Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Αραχωβίτης για τη φωτιά της Νεάπολης: “Απαιτείται χρόνος και αλληλεγγύη”

Araxovitis Stavros (Custom)
Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα από τη μεγάλη καταστροφή ήταν ένα μεγάλο ευτύχημα”, σχολίασε ο βουλευτής λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Νεάπολης.
Ο ίδιος απέδωσε τα εύσημα στο Πυροσβεστικό Σώμα “για τη στοχευμένη επιχειρησιακή του λειτουργία που έθεσε έγκαιρα την πυρκαγιά υπό έλεγχο και περιόρισε στο ελάχιστο δυνατό τις ζημιές, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες”, ενώ υπογράμμισε πως πολλές ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν στο δήμο, τους κατοίκους, τη ΔΕΗ, το Κέντρο Υγείας, γενικά σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως ενημερώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δρομολογεί μέτρα για την άμβλυνση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς σε τρία επίπεδα:
Πρόληψη και αντιμετώπιση των διαβρωτικών φαινομένων και των κατολισθήσεων που πιθανώς να προκύψουν από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα.
Αντιμετώπιση των ζημιών στην πρωτογενή παραγωγή: καταστροφή ελαιόδεντρων, γεωργικών υποδομών, απώλεια ζωικού και μελισσοκομικού κεφαλαίου, απώλεια βοσκοτόπων.
Αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Ειδικά για το δεύτερο, η διυπουργική επιτροπή εξετάζει μέτρα όπως η αναστολή του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των πληγέντων οικισμών, η ρύθμιση δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων, φορολογικές διευκολύνσεις, άμεση αποκατάσταση των κατοικιών που κάηκαν και ανακήρυξη της περιοχής ως πυρόπληκτης με απόδοση ειδικών αναπτυξιακών κινήτρων και ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών.
Η περιοχή θα χρειαστεί χρόνο για να επιστρέψει στην κανονικότητα. Αυτό ωστόσο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη τόσο από την Πολιτεία όσο και από όλους εμάς, τους ανθρώπους αυτού του τόπου”, σημειώνει ο κ. Αραχωβίτης. 
πηγή  http://laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου