Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΛΑΚΩΝΙΑ.Δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε ευπαθείς ομάδες

syskepsi
Σύσκεψη στο διοικητήριο Λακωνίας με θέμα την ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος TEBA/FEAD πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, μετά από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη.
Οι ωφελούμενοι – τελικοί αποδέκτες του προγράμματος της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών (οι οποίοι είναι κατά προτεραιότητα οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, και κατά δεύτερον οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντοπωλείων) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το δεύτερο δκαήμερο του Σεπτεμβρίου ξεκινά η διανομή φρούτων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του νομού.
Με νεότερη ανακοίνωση θα οριστούν η ημέρα, ώρα και ο τόπος διανομής για κάθε δήμο.
froutaΟι κάτοχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί με την επίδειξη της κάρτας, μαζί με το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αριθμός μελών οικογένειας).
Το πρόγραμμα διανομής φρούτων αφορά υλοποίηση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενισχύει έλληνες παραγωγούς οπωροκηπευτικών να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Σταδιακά θα συνεχίζεται η διανομή τροφίμων μέχρι 30 Ιουνίου 2016. Τα προϊόντα που θα διατεθούν τμηματικά με βάση τη διαθεσιμότητα θα είναι ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, σταφύλια, δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και κηπευτικά.
Στην περίπτωση που οι ωφελούμενοι δεν παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν εντός των καθοριζόμενων από το δήμο ημερομηνιών, δικαιούχοι θα είναι οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD)», τα δημόσια σχολεία και οι παιδικές κατασκηνώσεις.
Τέλος, προβλέπεται τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά να διατίθενται στα συσσίτια των κοινωνικών συμπράξεων.
Πληροφορίες παρέχονται στα κατά τόπους γραφεία των δήμων ως εξής: 

Πηγή  http://laconialive.gr
ΠΕΡ/ΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2731363324
ΔΗΜΟΣ ΑΝ/ΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΠΛΕΙΩΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2733029037
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΜΑΧΑΙΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2731022226, 2731081866
(εσωτ. 123,122)
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΤΖΑΚΑ ΕΛΕΝΗ
2732360570
ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
2735360030
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
2731023338

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου