Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δασικοί χάρτες: Όλες οι αλλαγές – Ποιοι «γλιτώνουν» το τέλος αντίρρησης

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΩΣ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ

Τη δυνατότητα να αιτηθούν ατελώς στις Δασικές Υπηρεσίες διόρθωση σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες έχουν οι πολίτες, με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στη απόφαση καθορίζονται εννέα διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες οι δασικές υπηρεσίες έχουν υποπέσει σε λάθη ή παραλείψεις.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλλουν αντίρρηση προκειμένου να διορθωθεί ο χάρτης, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του ειδικού τέλους αντίρρησης που θεωρείται υπέρογκο ειδικά για τους αγρότες.
Με βάση την εφημερίδα, το εν λόγω τέλος αρχίζει από 10 ευρώ για εκτάσεις ως 100 τμ και φτάνει τα 40 ευρώ για ένα στρέμμα, τα 90 ευρώ για εκτάσεις έως και 5 στρέμματα, τα 180 ευρώ για οικόπεδα έως και 10 στρέμματα, τα 350 για γεωτεμάχια έως και 20 στρέμματα, τα 700 ευρώ για εκτάσεις έως και 100 στρέμματα, τα 1.400 ευρώ για έως και 300 στρέμματα και τα 3.300 για εκτάσεις από 300 στρέμματα και πάνω.
Με βάση την ίδια απόφαση, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», καθορίζονται τα πρόδηλα σφάλματα, τα οποία και μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την επιβάρυνση με το ειδικό τέλος:
Αυτά είναι:
- Σφάλματα που οφείλονται στα χαρτογραφικά υπόβαθρα. Υπάγονται περιπτώσεις απόκλισης ή εσφαλμένης τεχνικής απόδοσης των οριογραμμών που παρατηρούνται στις αεροφωτογραφίες του 1945 και του 2007.
- Παράλειψη της αποτύπωσης σαφώς δασικής έκτασης εντός ευρύτερης άλλης μορφής (αγροτικής κ.λπ.) και το αντίστροφο, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις που έχουν αποτυπωθεί λανθασμένα τα όρια αγροτεμαχίων.
- Απεικόνιση εμφανώς λανθασμένης αγροτικής έκτασης ως δασικής (εξαιτίας λανθασμένης εκτίμησης του είδους βλάστησης) και το αντίστροφο, η οποία μπορεί να έχει προέλθει από τη χρήση αεροφωτογραφίας του 1945
- Σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη ή λάθος αντιστοίχιση στοιχείων.
- Λανθασμένη αποτύπωση στον δασικό χάρτη, η οποία εμφανίζει διαβαθμισμένες περιοχές, δηλαδή περιοχές που δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται για λόγους ασφαλείας, όπως για παράδειγμα τα στρατόπεδα και το αποτέλεσμα είναι τα στοιχεία του χάρτη να διαφέρουν από την πραγματική κατάσταση.
- Εμφάνιση πεδινών εκτάσεων σε περιοχή ομαλής κλίσης ως χορτολιβαδικών.
- Εμφάνιση εκτάσεων αναγνωρισμένων ως ιδιωτικών έναντι του Δημοσίου ως χορτολιβαδικών.
- Εμφάνιση εκτάσεων που αποτελούν τεχνητές δασικές φυτείες ως δασικών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/788045/dasikoi-xartes-oles-oi-allages-poioi-glitonoyn-to-telos-antirrisis#ixzz4fHQsaNEm

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου