Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Γύθειο…


00

Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου/ Χρόνης Παρασκευάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Τη παραμονή της εορτής εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και ανήμερα ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις ακολουθίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από ιερείς της πόλεως του Γυθείου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος. Τους εκκλησιαστικούς ύμνους κατά τη διάρκεια των ακολουθιών  απέδωσε αντιπροσωπεία του βυζαντινού χορού ”Ιλισιώτες Ψάλτες”.

Το παρών στις ακολουθίες έδωσαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Απόστολος Χριστοδουλάκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Καπασούρης – Σεψάκος, ο διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου αντισυνταγματάρχης Συναδινός Χαράλαμπος, ο διοικητής της Π.Υ. Γυθείου πυραγός Γραφάκος Κωνσταντίνος και αρκετοί πιστοί.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου έως τη κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ τιμές απέδωσε τιμητικό άγημα του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου.

Κυριάκος Δερδελάκος
Πηγή 
www.report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου