Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΓΥΘΕΙΟ."Χάρισε Ελπίδα & Ζωή". Μπορείς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Χάρισε Ελπίδα & Ζωή Μπορείς» ολοκλήρωσε την πρώτη σημαντική δράση που είχε αναλάβει συνεισφέροντας στην διεξαγωγή της διημερίδας με θέμα: «Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών» που πραγματοποίησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την Π.Υ. Γυθείου, το Κ.Υ. Γυθείου, το Κ.Υ. Αρεόπολης και την Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ, ενισχύοντας την προσπάθεια του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
Η πρώτη ημέρα της διημερίδας πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή το απόγευμα 5 Ιουνίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Κ.Υ. Αρεόπολης.

Ο αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, η Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Λυροφώνη, εκ μέρους του Δημάρχου Αν. Μάνης κου Ανδρεάκου, ο κ. Γιάννης Τζεφεράκος εκ μέρους της περιφέρειας Πελοποννήσου και της αντιπεριφερειάρχου Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο κ. Ανάργυρος Μαριόλης διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση στο Γύθειο και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό.
Δυναμικό παρόν έδωσαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και την συμπλήρωση αίτησης για την απόκτηση τις ιδιότητας του Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, επαγγελματίες και εθελοντές πυροσβέστες της Π.Υ. Γυθείου και φυσικά μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής ΡΕΑ, κ. Κυριάκος Μητσάκος - Μπαρμπαγιάννης , θερμός υποστηρικτής του Συλλόγου « Όραμα Ελπίδας» στο σύντομο χαιρετισμό του, μας μετέφερε τις σκέψεις της μητέρας παιδιού που δέχθηκε μόσχευμα από εθελοντή δότη μυελού των οστών και επέστρεψε στη ζωή.
Την πρώτη εισήγηση μετά την συγχαρητήρια επιστολή από το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ που συνέταξε η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και διάβασε εκπροσωπώντας την ο καθηγητής κ. Στέλιος Γραφάκος, μας ανέπτυξε η ιατρός κ. Αντωνία Χ. Καλογεράκου. Μας μετέφερε νοερά στις τελευταίες 60 ημέρες πριν την εκδήλωση, στη δημιουργία της σελίδας μας «Χάρισε Ελπίδα & Ζωή… Μπορείς!!!» και στις πρώτες σκέψεις των συνανθρώπων μας όταν άκουγαν την φράση «Γίνε και ΕΣΥ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών».
Ήταν μια εισήγηση προπομπός της ομιλίας του κ. Στέλιου Γραφάκου, Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας, Διευθυντή Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με θέμα «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων».
Με απλές λέξεις και φράσεις ο κ. Γραφάκος μας ανέπτυξε την σημαντικότητα της ανάγκης για την ευαισθητοποίηση όλων μας στην ιδέα της απόκτησης της ιδιότητας του Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Πολύ σύντομα και περιεκτικά μας ενημέρωσε για το ιστορικό, την πορεία και την εξέλιξη της προσπάθειας του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΕΛΠΙΔΑ να αυξήσει τον αριθμό των παιδιών που επιστρέφουν στη ζωή μετά από μία μεταμόσχευση. Χωρίς καμία αμφιβολία συνειδητοποιήσαμε την μέγιστη ανάγκη ύπαρξης κάθε ενός ακόμα, σωστά ενημερωμένου, νέου, Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Κατά την εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ταινίες λίγων λεπτών από την δράση και την πορεία του Οράματος Ελπίδας, τη σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Μυελού των Οστών, καθώς και όλες τις πληροφορίες για την διαδικασία λήψης δείγματος και μοσχεύματος όταν βρεθεί συμβατός δότης.
Μας καθήλωσαν και μας συνεπήραν οι προσωπικές ιστορίες δύο δικών μας ανθρώπων της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Παναγιώτας Καραφυλλίδου από τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και του συμπατριώτη μας κ. Αλέξη Ασημακόπουλου που πριν πολλά χρόνια επέστρεψαν στην ζωή μετά από μεταμόσχευση Μυελού των Οστών.
Τα ένθερμα χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκομένους για τους ομιλητές, ήταν η ταπεινή ένδειξη εκτίμησης για το έργο και τη δουλειά που τόσα χρόνια προσέφεραν στο χώρο της Υγείας.
Μετά το πέρας της πρώτης ημέρας ανέλπιστα πολλοί συνάνθρωποί μας με υπομονή έμειναν στη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γυθείου για να δώσουν λίγο στοματικό επίχρισμα (σάλιο) και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την ένταξή τους στην λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Την ευθύνη της εκδήλωσης και τον συντονισμό είχε ο κ. Κώστας Γραφάκος, Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου.
Ξεχωριστής σημασίας και ιδιαίτερα σημαντική για τους συμπατριώτες μας της Μέσα Μάνης ήταν η αντίστοιχη εκδήλωση της δεύτερης ημέρας που πραγματοποιήθηκε στην Αρεόπολη.
Στην αίθουσα του Κ.Υ. Αρεόπολης που κατακλείστηκε ασφυκτικά από πλήθος κόσμου παραυρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Αντιδήμαρχος κος Εξαρχάκος Γεώργιος, εκ μέρους του Δημάρχου Αν. Μάνης κου Ανδρεάκου, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όπου απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό.
Την ευθύνη της εκδήλωσης και τον συντονισμό είχε ο κ. Ανάργυρος Μαριόλης, Δ/ντης του Κ.Υ. Αρεόπολης.
Στόχος των εκδηλώσεων, ήταν η ευαισθητοποίηση όλων μας, το χρέος μας σαν άνθρωποι, να προσφέρουμε ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους µας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.
Το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί στη πλατεία Δημαρχείου Γυθείου και στην πλατεία της Αρεόπολης αντίστοιχα, βρέθηκε η κινητή μονάδα της Κλινικής ΡΕΑ, όπου αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που επισκέφθηκαν τα σημεία, ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους και πραγματοποίησαν την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, στηρίζοντας έμπρακτα αυτή τη προσπάθεια.
Συνολικά από την διεξαγωγή της διημερίδας πάνω από 200 Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών «Χάρισαν Ελπίδα & Ζωή» και απέδειξαν έμπρακτα πως Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!
Η διημερίδα αυτή χαρακτηρίστηκε εφαλτήριο, αφετηρία, νέο ξεκίνημα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων μας ώστε να συμμετάσχουμε και να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών που θα μας γεμίσει περηφάνια!
Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, στα Κ.Υ. Γυθείου και Αρεόπολης συνεχίζουμε καθημερινά να συμπληρώνουμε αιτήσεις νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Μπορείς κι ΕΣΥ!







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου