Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Γύθειο

eostasmos 25hs Martiou
Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στην έδρα του δήμου Ανατολικής Μάνης θα πραγματοποιηθεί σημαιοστολισμός δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κατοικιών, πλατειών και κεντρικών οδών του δήμου, καθώς και φωταγώγησή τους.
Παραμονή της εορτής, στις 11.00΄πμ, η μαθητιώσα νεολαία θα προσκυνήσει στο χώρο του ηρώου, όπου θα γίνει και κατάθεση στεφάνων.
Την Τετάρτη 25η Μαρτίου στις 8.30΄ θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ηρώου, με συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος. Η επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου θα τελεστεί στις 10.30΄ και θα ακολουθήσει μετάβαση στο ηρώο για επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του 3ου δημοτικού σχολείου Γυθείου.
Εν συνεχεία θα λάβει χώρα η παρέλαση των σχολείων α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, του στρατού, μηχανοκίνητου τμήματος της ΠΥ Γυθείου και ιππικών συλλόγων. Με την ολοκλήρωσή της, μαθητές της πόλης θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Δημαρχείου.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα δεξιωθούν τους επίσημους προσκεκλημένους στο Τουριστικό Περίπτερο Γυθείου.
πηγή  http://laconialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου