Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

"Το Παυλοπέτρι στις Υποψηφιότητες για τον κατάλογο του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων (WORLD MONUMENT FUND)."

Γράφει ο Λαλούσης Παναγιώτης: "Το Παυλοπέτρι στις Υποψηφιότητες για τον κατάλογο του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων (WORLD MONUMENT FUND).
Ο φάκελος της υποψηφιότητας υποβλήθη την 1η Μαρτίου 2015 απο τους: Barbara Euser, Cheryl Benard και Sophia Schultz ... ARCH
Σχόλιο … Επισκέπτη της προϊστορικής πόλης που βρίσκεται κάτω από την θάλασσα και γειτνιάζει με την παραλία της Πούντας και τον υδροβιότοπο της λίμνης Στρογγύλη, ψάξε στο διαδίκτυο γιατί δεν υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδ
ες από την προβλήτα του λιμανιού (Υπόστεγο) ή τα Βιγκλάφια που να σου δείχνουν πώς θα πας, αν και απέχουν μόλις τριακόσια μέτρα. Μάθε ότι η οδική πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο και δεν υπάρχει διαμόρφωση χώρου για στάθμευση οχημάτων. Δεν συζητάμε για διέλευση ή στάση λεωφορείου γραμμής του ΚΤΕΛ διότι ο δρόμος εκτός από στενός έχει να συντηρηθεί αρκετά χρόνια. Αν όμως αποφασίσεις να πας με την οικογένεια σου συνδυάζοντας κολύμπι, σπορ και ξενάγηση στην ιστορική μας κληρονομιά, να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ούτε χημικές τουαλέτες, γι αυτό σε παρακαλώ να είσαι προσεχτικός και να σεβαστείς το περιβάλλον.
Όλοι μας ακούμε και βλέπουμε, ο επισκέπτης σχολιάζει … « Φανταστικά τοπία αλλά αναξιοποίητα ». Ο δε μόνιμος κάτοικος απογοητευμένος … « εδώ ζω, από υποσχέσεις άλλο τίποτα. Δεν ακούς στα κανάλια ότι είμαστε η χώρα της … και του προσωπικού συμφέροντος, βαρέθηκα » Ίσως δε μας πρέπει τέτοια ομορφιά. Το δε παρελθόν μας δίδαξε ότι είμαστε αδιάφοροι να διαχειριστούμε αυτό τον πλούτο. Αν δεν τρέξουμε εμείς, ίσως μας αξίζει κάποιος άλλος να αναλάβει να κάνει αυτό που εμείς, από τεμπελιά, από κουτοπονηριά, από τοπικιστικά συμφέροντα ή από αμέλεια καταστρέφουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου