Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Και δεύτερο δρομολόγιο το Σάββατο 06/06/2020, του Ε/Γ - Ο/Γ #ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ


Η Πορφυρούσα Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Σάββατο 06/06/2020, το Ε/Γ - Ο/Γ #ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα εκτελέσει και δεύτερο δρομολόγιο από Νεάπολη προς Κύθηρα και επιστροφή.
Κλείσε τα εισιτήριά σου on-line ή τηλεφωνικά.
www.tritonferries.gr

¨ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ¨ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ


Έχω έναν προβληματισμό :Χθες είδα παιδική χαρά γεμάτη παιδιά με τους γονείς τους, να παίζουν αμέριμνα .Αναρωτιέμαι υπάρχει πρόβλεψη προστασίας ,όπως απολύμανση ,μασκούλες και λοιπά .Οι γονείς παίρνουν μέτρα προστασίας δηλαδή κάθε φορά που το παιδάκι πάει να ανέβει κούνια ,τσουλήθρα απολυμαίνει τα προστατευτικά που κρατιέται το παιδί?
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται απολύμανση ,κάθε φορά που αλλάζει ένα παιδί παιχνίδι και πάει στο άλλο? 


Και μην μου πείτε τα παιδάκια 3 -4 χρονών δεν βάζουν τα χέρια στη μύτη η στο στόμα . Και επειδή όντως "χαλαρώσαμε" και είπαμε πάει πέρασε να σας θυμίσω ότι έχει αρχίσει και κατεβαίνει κόσμος ,άλλος που θέλει να μείνει στην περιοχή μας ,άλλος που περνά Κύθηρα και άλλος που πάει Ελαφόνησο. Επίσης τις τελευταίες ημέρες ρομά άντρες γυναίκες παιδιά πουλάνε διάφορα μπαίνοντας στα καταστήματα ,σπίτια χτυπάνε κουδούνια και δεν είδα ούτε έναν να φορά μάσκα .
Δεν ξέρω αλλά μήπως παρα-χαλαρώσαμε απότομα .Μια ενημέρωση από τους υπεύθυνους τι μέτρα παίρνουν για την απολύμανση και μια ενημέρωση τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αποφεύγουμε θα ήταν πολύ χρήσιμη.


Η μήπως το ρίξαμε στο -καλοκαιράκι είναι δεν μας πιάνει τίποτα και αμολυθήκαμε γενικώς.
Βέβαια μάσκα ούτε λόγος ,μόνο στα σούπερ μάρκετ οι υπάλληλοι φοράνε και στα φαρμακεία. Στα μικρά μαγαζιά όπως μανάβικα ,περίπτερα (αυτά που έχω πάει να ψωνίσω) δεν είδα να φοράνε ούτε ιδιοκτήτες ούτε υπάλληλοι.Όλοι οι υπόλοιποι μπαινοβγαίνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα .
Να ανησυχούμε ??


Η προστασία μας είναι ατομική μας ευθύνη ,έχει μεγάλη σημασία να το σκεφτούμε την σημασία της ατομικής ευθύνης. Γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε .την γλυτώσαμε μια φορά ,αλλά ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου έρθει ειδικά τώρα που ¨ξεχάσαμε" τον ιό ,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μας ξέχασε εκείνος.

ΠΗΓΗ 
Vaggeloglou Despina

Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ¨ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ


Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας, σας ενημερώνουμε για τα προστατευτικά μέτρα και τις νέες διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόσουμε προκειμένου να ταξιδεύουμε με ασφάλεια!
Ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά μαζί! 


As a safety and health of our passengers and crew is our top priority, we are announcing new producers and preventine measures to be taken for safe travels!
We look forward to welcome you on board! 


Επισκεφθείτε τα Κύθηρα με τo πλοίο Πορφυρούσα

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα με το πλοίο ¨Πορφυρούσα¨ από το λιμάνι την Νεάπολης.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://kithiratravel.gr/el/bookingtimetable/dromologia-apo-kai-pros-kithira

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΔιεύθυνση: Χώρα Κυθήρων

Κύθηρα 801 00
t: +30 (27360) 31390
f: +30 (27360) 31390


ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ
VATIKA BAY
Ακτή Βοιών 192, Νεάπολη Λακωνίας, 23053, ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΧΩΡΑΣ ΚΑΨΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ¨camping¨


Καταθέσαμε  σήμερα στο δήμο Κυθήρων  ψήφισμα διαμαρτυρίας από επαγγελματίες Χώρας - Καψαλίου  Κυθήρων που αφορά το κλείσιμο του camping Καψαλιου.
Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την απόφαση της για την αναστολή λειτουργίας του!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το ΚΙΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη ολοκληρωμένη συντήρηση του δικτύου μονοπατιών Κυθήρων ‘Kythera Trails


Η φροντίδα και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυθήρων και Αντικυθήρων είναι όχι μόνο ουσιαστικής σημασίας για όσους ζούμε, εργαζόμαστε ή επισκεπτόμαστε τα νησιά αυτά, αλλά και παρακαθήκη για τις επόμενες γενιές. Έτσι, τo Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ), υλοποίησε τη δράση ‘Συντήρηση Δικτύου Μονοπατιών Κυθήρων – Kythera Trails 2020’.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν, κατόπιν επιθεώρησης και προετοιμασίας, σε τμήματα που είχαν ανάγκη, κατά μήκος των 11 πεζοπορικών διαδρομών του δικτύου, οι οποίες βασίζονται σε παλιά παραδοσιακά μονοπάτια. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη και εκτεταμένη συντήρηση μονοπατιών στα Κύθηρα που ενισχύει όλα τα έργα των προηγούμενων χρόνων. Οι εργασίες έγιναν σε απόλυτο συντονισμό με κατοίκους και τοπικούς συλλόγους του νησιού που έχουν αναλάβει τη φροντίδα συγκεκριμένων τμημάτων μονοπατιών. 

Επίσης, το σύστημα πιστοποίησης ‘Green Flag Trails’ γίνεται σταδιακά δομικό στοιχείο της διαχείρισης των μονοπατιών των Κυθήρων. Μέχρι τώρα, δύο διαδρομές του Kythera Trails είναι οι πρώτες που πιστοποιήθηκαν στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου
για επιθεωρητές μονοπατιών, που έλαβε χώρα στα Κύθηρα τον Οκτώβριο του 2019. Μελλοντικός μας στόχος είναι, παράλληλα με τη συντήρηση, να πιστοποιηθούν οι περισσότερες διαδρομές του δικτύου.

Φέτος, η εαρινή πεζοπορική περίοδος ακυρώθηκε εξ’ ολοκλήρου, μαζί με τις εκδηλώσεις και εθελοντικές δράσεις που είχε προγραμματίσει το ΚΙΠΑ, αφού χρονικά έπεσε ακριβώς πάνω στην πανδημία του COVID-19. Αυτό αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία. Όμως, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, το ΚΙΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει με τη δράση συντήρησης που είχε σχεδιάσει από το 2019, γιατί τα μονοπάτια δεν είναι πόλος έλξης μόνο για τους επισκέπτες, αλλά είναι εξίσου σημαντικά για την υγεία, αναψυχή αλλά και τη επαφή όλων μας με τη φύση και τον πολιτισμό του νησιού μας. Εξάλλου, το δίκτυο μονοπατιών Kythera Trails θα αποτελέσει ένα βασικό πλεονέκτημα των Κυθήρων στην επανεκκίνηση του τουρισμού, που στρέφεται όλο και περισσότερο σε βιώσιμη κατεύθυνση. 

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που έκαναν αυτήν τη δράση επιτυχία: την ακούραστη ομάδα συντήρησης, όλους τους ιδιώτες, τις τοπικές επιχειρήσεις, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμού, τους τοπικούς συλλόγους του Καραβά (Πορτοκαλιά του Καραβά, Πατρικία Σχολή, Ο Όμορφος Καραβάς) και την Τοπική Κοινότητα Μυλοποτάμου. 
Επίσης, ευχαριστούμε τους φίλους, χορηγούς, και δωρητές του ΚΙΠΑ που υποστηρίζουν ηθικά και υλικά τις δράσεις του. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα Κύθηρα ένα νησί που σέβεται, περιποιείται και αξιοποιεί την κληρονομιά του.
Όσοι επιθυμείτε να συνεισφέρετε στο έργο του ΚΙΠΑ, παρατίθεται ο λογαριασμός τραπέζης:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΤΕ)
IBAN : GR38011038000000 38029603032

Συλλήψεις δύο ανδρών στη Μάνη για όπλα

ΜΑΝΗ. Συνελήφθησαν στις 30.5.2020 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 63 και 61 ετών, αντίστοιχα, για τα - κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά και των βεγγαλικών και κροτίδων.
Ειδικότερα, στις 30.5.2020 το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες τους, καθώς και σε κατάστημα του 61χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
•    πολεμικό τυφέκιο,
•    3 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα,
•    256 φυσίγγια,
•    μικροποσότητα κάνναβης και
•    2 κροτίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.