Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Πόσα καταστήματα θα κλείσουν φέτος οι τράπεζες

«Μαχαίρι» αναμένεται να πέσει και φέτος από τις συστημικές τράπεζες, στο πλαίσιο του περιορισμού στα κόστη λειτουργίας τους και της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή.

Η περίπτωση της Εθνικής είναι χαρακτηριστική. Η τράπεζα προτίθεται, με βάση όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις, να μειώσει τον αριθμό του εν Ελλάδι δικτύου της, κατά 85 καταστήματα.

Στο τέλος του έτους θα διαθέτει μόλις 375 καταστήματα, όσα περίπου (373) αριθμεί, ήδη, από το τέλος του 2018 το δίκτυο της Eurobank (350 καταστήματα συν κέντρα επιχειρηματικής εξυπηρέτησης).

Αν τα 370 με 400 καταστήματα αποτελούν το άριστο μέγεθος, όπως λένε εδώ και μήνες οι τραπεζίτες, η Πειραιώς με 553 καταστήματα θα πρέπει, μέσα στην τρέχουσα διετία, να περικόψει σημαντικά το δίκτυό της. Πέρσι, η τράπεζα έκλεισε 67 καταστήματα, ενώ για τη φετινή χρονιά δεν αναφέρθηκε στόχος.

Πιο μικρές προσαρμογές απαιτούνται από την Alpha, η οποία στο τέλος του 2018 διέθετε 431 καταστήματα στην Ελλάδα.

Το λουκέτο στα καταστήματα θα συνοδευτεί με παροχή νέων κινήτρων πρόωρης αποχώρησης. Σε κάποιες τράπεζες τα προγράμματα θα εστιάζουν στους υπαλλήλους καταστημάτων, που κλείνουν, σε άλλες (π.χ. Εθνική) σε υπαλλήλους άνω των 50 ετών.



Από το euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου