώ συνολικά στη δικογραφία, με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται 23 ακόμη άτομα.
Έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν συνολικά 443 γραμμάρια ηρωίνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
 .zougla.gr
Τα ντοκουμέντα.



Δείτε εικόνες από την χασισοφυτεία που εξαρθρώθηκε στο Λομποκά Καλαβρύτων

Όπως έγραψε χθες το kalavrytanews.com , εντοπίστηκε, χθες το πρωί, σε κοντά στον οικισμό Λομποκά Καλαβρύτων της κοινότητας Μικρό Ποντιά,...

 

Όπως έγραψε χθες το kalavrytanews.com, εντοπίστηκε, χθες το πρωί, σε κοντά στον οικισμό Λομποκά Καλαβρύτων της κοινότητας Μικρό Ποντιά, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης. 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το πρωί, οι δύο καλλιεργητές της φυτείας στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ σε σωματικό έλεγχο που τους ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην  κατοχή τους και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή των Καλαβρύτων, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από (91) δενδρύλλια, το ύψος των οποίων έφτανε τα (3) μέτρα.
Στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα λάστιχο ποτίσματος, το οποίο μέσω δύσβατου μονοπατιού, μήκους 70 μέτρων, κατέληγε σε βρύση, που βρισκόταν στην αυλή της οικίας ενός από τους δράστες. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται στις (150.000) ευρώ περίπου.
Την προανάκριση  και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
 

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (4) ΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ (30) ΧΑΣΙΣOΔΕΝΔΡΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Χανιά, 07 Σεπτεμβρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη, ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 30 δενδρύλλια κάνναβης 

Συνελήφθη, σήμερα (07.09.2020) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, σήμερα (07.09.2020) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε αγροτική τοποθεσία και στην οικία του ημεδαπού καθώς και σε περιβάλλοντες χώρους.
Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν να καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά τριάντα (30) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 3 μέτρων και μικροποσότητα κάνναβης και συνελήφθη ο ημεδαπός.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. 

ΛΑΚΩΝΙΑ:Θάνατος ημεδαπού στην ΠΛΗΤΡΑ


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΠΛΥΤΡΑ” Ν. Λακωνίας, 75χρονος.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΕΚΡΙΖΩΘΗΚΑΝ (34) ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ιωάννινα, 6 Σεπτεμβρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη παραποτάμια περιοχή του Βουβοποτάμου Πρέβεζας
Εκριζώθηκαν – κατασχέθηκαν (34) δενδρύλλια κάνναβης 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δύσβατη παραποτάμια περιοχή του Βουβοποτάμου Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος   Ασφαλείας Πρέβεζας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (05.09.2020) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών της προαναφερθείσας υπηρεσίας, εκριζώθηκαν – κατασχέθηκαν από τον παραπάνω χώρο -34- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (2) έως (4) μέτρων. 
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία. 
 astynomia.gr


ΛΑΚΩΝΙΑ:Με κάνναβη συνελήφθη 36χρονη στον Βλαχιώτη

Μια 36χρονη Ελληνίδα συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 4/9 στον Βλαχιώτη Δ. Ευρώτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας, καθώς κατείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων, 3 τσιγαριλίκια κι έναν τρίφτη κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.
φωτο αρχείου
 lakonikos.gr

ΝΕΑΠΟΛΗ:ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΦΕ



Πωλείται το κατάστημα καφέ αναμνήσεις σε κεντρικό σημείο στην Νεάπολη (δίπλα απ το φαρμακείο του τσαλαβούτα),λόγω συνταξιοδότησης. 
Τιμή συζητήσιμη. Τηλ 6974785700 27340 29160