Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

¨Εyrotas Cleean¨ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ


ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ζωοδόχου Πηγής 1908


ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ζωοδόχου Πηγής 1908
Αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν Ιστορικό κειμήλιο για τα Κύθηρα και ιδιαίτερα για τον Ποταμό. Είναι από τα εγκαίνια του τότε νεόδμητου Ναού της Ιλαριωτίσσης. Θεία τύχη να υπάρχει φωτογράφος που έβγαλε αυτές τις δύο φωτογραφίες. Και η Μυρτιδιώτισσα παρούσα όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Τότε μετονομάστηκε ο Ναός σε "Ζωοδόχου Πηγής", αλλά οι Ποταμίτες ποτέ δεν ξέχασαν το Ιλαρό βλέμμα της Κυράς Παναγιάς τους. Η τελευταία φωτογραφία από περιφορά της "Λαριώτισσας" που γινόταν παλιότερα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ! !

Ποταμός Κυθήρων, Πέμπτη της Διακαινισίμου 1929 ή 1930.

Ποταμός Κυθήρων, Πέμπτη της Διακαινισίμου 1929 ή 1930. Φωτογραφία από το περιοδικό ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη,  (2.5.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 20χρονος αλλοδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε σε οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -32,26- γραμμάρια κάνναβης, χρήματα, ζυγαριά ακριβείας και -2- κινητά τηλέφωνα.
ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Μονεμβασιά


ΦΩΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Τροχαίο  δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε στις 4:10 το μεσημέρι της Πέμπτης 2/5 στην είσοδο της Μονεμβασιάς (από Μολάους).
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε ένας 50χρονος άνδρας, επιχειρώντας να εισέλθει από κάθετη οδό στην Επαρχιακή οδό Μονεμβασίας-Μολάων, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 61χρονος κάτοικος Αγ. Ιωάννη Μονεμβασίας (με καταγωγή από Κρήτη). Συνέπεια της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός της μηχανής.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.
φωτο αρχείου

(δραστηριότητα)ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Φατσέα Δημητρίου του Κωνσταντίνου

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του
Φατσέα Δημητρίου του Κωνσταντίνου
Αγαπητοί Συμπατριώτες
Κυθήριες, Κυθήριοι /Αντικυθήριες, Αντικυθήριοι
Ασφαλώς οι περισσότεροι με γνωρίζετε από την 8-χρονη παρουσία μου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Από τις ατελείωτες μάχες που έδωσα και συνεχίζω να δίνω για να παίρνονται οι καλύτερες πάντα αποφάσεις, αυτές που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μου και των συμπολιτών μου. Αγωνίστηκα για την τουριστική ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής, την προστασία του φυσικού, κοινωνικού, πολιτιστικού περιβάλλοντος. Αγωνίστηκα ακόμα για διαφάνεια στις πράξεις του δήμου, επειδή ο πολίτης σε μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα δικαιούται να γνωρίζει πως διαχειρίζεται μια δημοτική αρχή τους πόρους του δήμου, που είναι πόροι των δημοτών.
Θεωρώ ότι ο απερχόμενος δήμαρχος για λόγους εντυπωσιασμού και άλλους, ασχολήθηκε με τα μικρά και ασήμαντα και γι αυτό άφησε άλυτα τα μεγάλα και πιεστικά προβλήματα του τόπου. Γι αυτό, σ’ αυτή τη μακρά δημοτική περίοδο των 5 ετών, δεν υπήρξε τουριστική ανάπτυξη, αντίθετα η τουριστική σαιζόν συρρικνώθηκε και ακόμα χειρότερα υπήρξε πληθυσμιακή μείωση και διαρροή πολλών νέων. Η εικόνα που παρουσιάζει το νησί το χειμώνα είναι οδυνηρή, μια απέραντη ερημιά.
Στη σημερινή συγκυρία εκτιμώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο που αγαπώ, και που όλοι αγαπάμε με πάθος, είναι να συστρατευθώ με το συνδυασμό εκείνο που αποτελείται από νέους ανθρώπους με όραμα και ευαισθησίες για τα προβλήματα του νησιού μας, με τον συνδυασμό « Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ » με επικεφαλής τον Δημήτρη Κοντολέοντα.
Στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις με τιμήσατε με την ψήφο σας και με «στείλατε» στο δημοτικό συμβούλιο να σας εκπροσωπώ και να διασφαλίζω τα συμφέροντα σας. Για μια ακόμα φορά ζητώ την ψήφο σας για να μπορέσω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο με εντιμότητα και ειλικρίνεια.
Φατσέας Δημήτριος του Κωνσταντίνου
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Κύθηρα όπου και τελείωσα το Λύκειο. Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια διορίστηκα ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δίδαξα για πέντε χρόνια στα Ελληνικά σχολεία στο Dortumd της Γερμανίας και διετέλεσα Λυκειάρχης στη Γερμανία και στα Κύθηρα. Είμαι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κατά την τρέχουσα δημοτική θητεία. Είμαι παντρεμένος με την Έλενα Λίσκοβα και έχουμε τρία παιδιά.

Παρασκευή της Διακαινησίμου "Ζωοδόχου Πηγής" Ποταμός (ΦΩΤΟ)


  ** ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ** 

Σήμερα ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής 03 Μαίου 2019

Η εορτή είναι αφιερωμένη ουσιαστικά στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία, ενώ είναι δημιούργημα του Θεού, όπως όλοι οι άνθρωποι, εντούτοις κυοφόρησε υπερφυσικά και συνέβαλε με την υπακοή της στο θέλημα Του, στην ενανθρώπηση του Υιού του Θεού. Γέννησε τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, τη ζωή και την ανάσταση της ανθρωπότητας, τον ελευθερωτή των ανθρώπων από τα πάθη.



Η Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας σήμερα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Ιλαριωτίσσης στον Ποταμό.
Η εορτή της Zωοδόχου Πηγής  ανήκει στις λεγόμενες κινητές εορτές του εκκλησιαστικού έτους. 
H  Zωοδόχος Πηγή εορτάζεται την Παρασκευή της Διακαινησίμου, δηλαδή την εβδομάδα που ακολουθεί αμέσως μετά το Πάσχα. 
Mετά την Aνάσταση είναι η πρώτη εορτή του Πεντηκοσταρίου. Eορτάζεται την ωραία εποχή της ανοίξεως μέσα στο κλίμα της πασχαλινής χαράς και αγαλλιάσεως.
Το πρωί της Παρασκευής όπως κάθε χρόνο τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ιλαριωτίσσης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κυρίου Σεραφείμ, μετά του Ιερού Κλήρου παρουσία των Αρχών του Νησιού και πλήθος κόσμου. 
Ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας όπως έχει καθιερωθεί σε βάθος χρόνου μέσα στην τοπική κοινότητα του Ποταμού ,υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής  και στη συνέχεια η πομπή οδηγήθηκε στο Κασιμάτειο Γηροκομείο όπου προσωπικό και τρόφιμοι προσκύνησαν.Αργότερα στο Τριφύλλειο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, και εν συνεχεία το απόγευμα θα φτάσει στα Λογοθετιάνικα .Ευχόμαστε στους εορτάζοντες και σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά και η Παναγία μας να μας έχει όλους υπό την Σκέπην Της. 
Ρεπορτάζ 
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ