Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Με την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο υπογραφής σύμβασης για το μεγάλο έργο οδοποιίας προϋπολογισμού 2.475.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από το Δήμο Κυθήρων. Το έργο αφορά στη διαπλάτυνση, βελτίωση και ασφαλτόστρωση 4 σημαντικών οδών:
1. Διακοπουλάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου
2. Μελιδόνι
3. Αγ. Πελαγία - Αγ. Αναστασία (από σημείο 0+488)
4. Κακή Λαγκάδα (υπόλοιπο 800μ. μέχρι την ακτή).

Η Δημοτική μας Αρχή ολοκλήρωσε τις μελέτες αυτές το 2015 και ακολούθησε η διαδικασία περιβαλλοντικής και αρχαιολογικής τους αδειοδότησης που διήρκεσε σχεδόν 2 χρόνια. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι πολιτικές και υπηρεσιακές συνεννοήσεις με την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση του έργου. Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας υπεγράφη στις 29 Αυγούστου 2018. Η διακήρυξη αναρτήθηκε στο ΚΗΜΔΗΣ στις 07 Νοεμβρίου 2018 (δημόσιος ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός). Ακολούθησε όλη η διαδικασία δημοπράτησης, πρακτικά επιτροπών, οικονομικής επιτροπής, προσυμβατικός έλεγχος κ.λπ. Η σύμφωνη γνώμη του Έ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κοινοποιήθηκε στο Δήμο στις 19 Αυγούστου 2019. Η σύμβαση θα υπογραφεί εντός Σεπτεμβρίου, θα οριστεί επιβλέπων μηχανικός που θα έρθει να δώσει οδηγίες στον ανάδοχο και το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει στα μέσα με τέλη Οκτώβρη με προθεσμία ολοκλήρωσης ένα έτος.
Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν το 2015, το έργο θα τελειώσει το 2020. Όταν απαιτούνται 5 χρόνια για την ασφαλτόστρωση 4 δρόμων, καταλαβαίνετε όλοι τί απαιτείται για μεγάλα έργα βιολογικών καθαρισμών, υδρεύσεων, αποχετεύσεων κ.λπ.
Αυτά τα δημοσιοποιώ γιατί δυστυχώς κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και νομίζουν ότι με μια απλή ευχή "να κάνετε βιολογικό στο τάδε χωριό" ανακάλυψαν την Αμερική.
"Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού". Για εμάς είναι και η ενημέρωση του κόσμου με αληθή στοιχεία. Όλα τα μεγάλα έργα προχωρούν: υδρεύσεις, δρόμοι, αναπλάσεις, μελέτες αναβάθμισης λιμανιών, μελέτες μαρίνας και αεροδρομίου, ωρίμανση αποχετευτικών δικτύων κ.λπ. Όλα αυτά όμως θέλουν το χρόνο τους και για έναν μικρό Δήμο χωρίς τεχνικές υπηρεσίες θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο. Εμείς συνεχίζουμε με βάση αυτά που μπορεί πράγματι να κάνει ο Δήμος, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου