Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑΣ : Αποθήκη δηλητηρίων και φαρμάκων !!!

Άλλο ένα διαγνωστικό-ερευνητικό πρόγραμμα (Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα GlobAqua -Περίπτωση Μελέτης Ποταμού Ευρώτα) εφαρμόστηκε πρόσφατα πάνω στο πολύπαθο σώμα του ποταμού Ευρώτα.

Επί 10ετίες ολόκληρες ο Ευρώτας δολοφονείται συστηματικά από γνωστές σε όλους αιτίες . Σοβαρά επιστημονικά προγράμματα διαγιγνώσκουν τις αιτίες αυτές , φωτογραφίζουν τους υπευθύνους και υποβάλλουν προτάσεις  αλλά …ως εκεί .

Ο ιστορικός Ευρώτας μοιάζει πλέον με ήρωα αστυνομικών διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι , τον οποίο οι “κακοί” δηλητηριάζουν συστηματικά ενώ η αστυνομία και οι γιατροί απλώς κάνουν έρευνες και διαγνώσεις χωρίς όμως να καταβάλλουν καμία προσπάθεια για να σώσουν το θύμα και να συλλάβουν τους υπαιτίους !

Σύμφωνα , λοιπόν , με το τεχνικό δελτίο της έρευνας που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2015 τα νερά του Ευρώτα , μεταξύ άλλων , περιέχουν :

-Νιτρικά
-Αμμωνία
-Φωσφορικά
-Τρία Φυτοφάρμακα
Alachlor, Atrazine και Diuron
-Πυρεθροειδή ( βασικά συστατικά των οικιακών εντομοκτόνων) και …

-Δεκατέσσερις φαρμακευτικές (!!!) ουσίες μεταξύ των οποίων οι αντιφλεγμονώδεις/αναλγητικές naproxen , ketoprofen , salycilic acid και ibuprofen , η διουρητική Hydrochlorothiazid e, οι αντιυπερτασικές valsartan και ibersartan και το αντιβιοτικό azitromycine.

Χαριτολογώντας (τελείως άκομψα μπροστά στην τραγωδία) θα μπορούσαμε να πούμε πως με τα νερά του Ευρώτα θα μπορούσε κάποιος να ραντίσει τα χωράφια του χωρίς να ξοδεύεται για ν’ αγοράζει φυτοφάρμακα και πως κάποιοι γιατροί θα μπορούσαν – ίσως – να συνταγογραφούν το νερό του Ευρώτα αφού περιέχει τόσες πολλές και διαφορετικές φαρμακευτικές ουσίες!!!

Κατά τ’ άλλα  οι «αρμόδιοι» (μαζί και η τοπική κοινωνία) απλώς υπάρχουν για να διαβάζουν τα “ιατρικά” ανακοινωθέντα , μέχρι να υπογράψουν και τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου ενός ιστορικού και πανέμορφου ποταμού που έδωσε και δίνει ζωή στη Λακωνική Κοιλάδα !

Ακούει κανείς ;;;

(Φωτογραφία από wikimapia.org)

                                                                             2-8-2015

                                                                   Βαγγέλης Μητράκος

Πηγή  http://www.report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου