Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

1941 Καψάλι Κυθήρων.Βύθιση ελληνικού φορτηγού πλοίου μετά απο γερμανικό αεροπορικό βομβαρδισμό

1941 Καψαλι Κυθηρων,βομβαρδισμος ελληνικου ρυμουλκου απο γερμανικα αεροπλανα  
!Eleni Harou Σύμφωνα με πληροφορίες του παλαίμαχου αυτόπτη μάρτυρα κ. Μανώλη Δαπόντε τα ναυάγια στο Καψάλι (ήταν 4) τα ανέσυραν μετά την Κατοχή εργολαβικά και γέμιζε ο μώλος σιδερικά. Οι πιτσιρικάδες της εποχής πήγαιναν εκεί για να βρουν ρουλεμάν να φτιάξουν τα άυτοσχέδια πατίνια τους. Περισσότερες πληροφορίες θα μας δώσει ο ίδιος ο κ. Δαπόντες.
 Eleni Harou Η φωτο πρέπει να είναι από τις 20,21, 22 Μαϊου 1941 όταν από τον εναέριο χώρο των Κυθήρων πέρασαν πάνω από 500 αεροπλάνα για τη μάχη της Κρήτης. Τότε μοίρα του Αγγλικού στόλου από 19 σκάφη περιπολούσε στα Ν.Α. παράλια των Κυθήρων και εδέχθη επιθέσεις από Γερμανικά στούκας. Μήπως είναι ένα από αυτά τα συμμαχικά που καταβυθίζεται στη φωτο;.Σας ευχαριστούμε κ. Δεσύλλα. Σπάνιο ντοκουμέντο!
πηγή 
Nikos Desillas

1941 Καψαλι Κυθηρων.Βυθιση ελληνικου φορτηγου πλοιου μετα απο γερμανικο αεροπορικο βομβαρδισμο

 Manolis Daponte Δεν έχω αυτή τη στιγμή το χρόνο να σας μεταφέρω λεπτομέρειες, θα τα πούμε αργότερα, πάντως και το ρυμουλκό που βλέπουμε πρώτο πλάνο στην ιστορική Φωτό του Κ. Δεσύλλα είναι αλλο ένα από τα βυθισμένα. Βυθίστηκε και αυτό ακριβώς στη θέση που βρίσκετε στη Φωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου