Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

¨ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ¨ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ


Έχω έναν προβληματισμό :Χθες είδα παιδική χαρά γεμάτη παιδιά με τους γονείς τους, να παίζουν αμέριμνα .Αναρωτιέμαι υπάρχει πρόβλεψη προστασίας ,όπως απολύμανση ,μασκούλες και λοιπά .Οι γονείς παίρνουν μέτρα προστασίας δηλαδή κάθε φορά που το παιδάκι πάει να ανέβει κούνια ,τσουλήθρα απολυμαίνει τα προστατευτικά που κρατιέται το παιδί?
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται απολύμανση ,κάθε φορά που αλλάζει ένα παιδί παιχνίδι και πάει στο άλλο? 


Και μην μου πείτε τα παιδάκια 3 -4 χρονών δεν βάζουν τα χέρια στη μύτη η στο στόμα . Και επειδή όντως "χαλαρώσαμε" και είπαμε πάει πέρασε να σας θυμίσω ότι έχει αρχίσει και κατεβαίνει κόσμος ,άλλος που θέλει να μείνει στην περιοχή μας ,άλλος που περνά Κύθηρα και άλλος που πάει Ελαφόνησο. Επίσης τις τελευταίες ημέρες ρομά άντρες γυναίκες παιδιά πουλάνε διάφορα μπαίνοντας στα καταστήματα ,σπίτια χτυπάνε κουδούνια και δεν είδα ούτε έναν να φορά μάσκα .
Δεν ξέρω αλλά μήπως παρα-χαλαρώσαμε απότομα .Μια ενημέρωση από τους υπεύθυνους τι μέτρα παίρνουν για την απολύμανση και μια ενημέρωση τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αποφεύγουμε θα ήταν πολύ χρήσιμη.


Η μήπως το ρίξαμε στο -καλοκαιράκι είναι δεν μας πιάνει τίποτα και αμολυθήκαμε γενικώς.
Βέβαια μάσκα ούτε λόγος ,μόνο στα σούπερ μάρκετ οι υπάλληλοι φοράνε και στα φαρμακεία. Στα μικρά μαγαζιά όπως μανάβικα ,περίπτερα (αυτά που έχω πάει να ψωνίσω) δεν είδα να φοράνε ούτε ιδιοκτήτες ούτε υπάλληλοι.Όλοι οι υπόλοιποι μπαινοβγαίνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα .
Να ανησυχούμε ??


Η προστασία μας είναι ατομική μας ευθύνη ,έχει μεγάλη σημασία να το σκεφτούμε την σημασία της ατομικής ευθύνης. Γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε .την γλυτώσαμε μια φορά ,αλλά ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου έρθει ειδικά τώρα που ¨ξεχάσαμε" τον ιό ,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μας ξέχασε εκείνος.

ΠΗΓΗ 
Vaggeloglou Despina

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου