Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δελτίο τύπου από το Κέντρο Πρόληψης Δίαυλος

undefinedΗ επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας  σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις  νέες  επιστημονικές δράσεις που έχει προγραμματίσει προς υλοποίηση για τον μήνα Μάιο.

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση:

Σε συνεργασία και με την Α/βάθμια Εκπαίδευση  και στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου», το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος», έχει προγραμματίσει την υλοποίηση βιωματικών παρεμβάσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας.
Συγκεκριμένα:


  1. 1.       Στο  Δημοτικό Σχολείο Μολάων και σε συνεργασία με τον Δ/ντή κ. Γεωργούλη Παναγιώτη , οι  κυρίες Γκουντούνα Ασπασία και Καργάκου Κατερίνα,  θα υλοποιήσουν  δύο (2) δίωρες βιωματικές ψυχοεκπαιδεύσεις  στους μαθητές των δύο τμημάτων της  Β’ τάξης , στη θεματική «Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ρατσισμός», την  Τρίτη 05 Μαΐου  2015 και ώρα 10:00 π.μ.
  2. 2.       Την Πέμπτη 07 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθούν  τρείς  δίωρες  βιωματικές ψυχοεκπαιδεύσεις σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου της Ελαφονήσου, σε συνεργασία με την Δ/ντρια κ. Βρύνιου Κωνσταντίνα. Οι θεματικοί άξονες  θα είναι για Α΄& Β΄ τάξεις «Διαχείριση Συναισθημάτων» με εκπαιδεύτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα, για Γ΄& Δ΄ τάξεις «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» με εκπαιδεύτρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία και για Ε΄& Στ΄ τάξεις  «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» με εκπαιδεύτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα
  3. 3.       Στο Νηπιαγωγείο Ελαφονήσου  και σε συνεργασία με την νηπιαγωγό κ. Κουρέντα Κατερίνα ,  θα υλοποιηθούν  δύο  δίωρες  βιωματικές ψυχοεκπαιδεύσεις  στα νήπια, στις θεματικές:  «Υγιεινή Διατροφή » με εκπαιδεύτρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία, στις 09:00 το πρωί  και «Διαχείριση συναισθημάτων: Ο Φόβος» με εκπαιδεύτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα  την Παρασκευή 08 Μαΐου  2015 και ώρα  12:00 το μεσημέρι.
  4. 4.       Την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί, η κ. Καργάκου Κατερίνα σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Σκούρας  κ. Πανταζή Αλεξάνδρα, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση  στα νήπια στην θεματική: «Διαχείριση Άγχους».
  5. 5.       Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί, η κ. Γκουντούνα Ασπασία σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Γκοριτσάς  κ. Φλώρου Σοφία, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση  στα νήπια  στην θεματική: «Τρέφομαι υγιεινά, τρέφομαι σωστά».
  6. 6.       Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί, η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του 2ου  Νηπιαγωγείου Μολάων  κ. Αναγνώστου Αγγελική , θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στην θεματική: «Συναισθήματα. Διαχείριση συναισθημάτων».
  7. 7.       Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί, η κ. Γκουντούνα Ασπασία  σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του 3ου  Νηπιαγωγείου Σπάρτης  κ. Μοναστηριώτη Χρύσα , θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στην θεματική: «Ρατσισμός- Ανθρώπινα Δικαιώματα».
  8. 8.       Την Δευτέρα  18 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί και σε συνεργασία με την Δ/ντρια του Δημοτικού σχολείου Σελλασίας κ. Δαλιούρη Ελένη,   θα πραγματοποιηθούν δύο δίωρες  ψυχοεκπαιδεύσεις  στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου στην θεματική: «Τρέφομαι υγιεινά, τρέφομαι σωστά», με εκπαιδεύτριες τις κυρίες Παπαδοπούλου Ιωάννα και Καργάκου Κατερίνα.
  9. 9.       Στο  Δημοτικό Σχολείο Λογγανίκου και σε συνεργασία με τον Δ/ντή κ. Μπουζιάνη Πολυζώη , η κ.  Γκουντούνα Ασπασία ,  θα υλοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση  σε όλους τους μαθητές του σχολείου,  στη θεματική «Αποδοχή της Διαφορετικότητας», την  Πέμπτη  21 Μαΐου  2015 και ώρα 10:00 π.μ.
  10. 10.   Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί, η κ. Γκουντούνα Ασπασία σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Αγ. Ιωάννου Σπάρτης  κ. Βαχαβιώλου Αναστασία, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση  στα νήπια  στην θεματική: «Τρέφομαι σωστά, τρέφομαι υγιεινά».
  11. 11.   Τέλος, ο Δίαυλος, στα πλαίσια  του προγράμματος «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», που αφορά την Στ’ τάξη των δημοτικών σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον  να το υλοποιήσουν,  ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις του και φέτος,  τις οποίες υλοποιεί η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης  κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα και για τον Μάιο, έχουν προγραμματιστεί  τα ακόλουθα σχολεία:
  • Δευτέρα  04 Μαΐου και ώρα 10:00 το πρωί, στην Στ’ του  Δημοτικού σχολείου  των Παπαδιανίκων
  • Τρίτη  05 Μαΐου  την ίδια ώρα, στο Στ’2 του  Δημοτικού σχολείου Βλαχιώτη
  • Τετάρτη  06 Μαΐου  την ίδια ώρα, στο Στ’2 του 4ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης
  • Δευτέρα 11 Μαΐου την ίδια ώρα, στο Στ’ 1 του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης

Παρεμβάσεις σε γονείς:

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος», ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση για την υλοποίηση ομιλίας ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης σε γονείς, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Ελαφονήσου, θα πραγματοποιήσει ομιλία  με θέμα: «Σχολική βία και ο ρόλος της Οικογένειας». Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και  θα πραγματοποιηθεί στις 07 Μαΐου 2015 και ώρα: 6:00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Σκηνής του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου, με εισηγήτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα.

Παρεμβάσεις στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση:

Συνεχίζοντας και  την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, θα  πραγματοποιήσουμε δύο (2)  βραχείες  ομάδες  φοιτητών και τον Μάιο σε Τριτοετείς  Φοιτητές του Τμήματος της Νοσηλευτικής.  Οι ομάδες θα υλοποιηθούν στον χώρο συνεδριάσεων του Κέντρου Πρόληψης θα είναι διήμερες και τρίωρης διάρκειας  έκαστη με ώρα έναρξης 6:00 το απόγευμα στις θεματικές:
  • «Διαχείριση Άγχους» &
  • «Ο Εκφοβισμός ως κοινωνικό φαινόμενο»
με εκπαιδεύτρια  την κ. Καργάκου Κατερίνα και οι οποίες θα διεξαχθούν  κατά τις ημερομηνίες:
1η Ομάδα: Τετάρτη  13 Μαΐου 2015
                     Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και
2η Ομάδα: Δευτέρα 25  Μαΐου 2015
                    Τρίτη 26  Μαΐου 2015 
Πηγή  lakoniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου