Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

35 χρόνια αρχιερατείας του κ. Ευσταθίου

mitropolitis Eystathios
Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου η εκκλησία μας γιόρτασε την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Για την ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης η ημέρα αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από την εις επίσκοπον χειροτονία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.
Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, όπως έχει καθιερώσει από τον πρώτο χρόνο της αρχιερατικής του διακονίας, τέλεσε τη θεία λειτουργία στην ιερά μονή Ευαγγελιστρίας Ιέρακος, συνεπικουρούμενος από πλειάδα ιερέων. Το θείο λόγο κήρυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της ιεράς μητροπόλεως πανοσολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μέντης. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε περιφορά, πέριξ του ναού, της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη μονή.
iereasΟ σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν στα τριάντα πέντε αυτά χρόνια, στα οποία δοκίμασε πολλές χαρές, αλλά και αναπόφευκτες πικρίες, καθώς και όσους συμπροσευχήθηκαν στη θεία λειτουργία θέλοντας να του ευχηθούν διά ζώσης. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο σεβασμιώτατος απένειμε έπαινο στον συνταξιούχο κληρικό π. Ελευθέριο Καναβάρο, για τα 60 χρόνια ιερατείας του καθώς και για τη συνεπή προσφορά του στην ΙΜ Ιέρακος μετά τη συνταξιοδότησή του.
Ακολούθησε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους από την αδελφότητα της μονής.
πηγή: immspartis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου