Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τέλος η παράνομη ύδρευση από τον κρουνό της Γέφυρας του Κατουνιού....

Κατόπιν γενομένης καταγγελίας στην υπηρεσία της Πολεοδομίας για παράνομη γεώτρηση στην περιοχή της γέφυρας του Κατουνιού, εδόθηκε ρητή εντολή της πολεοδομίας προς τον Δήμο Κυθήρων να σταματήσει κάθε ενέργεια άντλησης και παροχής νερού από την εν λόγω ύδρευση.

Λόγω της παράνομης γεώτρησης η οποία λειτουργούσε τα προηγούμενα έτη χωρίς καμία άδεια επίκειται να επιβληθεί και ανάλογο υψηλό πρόστιμο από την πολεοδομία.

Ήδη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου υπεβλήθη ανάλογη αίτηση για αδειοδότηση της συγκεκριμένης γεώτρησης, χαρακτηριζόμενης σαν αδειοδότηση άρδευσης, και υπολογίζεται ότι η αδειοδότηση θα ληφθεί το αργότερο σε ένα μήνα από την υποβολή της.

Μετά την πιστοποίηση και την αδειοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία η γεώτρηση και το αντλούμενο νερό θα διατεθεί αποκλειστικά για την άρδευση καλλιεργειών της περιοχής. 
Πλην όμως όσοι εκ των καλλιεργητών ενδιαφέρονται  να εκμεταλευτούν το νερό της άρδευσης πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση άρδευσης και να τοποθετηθεί ανάλογος μετρητής παροχής στις καλλιέργειες τους.

Η αίτηση από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να κατατεθεί στον Δήμο Κυθήρων. Να τονίσουμε δε ότι η τιμή του κυβικού της άρδευσης είναι πολύ μικρότερη από την τιμή του κυβικού ύδρευσης.

Από την σελίδα αυτή και επανειλημμένα έχουμε δημοσιεύσει και τονίσει όλες τις νέες διατάξεις που αφορούν τις γεωτρήσεις και την αναγκαιότητα για νομότυπες άδειες αλλά και παροχές.
Κάποτε όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι για κάθε τι υπάρχει νομοθεσία και σαν πολίτες και καταναλωτές οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους ακολουθούμε για να μπορούμε πλέον και εμείς να απαιτούμε από την πολιτεία και τις αρχές να σέβονται και να ικανοποιούν και τα δικά μας διακαιώματα.

Οτιδήποτε γίνεται νόμιμα δεν υποκρύπτει πλέον οτιδήποτε θα μπορούσε να μας προκαλέσει προβλήματα στο απώτερο μέλλον. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους και επίσης να αντιληφθούν ότι συμφωνίες και υποσχέσεις χωρίς να είναι νομότυπες μόνο πονοκέφαλο και προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν, πράγμα που δυστυχώς ακόμη πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν και εξακολουθούν να ζούν σε καταστάσεις του περασμένου αιώνα.
-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου