Την υψηλή διατροφική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού και τα ευεργετικά
αποτελέσματα που αυτό έχει στην ανθρώπινη υγεία επισημαίνει
επιστημονική έρευνα (που έγινε από τους καθηγητές Σπ. Πετρόπουλο, Angela
Fernandes, Lillian Barros, Isabel Ferreira και Γεωργία Ντάτση), η οποία
πρόκειται να δημοσιευτεί στο 182 τεύχος του διεθνούς κύρους
επιστημονικού περιοδικού Food Chemistry του Elsevier Science.
Η έρευνα, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει τα μορφολογικά
χαρακτηριστικά και την θρεπτική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού,
καθιστά εξαιρετικά σαφές το πόσο ευεργετικό είναι το προϊόν αυτό για την
ανθρώπινη υγεία.