Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Δαβάκης: σειρά έχουν τώρα Περιφέρειες και Δήμοι …

00Εξαιτίας της προκλητικής απόφασης της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύει τα αποθεματικά των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αυτοί που πριν λίγους μήνες κατηγορούσαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως «μνημονιακό φερέφωνο» και χαρακτήριζαν την πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου ως μορφή αυταρχικής διακυβέρνησης που καταλύει την Δημοκρατία, εφαρμόζουν ακριβώς αυτήν την πρακτική για το σύνολο των «νομοθετικών πρωτοβουλιών» τους.

        Μετά τα Ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΟΑΕΔ και των άλλων Οργανισμών του Δημοσίου, ακόμη και των ασφαλιστικών ταμείων,  σειρά είχαν τώρα τα χρήματα των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας. Χρήματα δε, πρέπει να το τονίσουμε αυτό, που προέρχονται από τους δημότες και τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των δήμων και όχι για να καλύπτουν κάθε φορά την ανεπάρκεια λειτουργίας της κυβέρνησης από την μη ύπαρξη σοβαρού και κοστολογημένου σχεδίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την κατάσταση των οικονομικών της χώρας, στιγματίζει την πατρίδα μας στο εξωτερικό, προκαλώντας αναστάτωση και φόβο στους πολίτες που βλέπουν τους κόπους των τελευταίων ετών να πηγαίνουν χαμένοι και να οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο αδιέξοδο.

Δικαιολογημένα η ΚΕΔΕ, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες της χώρας, ανεξαρτήτως κομματικής προελεύσεως αντιδρούν έντονα με την δέσμευση των αποθεματικών τους, διότι μια τέτοια απόφαση πέραν του ότι «φρενάρει» την όποια αναπτυξιακή τους πορεία, μπορεί να οδηγήσει και σε αδυναμία πληρωμής μισθών των εργαζομένων τους. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αλήθεια ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ τόσο στη βουλή όσο και στα τηλεοπτικά παράθυρα, αν εμείς είχαμε προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια;

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ πρέπει επιτέλους να κοιτάξει κατάματα τους Έλληνες πολίτες και να τους πει την αλήθεια. Η δέσμευση των οικονομικών των δήμων αποτελεί κίνηση αποσπασματικού χαρακτήρα και δεν λύνει τα αίτια που μας οδήγησαν στην σημερινή κρίση ρευστότητας. πηγή report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου