Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

ΚΥΘΗΡΑ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ADELIN 107,3 FM 
Φωτογραφικό υλικό θα ακολουθήσει και σχετικό video !

Δεκαπενταύγουστος: Το Πάσχα του Καλοκαιριού...

Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου

Έτσι και στο ευλογημένο νησί μας εορτάσαμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοιό¨  

Με λιγότερους προσκυνητές  φέτος και χωρίς τις πρέπουσες τιμές αλλά με κατάνυξη και χαρά τα Κύθηρα γιόρτασαν το Πάσχα του καλοκαιριού.

Χθες βράδυ και σήμερα 15 Αυγούστου ανήμερα της εορτής στο Ιερό Προσκύνημα Μυρτιδίων χοροστατούντος του σεπτού ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ και του Ιερού κλήρου,τελέστηκε η πανυγηρική θεία Λειτουργία.  

Προσκυνητές από κάθε γωνιά του νησιού αλλά και παραθεριστές του καλοκαιριού ήταν εκεί για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μυρτιδιώτισσας.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κύριος Ιωάννης Κατσανεβάκης ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Νικόλαος Μαγουλάς,ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων κύριος Ευάγγελος Βενάρδος και ο Πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. Συνταγματολόγος κύριος Γεώργιος Κασιμάτης.

Την μεγάλη γιορτή τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Νίνα Κασιμάτη


Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας επικαλούμενος την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την τέλεση Λιτανειών που παραπέμπει στην ¨ποιμαντική κρίσει του οικείου ποιμενάρχου¨τέλεσε την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του Ιερού προσκυνήματος με την συνοδεία προσκυνητών χωρίς την παρουσία της φυλαρμονικής του Ποταμού.

Σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού δεν υπάρχει σπίτι που να μην γιορτάζει την Μαρία του,τον Παναγιώτη του ή την Δέσποινά του. Η Μεγαλόχαρη βρίσκεται παντού, αναφορά κάθε κατατρεγμένου, αναφιλητό του κάθε ταπεινωμένου, ανάσα ελπίδας… Αντίδοτο στο πόνο, φάρμακο στην αρρώστια, βοήθεια στην κακουχία, ανάχωμα στην θλίψη. Αυτή είναι η Παναγιά του Έλληνα, έκφραση γλυκύτητας και συμπόνιας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις Εορτάζουσες και τους Εορτάζοντες 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου