Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Νεάπολη Λακωνίας: Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής από τη φωτιά - Επανήλθε το ρεύμα στην πόλη (Βίντεο)!

Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και πολύ μεγάλες καταστροφές στην ζωική παραγωγή, στην κτηνοτροφία δηλαδή και στις καλλιέργειες των κατοίκων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Χρίστος Σπίρτζης, στην ΕΡΤ αναφορικά με την πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας.

Υπάρχουν καταστροφές και σε κτίρια, ευτυχώς δεν είναι τόσο μεγάλες. Μέχρι στιγμής έχουμε από πληροφορίες, στους οικισμούς περίπου 40 κατοικίες να έχουν καεί και για αυτό τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο, συνεργεία του υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας θα είναι στην περιοχή για να κάνουν τις καταγραφές και το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος και οι υπηρεσίες να συνδράμουν στους πολίτες, είπε ο κ. Σπίρτζης.

Εν τω μεταξύ αντικαταστάθηκαν πολλοί στύλοι της ΔΕΗ και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Νεάπολη, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αντικαταστήσουν στύλους που έχουν καεί ώστε να δώσουν το συντομότερο δυνατό ρεύμα και σε χωριά της γύρω περιοχής που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.


Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι επέστρεψαν στο γηροκομείο από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν μετά την εκκένωση του ιδρύματος χθες και σιγά - σιγά η περιοχή αρχίζει να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, μετρώντας ταυτόχρονα τις μεγάλες πληγές που άφησε στο πέρασμά της η φωτιά.



Με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν έχουν ολοκληρωτικά καεί 35 σπίτια στην ζώνη από το Λάχι ως τη Νεάπολη. Επίσης πολλά σπίτια και αγροικίες έχουν υποστεί ζημιές. Από την φωτιά έχουν υποστεί ζημιές μία επιχείρηση εστίασης ένα πρατήριο καυσίμων και ένα τυροκομείο.

Παράλληλα ζημιές υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή καθώς είναι πολλά τα στρέμματα με ελιές που έγιναν στάχτη, κάηκαν αρκετά ζώα και καταστράφηκε το σύνολο των βοσκοτόπων. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές για τα ζώα.



Εν τω μεταξύ το βίντεο με το ελικόπτερο που λίγο έλειψε να συντριβεί εξακολουθεί να κάνει το γύρο των social media, με τις εικόνες να ταξιδεύουν και εκτός συνόρων. Ενώ η φωτιά στη Νεάπολη ήταν ήδη σε εξέλιξη, το ελικόπτερο πλησίασε πάνω από φλεγόμενο σημείο για να ρίξει νερό. Τότε έγινε κάτι απρόοπτο που θα μπορούσε να σταθεί μοιραίο...


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου