Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Στοπ στη θαλάσσια ρύπανση του όρμου Βοιών

Παύει να είναι αγκυροβόλιο πλοίων για εργασίες συντήρησης και άλλες εργασίας ο όρμος Βοιών στην Λακωνία, καθώς το υπουργείο Ναυτιλίας υιοθέτησε το σχετικό ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

Σύμφωνα με αυτό συνίσταται η απαγόρευση του αγκυροβολίου καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα θαλάσσιας ρύπανσης ενώ γειτνιάζει και με αρχαιολογικό χώρο ιδιαίτερης σημασίας ο οποίος απειλείται απ' αυτήν. 

Υπενθυμίζεται ότι επίσης αρνητική είναι και η γνωμοδότηση της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων η οποία έχει στην ευθύνη της την περιοχή Παυλοπέτρι στον όρμο Βοιών, ένα μοναδικό υποβρύχιο αξιοθέατο μιας και αποτελεί την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο. 

Αναλυτικά η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου προβλέπει:

- Την απαγόρευση αγκυροβολίας σε όλα τα πλοία πλην των επιβατικών, καθώς και οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας εντός του όρμου (εφοδιασμού, επισκευών, υφαλοκαθαρισμών, καθαρισμού προπελών-καταστρωμάτων κ.ά.)

- Επίσης, η εκτέλεση διαδικασιών ελευθεροκοινωνίας εφόσον απαιτηθεί, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, σε πλοία εσωτερικού και ανάλογης κλάσης, θα πραγματοποιηθεί εφόσον εξεταστεί από το Λιμεναρχείο η ορθότητα του αιτήματος.

Ανάλογο ψήφισμα αναμένεται να υιοθετηθεί άμεσα και απ' το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.
----------------------------------------------------------------
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών-Δημήτρης Τερζής
----------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου