Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ευχαριστίες προς τους Φιλοζωικούς Συλλόγους Μονεμβασίας και Σπάρτης

 Sandy
Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την εκτίμησή μου για την άμεση ανταπόκριση των Πολιτιστικών Φιλοζωικών Συλλόγων της Μονεμβάσιας και της Σπάρτης σε ένα προσωπικό συμβάν.
Η αγαπημένη μας σκυλίτσα Sandy (μόνιμη κάτοικος… εξωτερικού) διεγνώσθη ότι πάσχει από λεισμανίαση, μια ασθένεια αρκετά διαδεδομένη στη χώρα μας, ωστόσο εξαιρετικά σπάνια στο εξωτερικό. Δεδομένης της σπανιότητας της ασθένειας στο εξωτερικό και της ιδιαιτερότητάς της να μην παρουσιάζει συμπτώματα νωρίς, άργησε να γίνει διάγνωση και να ξεκινήσει αγωγή (τα φάρμακα έπρεπε να σταλούν από την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη), με αποτέλεσμα η χαριτωμένη τετράποδη φίλη μας να κινδυνεύσει.
Αποφασίσαμε τότε να επικοινωνήσουμε με τους συλλόγους, προκειμένου να μας συμβουλεύσουν σχετικά με την ασθένεια. Το ενδιαφέρον και των δύο ήταν άμεσο και η βοήθεια μεγάλη. Μας ενημέρωσαν σχετικά με την αγωγή που θα έπρεπε να ακολουθηθεί, τις διατροφικές ανάγκες του ζώου, έκαναν διασταύρωση των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί το σκυλάκι στο εξωτερικό και φυσικά μάς μετέφεραν όλη τη θετική τους ενέργεια και αισιοδοξία. Η σκυλίτσα έχει αρχίσει την αγωγή και ευχόμαστε σύντομα να συνέλθει.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος του Δήμου Μονεμβασίας ιδρύθηκε το 2010. Έκτοτε έχει αναπτύξει έντονη δράση όσον αφορά στην προστασία των ζώων, με επιστέγασμα την ίδρυση και λειτουργία, από τον Ιούλιο του 2013, του καταφυγίου ζώων «Το Φλαμπούρι» για άρρωστα, τραυματισμένα και αδέσποτα ζώα. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ο σύλλογος έχει περιθάλψει, στειρώσει, φροντίσει και σημάνει ηλεκτρονικά εκατοντάδες αδέσποτα ζώα.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον σύλλογο είναι το 6970165047 και 6975717833 και το e-mail:filozmon@gmail.com. Μπορείτε επίσης να τον βρείτε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τουfacebook στο προφίλ https://www.facebook.com/politistikosfilozoikos.sillogosmonemvasias?fref=ts και την ομάδα https://www.facebook.com/groups/647083745348649/?fref=ts και στοtwitter @Fsillogos.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης ιδρύθηκε το 2008 από ανθρώπους συνειδητοποιημένους, με αγάπη για τη φύση και τα ζώα. Αποτελείται από εθελοντές και μόνο. Με πολύ αγώνα και κόπο προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος προς εξασφάλιση της ευημερίας των ζώων της περιοχής μας. Παρέχει στέγαση και καταφύγιο σε 103 ζωάκια, τα οποία βρέθηκαν παρατημένα στους δρόμους, άρρωστα, κακοποιημένα, ενώ καθημερινά σιτίζει περίπου 45 με 60 αδέσποτα.
Τα έτη 2010 έως 2014 ο σύλλογος έχει δώσει με επιτυχία για υιοθεσία πάνω από 630 σκυλιά και γάτες στη Σπάρτη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Σκάλα και τον Καναδά. Ο ίδιος ο σύλλογος, πάλι, έχει υιοθετήσει γαϊδούρια, κατσίκες και πρόβατα όποτε απαιτήθηκε.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Φιλοζωικό Σπάρτης είναι τα 27310 21202, 6981630111 (Γιώργος Τσακρακλίδης) και 6975728251 (Cathy Weller).
Μπορείτε να βρείτε τον σύλλογο στην ιστοσελίδα του www.animalwelfareassociationsparti.org, στη σελίδα του στο facebook www.facebook.com/groups/filozoikos.spartis/?fref=ts, στο twitter@sparti_animals και το e-mail: animalwelfaresparti@gmail.com.
Σας ευχαριστούμε για όλα και σας ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά -παρόλες τις αντιξοότητες που καλείστε να αντιμετωπίσετε- το αξιέπαινο φιλοζωικό σας έργο.
Με εκτίμηση,
Αφροδίτη Ρουμανέα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου