Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου UNESCO Πειραιώς & Νήσων

Σε μία πολύ όμορφη κίνηση ενδιαφέροντος και ευαισθησίας προχώρησαν οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου, μαζεύοντας 11 κούτες τρόφιμα, για να στηρίξουν το δίκτυο αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Η πρωτοβουλία είναι εξαιρετικά σημαντική διότι υλοποιήθηκε από παιδιά, τα οποία είναι και η κινητήριος δύναμη μέσα στον πυρήνα μίας οικογένειας.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, άκρως ευαισθητοποιημένος απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό και καθετοποιημένο δίκτυο με πέντε σπίτια αλληλεγγύης που ενισχύουν καθημερινά πάνω από 1000 οικογένειες με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, κρεβάτια για τους άστεγους, ψυχολογική υποστήριξη και άλλες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η διατήρηση των δομών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο.
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, τόνισε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που σας έχουμε υποστηρικτές στην ανθρωπιστική μας προσπάθεια. Η στήριξη όλων μας δίνει πνοή αισιοδοξίας, σε όσους υποφέρουν, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για μία ευγενική πράξη ευαισθησίας και ανθρωπισμού από μέρους σας».

Οι κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου