Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ.Συναγερμός στο Λιμενικό: Αγνοείται άτομο μεταξύ Ταινάρου και Κυθήρων


Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή έχει στήσει επιχείρηση για να βρεθεί το αγνοούμενο μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου με σημαία Cook Islands, που πιθανότατα έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα.

Η πτώση του δεν έγινε αντιληπτή από κάποιο από τα υπόλοιπα 21 μέλη του πληρώματος. Στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλωτά του Λιμενικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος της δύναμης Frontex.
Ο αγνοούμενος είναι Σύρος υπήκοος. Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει χωρίς φορτίο από την Τυνησία με προορισμό την Ουκρανία και σε αυτό επιβαίνει πλήρωμα 22 ατόμων ήτοι 13 Σύροι, 5 Αιγύπτιοι και 4 Ινδοί.
 newsbomb.gr

ΚΥΘΗΡΑ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
 
 
Δευτέρα, 6 Ἰανουαρίου 2020, ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων, ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ.Σεραφείμ.
 

 Ἁγιασμός τῶν ὑδάτων :

 
Εἰς Καψάλιον ὥρα 11.30 π.μ.
Εἰς Αὐλέμωνα ὥρα 1 μ.μ.
Εἰς Διακόφτιον ὥρα 3 μ.μ.
Εἰς Ἁγίαν Πελαγίαν ὥρα 4μ.μ. καί
 
Ὥρα 5.30 μ.μ. Ἑσπερινός ἑορτῆς Τιμίου Προδρόμου εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἰωάννου Γερακαρίου, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως


ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu θαυμάζουν τον περίφημο Έφηβο των Αντικυθήρων κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Φέτος, το 2020, συμπληρώνονται 120 χρόνια από την εύρεση και πρώτη ανέλκυση των μοναδικής αρχαιολογικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής αξίας ευρημάτων του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, που έγινε το 1900.
120 χρόνια μετά, οι έρευνες συνεχίζονται και θα μας αποκαλύψουν νέους θησαυρούς. Μέσα στο 2020, θα τιμήσουμε, με το μνημείο που θα κατασκευαστεί στα Αντικύθηρα από το Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής, και τους Συμιακούς Δύτες που "όχι μόνον ολόκληρον αδέσποτον αρχαιολογικόν θησαυρόν κατέδειξαν, αλλά και με μόχθους και κινδύνους, των οποίων την φρίκην τίποτε δεν δύναται να περιγράψη, αποσπούν από βάθους μέχρι 35 οργυιών και προσφέρουν εις το Έθνος" (ημερολόγιο της ανελκύσεως, 8-2-1901).

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Με βάση το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ και κατόπιν των σχετικών εντολών των αρμοδίων Αρχών, ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι από την Κυριακή 5/1 μέχρι και την Τρίτη 7/1 αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρά καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τον παγετό.
Οι κάτοικοι του Δήμου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ενημερώνονται για τα μέτρα ατομικής προστασίας από τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.civilprotection.gr
Κύθηρα, 4-1-2020
Εκ του Δήμου Κυθήρων