Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου - ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Α.Ε

ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε σήμερα 21-4-2015 στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2015, της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Κυθήρων που έφτασε στο ισοσκελισμένο συνολικό ύψος εσόδων-εξόδων 124.752,74 ευρώ.

Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό κυριολεκτικά έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία της Αναπτυξιακής, η οποία ανοίγει και πάλι τα φτερά της, με φιλόδοξα σχέδια, μετά από αδράνεια πολλών ετών.

Και στην Αναπτυξιακή πρέπει να εξασφαλιστεί νόμιμη αλλά και νομότυπη λειτουργία, έτσι ώστε να ανταποκριθεί απρόσκοπτα στο φιλόδοξο σχεδιασμό της νέας Διοίκησης του Δήμου, αλλά και στις προσδοκίες της κοινωνίας των νησιών μας, για ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη, σε αναβαθμισμένο περιβάλλον με εναλλακτικές προσεγγίσεις.

 

Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται μόνο μέσα από την προγραμματισμένη τροποποίηση του καταστατικού της Αναπτυξιακής έτσι ώστε πλήν των άλλων εκσυγχρονιστικών τομών που θα επιχειρούνται, θα της δίνεται η δυνατότητα παραγωγικής και αναπτυξιακής αξιοποίησης όλων των καταλλήλων προς τούτο εμπορικών εγχωρίων εκτάσεων και άλλων αδρανών δημοτικών περιουσιακών στοιχείων όπως προβλέπεται από το Π.Δ 272/85 το οποίο δυστυχώς δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί.

Η σύνταξη του πολύ δύσκολου αυτού προϋπολογισμού και η επιλογή της κατεπείγουσας διαδικασίας έχει να κάνει και με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος προς φορείς του Δημοσίου, όπως ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, πρόστιμα και χρονικές προθεσμίες που εξαντλούνται. Σε ό,τι αφορά την αιτίαση κατά τη διάρκεια του έκτακτου Δ.Σ. περί λάθους στην απόφαση της Αναπτυξιακής περί προϋπολογισμού, αυτό αφορά μια καθαρά τυπική παράλειψη που δεν αναιρεί την ουσία καθώς η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη νόμιμα και με τη νόμιμη απαρτία, επαναλήφθηκε δε ως προς το ορθό με διόρθωση του συγκεκριμένου λάθους. Η παρούσα διοίκηση της Αναπτυξιακής ούτε ήξερε ούτε γνωρίζει περί αλχημειών και μεθοδεύσεων, αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά του παρελθόντος που σύντομα θα δημοσιευθούν.

Ένας ακόμη σταθμός ξεπεράστηκε. Η επιλογή μας για μια πρότυπη και σύγχρονη Αναπτυξιακή εταιρεία, αποτελεσματικό εργαλείο για αειφόρο ανάπτυξη, ποιοτικό τουρισμό, προώθηση του πρωτογενούς τομέα, αναβαθμισμένο περιβάλλον και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και πρωτίστως των νέων μας, παραμένει ισχυρή.
Συνεχίζουμε!!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου