Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26/8/2019 σήμα κινδύνου έλαβε το κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για ένα ακυβέρνητο σκάφος το οποίο έπλεε ανατολικά και βόρεια των Αντικυθήρων, όπως έδινε το στίγμα.
Ταχύτητα ξεκίνησαν οι έρευνες δια θαλάσσης και αέρος και αφού εντοπίστηκε ,αργά το βράδυ η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε και έφτασαν στη Νεάπολη Λακωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 82 άντρες μεταξύ αυτών και έφηβοι καταγωγή από το Πακιστάν και δύο Ουκρανοί. Το σκάφος ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη στην πορεία του όμως σχοινί τυλίχθηκε στην προπέλα του και το σκάφος ήταν αδύνατον να συνεχίσει την πορεία του και εξέπεμψε σήμα κινδύνου καθώς έμεινε ακυβέρνητο.
Στην Νεάπολη τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες ,καθώς κάποιοι είχαν προβλήματα υγείας ,μάλιστα ο ένας νοσηλεύετε στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

 Συμβαίνει Τώρα


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Με την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο υπογραφής σύμβασης για το μεγάλο έργο οδοποιίας προϋπολογισμού 2.475.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από το Δήμο Κυθήρων. Το έργο αφορά στη διαπλάτυνση, βελτίωση και ασφαλτόστρωση 4 σημαντικών οδών:
1. Διακοπουλάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου
2. Μελιδόνι
3. Αγ. Πελαγία - Αγ. Αναστασία (από σημείο 0+488)
4. Κακή Λαγκάδα (υπόλοιπο 800μ. μέχρι την ακτή).

Η Δημοτική μας Αρχή ολοκλήρωσε τις μελέτες αυτές το 2015 και ακολούθησε η διαδικασία περιβαλλοντικής και αρχαιολογικής τους αδειοδότησης που διήρκεσε σχεδόν 2 χρόνια. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι πολιτικές και υπηρεσιακές συνεννοήσεις με την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση του έργου. Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας υπεγράφη στις 29 Αυγούστου 2018. Η διακήρυξη αναρτήθηκε στο ΚΗΜΔΗΣ στις 07 Νοεμβρίου 2018 (δημόσιος ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός). Ακολούθησε όλη η διαδικασία δημοπράτησης, πρακτικά επιτροπών, οικονομικής επιτροπής, προσυμβατικός έλεγχος κ.λπ. Η σύμφωνη γνώμη του Έ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κοινοποιήθηκε στο Δήμο στις 19 Αυγούστου 2019. Η σύμβαση θα υπογραφεί εντός Σεπτεμβρίου, θα οριστεί επιβλέπων μηχανικός που θα έρθει να δώσει οδηγίες στον ανάδοχο και το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει στα μέσα με τέλη Οκτώβρη με προθεσμία ολοκλήρωσης ένα έτος.
Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν το 2015, το έργο θα τελειώσει το 2020. Όταν απαιτούνται 5 χρόνια για την ασφαλτόστρωση 4 δρόμων, καταλαβαίνετε όλοι τί απαιτείται για μεγάλα έργα βιολογικών καθαρισμών, υδρεύσεων, αποχετεύσεων κ.λπ.
Αυτά τα δημοσιοποιώ γιατί δυστυχώς κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και νομίζουν ότι με μια απλή ευχή "να κάνετε βιολογικό στο τάδε χωριό" ανακάλυψαν την Αμερική.
"Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού". Για εμάς είναι και η ενημέρωση του κόσμου με αληθή στοιχεία. Όλα τα μεγάλα έργα προχωρούν: υδρεύσεις, δρόμοι, αναπλάσεις, μελέτες αναβάθμισης λιμανιών, μελέτες μαρίνας και αεροδρομίου, ωρίμανση αποχετευτικών δικτύων κ.λπ. Όλα αυτά όμως θέλουν το χρόνο τους και για έναν μικρό Δήμο χωρίς τεχνικές υπηρεσίες θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο. Εμείς συνεχίζουμε με βάση αυτά που μπορεί πράγματι να κάνει ο Δήμος, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.



ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ 80 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην Νεάπολη Λακωνίας μεταφέρονται προσωρινά οι 80 μετανάστες που εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα Βορειοανατολικά των Αντικυθήρων.
 Το Ιστιοφόρο σκάφος με τους μετανάστες εντοπίστηκε από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Αντικυθήρων. Ένας από τους επιβαίνοντες, μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι το σκάφος, στο οποίο σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση επιβαίνουν περίπου 80 άτομα, βρισκόταν σε δυσχερή θέση.
ADELIN 107,3 FM

Εντοπίστηκε το ιστιοφόρο με τους μετανάστες στα βορειοανατολικά των Αντικυθήρων


Ιστιοφόρο σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Αντικυθήρων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιος από τους επιβαίνοντες, μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112, ανέφερε ότι το σκάφος, στο οποίο βρίσκονται περίπου 80 άτομα, βρισκόταν σε δυσχερή θέση.
Έως τώρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των μεταναστών που επιβαίνουν στο ιστιοφόρο, αλλά άγνωστο παραμένει και το σημείο που πρόκειται να μεταφερθούν.
Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν βορειανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
ΠΗΓΗ  www.enikos.gr

Αντικύθηρα: Επιχείρηση του Λιμενικού για σκάφος με 80 πρόσφυγες

 Επιχείρηση του Λιμενικού για το εντοπισμό σκάφους με περίπου 80 πρόσφυγες/μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Αντικυθήρων.


Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Αντικυθήρων, για τον εντοπισμό σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες.
Κάποιος από τους επιβαίνοντες μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 ανέφερε ότι το σκάφος, στο οποίο βρίσκονται περίπου 80 άτομα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Στις έρευνες συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά ενώ πρόκειται να απογειωθεί και αεροσκάφος της δύναμης Frontex.
Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν βορειανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
 www.thetoc.g

Ψάχνουν σκάφος με δεκάδες μετανάστες ανατολικά και βόρεια των Αντικυθήρων

 
Από θάλασσα και αέρα γίνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους
Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για ένα ακυβέρνητο σκάφος το οποίο πλέει ανατολικά και βόρεια των Αντικυθήρων, όπως δίνει το στίγμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Θάλαμος Επιχειρήσεων δέχτηκε μία κλήση για το περιστατικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο σκάφος βρίσκονται περίπου 80 άτομα τα οποία είναι πιθανότατα μετανάστες.
Ταχύτατα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο και έχουν ξεκινήσει έρευνες τόσο διά θαλάσσης όσο και από αέρος ώστε να εντοπιστούν.
(φωτογραφία αρχείου)
 ΠΗΓΗ https://www.neakriti.gr

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β12 ΚΑΙ ΦΥΛΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ


ΒΑΤΙΚΑ.Η Νεάπολη Βοιών βυθίστηκε στο σκοτάδι στην κορύφωση της κίνησης



ΝΕΑΠΟΛΗ. Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση της Νεάπολης Βοιών με συνεχείς διακοπές ρεύματος και χαμηλή τάση δυτικά της πόλης της, από αργά το απόγευμα της Κυριακής. Τεχνικό κλιμάκιο από την ΔΕΗ Μολάων λίγο πριν τις 10:00μ.μ. διόρθωσε την βλάβη.
Η Νεάπολη βρίσκεται στην φουλ σαιζόν της τουριστικής κίνησης και οπωσδήποτε υπήρξαν προβλήματα σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα .
Να σημειωθεί ότι πράγματι οι τεχνικοί της ΔΕΗ εντός μιας ώρας που ειδοποιήθηκαν βρέθηκαν στην περιοχή και διόρθωσαν την βλάβη σε στύλο της ΔΕΗ δίπλα στο ξενοδοχείο Limira Mare.

ΠΗΓΗ
 https://notospress.gr

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Θ.ΛΑΡΕΖΟΣ ΣΤΟΝ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

Συνέντευξη για την πυρκαγιά των Κυθήρων στον ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ με τον Περιφερειακό Διοικητή Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο κύριο Θεόδωρο Λαρέζο.

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.Ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης των οδών του νέου ΧΥΤΥ Κυθήρων κι αρχίζει η λειτουργία του.

Εντός των ημερών ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης των οδών του νέου ΧΥΤΥ Κυθήρων κι αρχίζει η λειτουργία του. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για το νησί των Κυθήρων που βελτιώνει ουσιαστικά την ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΏΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.



ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.
Η άμεση επέμβαση των Πυροσβεστών του Π.Σ., των εθελοντών, του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων, των εργολάβων που διέθεσαν τα μηχανήματα τους, αλλά και η συνδρομή της πλοιοκτήτριας εταιρείας του ΟΓ Πορφυρούσα ήταν αποφασιστική. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου σε πολύ δύσβατη περιοχή στην Βλυχάδα Κυθήρων και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος επέκτασης στην ευρύτερη περιοχή. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρχαν ισχυροί άνεμοι που θα επιδείνωναν την κατάσταση.
Η άμεση επέμβαση και ο σωστός συντονισμός είχε σαν αποτέλεσμα την αναχαίτιση και την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγκαιρα πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες των κατοίκων.
Οι κάτοικοι του νησιού των Κυθήρων έχουν δυσάρεστες εμπειρίες από την πυρκαγιά του 2017.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ!

Τάκης Χατζηπέρος

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τεχνικό πρόβλημα της ΔΕΗ από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 26 /8 με αποτέλεσμα την πτώση της τάσης του ρεύματος στο νησί.
Η τάση του ρεύματος είναι αυτή την ώρα 178 volt και πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα και με το ίντερνετ και με το τηλέφωνο.
Σύμφωνα με τους τοπικούς τεχνικούς της ΔΕΗ το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη του δικτύου στα Βάτικα από χθες το βράδυ,και καταβάλλονται προσπάθειες από συνεργείο ώστε η ζημιά να αποκατασταθεί έως το μεσημέρι.