Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

17 Αυγούστου γιορτή του Αγίου Μύρωνος, η γιορτή των Αντικυθήρων.
Το καθιερωμένο πανηγύρι με τα ιδιαίτερα γνωστά χαρακτηριστικά του και φέτος διοργανώθηκε με επιτυχία. Το βράδυ ο εσπερινός, και στη συνέχεια το γλέντι με βραστή ντόπια γίδα και μουσική από Αντικυθήριους οργανοπαίχτες.
Το πρωί όλοι στην θεία λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε σε όλες τις τελετές, μαζί του ο εφημέριος των Αντικυθήρων πατήρ Αντώνιος, ο πατήρ Φλουμέντιος από τα Κύθηρα και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεώς του, πατήρ Γεώργιος από την Κίσσαμο.
Ο αρχαιολόγος Άρης Τσαραβόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν ερευνά για χρόνια με πολυμελή ομάδα τα Αντικύθηρα, έκανε ενημέρωση για την εξέλιξη της προσπάθειάς του, το έργο του αποδίδει καρπούς, ήδη έχει γίνει επισκέψιμο το κάστρο με αξιόλογα στοιχεία, αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.
Τη διαφορά για φέτος έκανε το δρομολόγιο του Πορφυρουσα.
Το πλοίο έφθασε στα Αντικύθηρα στις 11 το βραδύ, το νησί γέμησε κόσμο, διπλασιάστηκε ξαφνικά ο πληθυσμός του!
Διακόσιοι προσκυνητές από τα Βάτικα ήλθαν να γνωρίσουν τα Αντικύθηρα να προσκηνήσουν την εικόνα και το λείψανο του Αγίου Μύρωνος.
Ο Μητροπολίτης τους υποδέχτηκε στο μοναστήρι, πρόβλημα δημιουργήθηκε με την μεταφορά τους από το λιμάνι, επιστρατεύθηκαν όλα τα οχήματα που βρίσκονταν στο νησί.
Θα έπρεπε κάποιος να είχε φροντίσει, να μπει ένα πούλμαν στο πλοίο για την μεταφορά των ανθρώπων.
Επειδή το ταξίδι ανοίγει την όρεξη, μετά το μοναστήρι, ακολούθησε επίσκεψη στα δύο μαγαζιά του νησιού για ένα πρόχειρο μεζέ, και παγωμένη μπύρα.
Ικανοποιημένοι όλοι από την επίσκεψη, ενθουσιασμένοι από την εικόνα του μικρού νησιού, επέστρεψαν στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής στις 2 τα ξημερώματα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου