Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
Για το θέμα της αποδυνάμωσης του νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας
Είχα δώσει έναν όρκο τιμής, ότι όσο είμαι στα πράγματα, το νοσοκομείο Μολάων δεν θα το πειράξει κανείς. Δυστυχώς, στις παρούσες πολιτικές συνθήκες δεν έχω την ίδια δύναμη παρέμβασης. Έχω να πω, όμως, ότι η τοπική κοινωνία δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε στο νοσοκομείο αυτό. Το διάστημα που ήμουν υπουργός Υγείας, έβαλα στο νοσοκομείο 7 γιατρούς και 20 νοσηλευτές. Μετά από εφτά χρόνια, δεν υπάρχουν αυτοί οι γιατροί ούτε οι νοσηλευτές. Έχουν φύγει γιατροί. Το νοσοκομείο αποδυναμώθηκε και κανείς δε μιλάει. Πριν λίγες μέρες μόνο, είδα ένα δελτίο Τύπου, το οποίο μιλάει για κλείσιμο του Νοσοκομείου Μολάων. Αυτό εγώ το είχα αποτρέψει, με τεράστιο πολιτικό κόστος. Αν θυμάστε, επί τέσσερα χρόνια που ήμασταν κυβέρνηση, υπήρχε ένα μαύρο πανί κρεμασμένο απέξω. Ένα μαύρο πανί κατά του Γρηγοράκου. Άλλαξε η κυβέρνηση, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και στους Μολαϊτες και, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα κλείσει το νοσοκομείο Μολάων. Μου κάνει εντύπωση, όμως, που η τοπική κοινωνία δεν αντιδρά.
Για τα πεπραγμένα του ως υπουργός υγείας στην περιοχή της νότιας Λακωνίας
Όσο ήμουν υπουργός, αν θυμάστε, οργανώσαμε κινητή μονάδα στους Μολάους, δώσαμε ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Νεάπολης, Ελαφονήσου και Γυθείου. Όπως προανέφερα, στο νοσοκομείο Μολάων πήγαμε 7 γιατρούς και 20 νοσηλευτές. Όλα αυτά σε μια εποχή πολύ ταραγμένη για την Ελλάδα, γιατί κάποιοι είχαν κατασυκοφαντήσει το προηγούμενο πολιτικό σύστημα. Στην προκήρυξη του 2014 για οδηγούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, καταφέραμε και πήραμε 4 μόνιμους υπαλλήλους για το ΕΚΑΒ Μολάων. Το πετύχαμε αυτό με πολύ μεγάλο κόπο. Δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε και δεν αναδείχθηκε και η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Μολάων μάλλον μετακινήθηκε στην Τρίπολη ξανά. Δυστυχώς, για κάποιους λόγους, του οποίους ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω, η τοπική κοινωνία του Δήμου Μονεμβασιάς και ιδιαίτερα της νοτιοανατολικής Λακωνίας, θεωρούσε ότι όλα αυτά είναι αυτονόητα. Δεν είναι τίποτα αυτονόητο. Δεν γίνεται τίποτα χωρίς να υπάρχει προσωπική παρέμβαση, χωρίς μια προσωπική θυσία, χωρίς μια προσωπική υπηρεσία, μια προσπάθεια από κάποιους, οι οποίοι θέλουν να κάνουν κάτι στον τόπο τους. Αυτά λοιπόν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια.
Για την πρόσκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων να συμμετέχει στη συζήτηση για την αποδυνάμωση του νοσοκομείου
Μην ξεχνάτε, ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Μολάων μου έχει κάνει μήνυση για συκοφάντηση του νοσοκομείου. Λοιπόν, σας λέω για πρώτη φορά στον αέρα, ότι υλικά του νοσοκομείου Μολάων βρέθηκαν στα Τίρανα. Κάποιοι γιατροί του νοσοκομείου έπαιρναν τα υλικά και χειρουργούσαν ανθρώπους στα Τίρανα. Αυτό είναι μια καταγγελία, την οποία έχω κάνει και στη Βουλή των Ελλήνων. Γι αυτή την καταγγελία βρέθηκα κατηγορούμενος από το σύλλογο εργαζομένων. Τώρα, λοιπόν, ο σύλλογος αυτός με κάλεσε να συμμετάσχω σε κάποιες διαδικασίες. Καλούν έναν βουλευτή, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δώσει πολλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μα πώς με καλούν; Εγώ είμαι κατηγορούμενος. Με συκοφαντούν, με στέλνουν στα δικαστήρια και μετά με καλούν να κάνω τι; Είναι λίγο αντιφατικό αυτό.
Για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή των Βατίκων Λακωνίας.
Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτησή μου στο θέμα αυτό. Ποτέ δεν φοβήθηκα να πάρω την πολιτική ευθύνη. Πιστεύω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία ταλαιπωρείται τα τελευταία οκτώ – εννέα χρόνια με την κρίση και πρέπει να βρει τρόπους να την ξεπεράσει. Ένας από τους αυτούς τους τρόπους είναι οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος για το ρεύμα. Θέλω να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής. Θέλω όμως να υπάρχει και σεβασμός στο περιβάλλον. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτή είναι η πρότασή μου για την περιοχή των Βατίκων και της Μονεμβασιάς. Θέλω σεβασμό στο περιβάλλον και σεβασμό στην γνώμη των κατοίκων.
Για την ενεργειακή διασύνδεση Πελοποννήσου – Κρήτης
Ξέρω ότι οι κάτοικοι ανησυχούν. Δεν πρόκειται να δεχθούμε εμείς στη Λακωνία να υπάρχουν υπέργεια καλώδια. Το καλώδιο, αν γίνει, θα γίνει υπόγειο. Πυλώνες υψηλής τάσης δεν θα υπάρξουν, γιατί τα καλώδια θα είναι υπόγεια. Και στη στεριά και στη θάλασσα. Ήδη υπάρχει η μελέτη για υπόγειο καλώδιο από το Μαλέα μέχρι τα Λυρά. Επιθυμία μου είναι να πάνε όλα υπόγεια. Θέλω να έχουν οφέλη όλοι οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής Λακωνίας. Σε διαπραγματεύσεις που είχαμε με τον κύριο Σκουρλέτη, όταν ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, είχα πει ότι δεν μπορεί να μην έχει αντισταθμιστικά οφέλη η Λακωνία γι’ αυτή τη μεγάλη παραχώρηση που στο θέμα της σύνδεσης του ρεύματος στην Κρήτη. Δεν μπορεί από τη μια μεριά να υπάρχει απολιθωμένο δάσος και από την άλλη μεριά να υπάρχουν πυλώνες και ανεμογεννήτριες.
Για την επίσκεψη του κυρίου Τσίπρα στο Λευκό Οίκο.
Δεν θέλω να είμαι αυτός ο οποίος δεν θα είναι γενναιόδωρος με αυτήν την ενέργεια του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα, όμως, ο ίδιος ο Τραμπ είπε, πήραμε 2,4 δις δολάρια για να έχουμε θέσεις εργασίας στην Αμερική. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από θέσεις εργασίας. Είμαστε μια μικρή χώρα. Εμείς δυστυχώς δεν πήραμε τίποτα. Ήταν μια επικοινωνιακή καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συμπεριφοράς των κυβερνήσεων που πέφτουν και χάνουν τη λαϊκή στήριξη. Δυστυχώς, ο κύριος Τσίπρας έκανε το ίδιο λάθος που έκαναν και οι προηγούμενοι. Έτσι λοιπόν, η Αμερική παραμένει μια παγκόσμια δύναμη, εμείς είμαστε μια μικρή περιοχή με μικρή δύναμη, δώσαμε τα 2,4 δις σε αεροπλάνα και τίποτα άλλο. Πήραμε τα ευχαριστώ, πήραμε ωραίες εικόνες κι από εκεί και πέρα τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου