Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η Γραφειοκρατία παρ' ολίγο να ...αφήσει νηστικούς τους δικαστικους αντιπροσώπους στα Κύθηρα

Και ξαφνικά σήμερα το πρωϊ παρουσιάστηκε ένα ακόμη θέμα στην Δημοτική αρχή. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών κινδύνευαν να μείνουν χωρίς το σύνηθες προσφερόμενο γεύμα το μεσημέρι.

Η συνήθης διαδικασία είναι ότι κατόπιν εγκυκλίου του ΥΠΕΣ, συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο και εγκρίνει την παροχή γεύματος κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.




Η πολύ μικρή όμως διάρκεια προκήρυξης του δημοψηφίσματος δεν έφθασε για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες πράξεις. Έτσι σήμερα ξαφνικά βρέθηκε να είναι μετέωρο.

Επί πλέον ο Δήμαρχος σήμερα βρίσκεται στα Αντικύθηρα για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η άμεση επικοινωνία καθώς πιθανόν βρισκόταν εν πλώ, προς τον προορισμό του.

Ο αντικαθιστών Αντιδήμαρχος Γ.Κομηνός ήλθε σε συνεννόηση με τοπικά εστιατόρια και με την βοήθεια τοπικού παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων εξασφαλίσθηκε η παροχή και διανομή 80 μερίδων φαγητού από τα τοπικά εστιατόρια και έτσι απεφεύχθη .... οιοδήποτε ...ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,κατόπιν τηλεφωνικής μας επαφής με τον Αντιδήμαρχο, πιθανολογείται ότι αμέσως μετά την επιστροφή του Δημάρχου θα γίνουν οι σχετικές πράξεις για να εκδοθεί σχετική απόφαση και πράξη.

Δυστυχώς όλοι ανεξάρτητα έχουν παρεξηγήσει τον όρο "μεταρυθμίσεις", που ζητείται επίμονα εδώ και τόσα χρόνια να γίνει. Μεταρυθμίσεις δεν είναι να μετατρέψουμε τις συντάξεις και τους μισθούς σε αντίδωρα. Μεταρυθμίσεις σημαίνει να κοπεί τελείως το κεφάλι της γραφειοκρατίας που πολλές φορές μας κάνει και τραγικούς και γελοίους και μας μετατρέπει σε υποσαχάρια χώρα της Αφρικής.

Τα χρήματα που χάνονται κάθε μέρα από τα διάφορα συμβούλια-συμβούλους και καθοδηγητές ευνοούν ίσως μια μικρή μερίδα αυτού του λαού αλλά ζημιώνουν τρομερά το υπόλοιπο 95%. Καθημερινά χάνονται τεράστια κονδύλια από την ξεροκεφαλιά κάποιων ηλίθιων νόμων και κάποιων ανεγκέφαλων καρεκλοκένταυρων. Ο Γόρδιος δεσμός χρειάζεται μαχαίρι, το πρόβλημα είναι ποιός θα το χρησιμοποιήσει και πότε ;;;;;
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου