Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu θαυμάζουν τον περίφημο Έφηβο των Αντικυθήρων κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Φέτος, το 2020, συμπληρώνονται 120 χρόνια από την εύρεση και πρώτη ανέλκυση των μοναδικής αρχαιολογικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής αξίας ευρημάτων του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, που έγινε το 1900.
120 χρόνια μετά, οι έρευνες συνεχίζονται και θα μας αποκαλύψουν νέους θησαυρούς. Μέσα στο 2020, θα τιμήσουμε, με το μνημείο που θα κατασκευαστεί στα Αντικύθηρα από το Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής, και τους Συμιακούς Δύτες που "όχι μόνον ολόκληρον αδέσποτον αρχαιολογικόν θησαυρόν κατέδειξαν, αλλά και με μόχθους και κινδύνους, των οποίων την φρίκην τίποτε δεν δύναται να περιγράψη, αποσπούν από βάθους μέχρι 35 οργυιών και προσφέρουν εις το Έθνος" (ημερολόγιο της ανελκύσεως, 8-2-1901).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου