Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση Δημάρχου στο δημοσίευμα του κ. Μ.Πρωτοψάλτη "Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ."

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Σ. Χαρχαλάκης απήντησε ως εξής στο δημοσίευμα του κ. Μ.Πρωτοψάλτη "Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ."  :

"Είναι μεγάλο προσόν να μπορείς να αντέξεις και να παραδεχθείς την αλήθεια. Κάποιο το έχουν, κάποιοι άλλοι όχι. Κάποιοι συνηθίζουν την πρόοδο και την τάξη, κάποιοι επιμένουν στο μπάχαλο και την ασυδοσία. Εξηγούμαι:

1. Δημοτικό Κτήριο Ποταμού. ΝΑΙ, έφερα τους υπαλλήλους στη Χώρα γιατί έτσι πρέπει να δουλεύει ο Δήμος. Το κτήριο θα επισκευαστεί και θα γίνει πολιτιστικό κέντρο. Η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη.

2. Θέατρο Ποταμού. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται παραστάσεις και να συγκεντρώνεται κόσμος σε έναν χώρο που ΔΕΝ είναι θέατρο αλλά οικοδομή. Χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς πυρόσβεση, χωρίς οδεύσεις ασφαλείας, χωρίς καμία προδιαγραφη. Αλήθεια, πέρα από τη νομιμοποιηση του κτίσματος με το Νόμο των αυθαιρέτων, επί 8 χρόνια ΤΙ άλλο έγινε εκεί; Γιατί επί 8 χρόνια δεν λύθηκαν τα προβλήματα αυτά για να μπορεί το Θέατρο να λειτουργήσει;;

3. Αναψυκτήριο Διακοφτίου και Λιμάνια: ΓΙΑΤΙ επί 8 χρόνια δεν νομιμοποιήθηκαν;; Γιατί το κτήριο δεν έχει άδεια οικοδομής;; ΠΩΣ θα βγάλει άδεια καταστήματος όποιος το νοικιάσει, τη στιγμή που το κτήριο είναι παράνομο;; Αυτά τα χάλια παραλάβαμε και αυτά προσπαθούμε να διορθώσουμε. Λιμάνια χωρίς άδειες, χωρίς κηρυγμένη χερσαία ζώνη λιμένα, χωρίς νόμιμα κτήρια. Ακόμα και ο κ. Πρωτοψάλτης να ήταν Δήμαρχος, το κτήριο ΔΕΝ θα μπορούσε να το νοικιάσει γιατί δεν έχει άδεια οικοδομής. Όλα τα υπόλοιπα είναι αναληθή.

4. Παραλίες: κάποιοι είχαν πει και μάλιστα με περισσή χαρά ότι φέτος δεν θα υπάρχουν οργανωμένες παραλίες στο νησί. ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ και μάλιστα οικτρά. ΚΑΙ οργάνωση υπάρχει, ΚΑΙ οι δρόμοι επισκευάστηκαν, ΚΑΙ όλες οι υπηρεσίες παρέχονται και μάλιστα με τρόπο πολύ καλλίτερο από πριν (πλέον υπάρχει πυρόσβεση). Το μοναδικό φαινόμενο των 15€ ανά ομπρέλα έχει ονοματεπώνυμο και φυσικά έχουν ήδη γίνει αναφορές από τουρίστες τις οποίες διαβιβάσαμε αρμοδίως. Κάποιοι επέμεναν να παραβιάζουν συστηματικά τις συμβάσεις τους. Αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί γιατί στρέφεται κατά των σωστών επαγγελματιών που τις τηρούν. 

Ο κ. Πρωτοψάλτης αρνήθηκε συστηματικά να αποδοθούν οι παραλίες στην Εγχώριο Περιουσία, έλεγε ότι είναι παράνομο. ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ και εδώ. Η Εγχώριος υπέγραψε συμβάσεις τριετίας με τους ιδιώτες, τη στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα η μισθωση είναι μονοετής. Σε ό,τι αφορά την παραλία της Λαγκάδας ας μπει στον κόπο να διαβάσει το ΔΤ του Δήμου και να μην διαδίδει ψεύδη. Και θα θυμίσω ότι ο κ. Παναγιώτης Σοφίος που την είχε μισθώσει αναγκάστηκε να καταβάλει 12.000€ πρόστιμο στην Πολεοδομία επειδή κάποιοι άρχοντες του είχαν πει ότι "άδειες στο Τσιρίγο δεν χρειάζονται".

5. Το Δημοτικό Βυτίο κάναμε πολύ σωστά και το διακόψαμε. Αυτό αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία, ούτε να εισπράττει λεφτά με μπακαλοτέφτερα.

6. Αρδευτική γεώτρηση Λιβαδίου: η γεώτρηση ήταν παράνομη, χωρίς άδεια λειτουργίας και έγιναν καταγγελίες. Έκλεισε, ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησης και ήδη λειτουργεί. Εκκρεμμεί η συζήτηση για την παροχή αρδευτικών υδρομετρητών. Άρα ΚΑΙ εδώ κάνει λάθος ο κ. Πρωτοψάλτης.

7. Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ας σταματήσει επιτέλους η σπεκουλα, το ψεύδος και κυρίως η πολιτική εκμετάλλευση μιας ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ αποχώρησης. Η Βιβλιοθήκη ΔΕΝ έκλεισε, λειτουργεί κανονικά.

8. Και φτάνουμε στα Καταστήματα. Όταν έχεις σωρεία καταγγελιών, όταν έχεις καταστήματα που λειτουργούν χωρίς άδεια την ίδια στιγμή που άλλα καταστήματα λειτουργούν νόμιμα (είναι άρα γε ηλίθιοι εκείνοι που βγάζουν άδεια;;), όταν καλείς τους ιδιοκτήτες 3 φορές στο γραφείο σου και τους παρακαλείς να συμμορφωθούν και εκείνοι κωφεύουν, τότε εφαρμόζεται ο Νόμος. ΤΕΛΟΣ. 

Εκείνοι που το παίζουν δήθεν προστάτες των καταστημάτων θα όφειλαν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να είναι νόμιμοι, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με αναφορές, καταγγελίες και ζητήματα κακής γειτονίας. Δεν το έκαναν.

Ο κ. Πρωτοψάλτης επί 8 χρόνια είχε συνηθίσει να μιλάει χωρίς αντίλογο. Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, χωρίς αλήθειες και ντοκουμέντα. Στις 26 Αυγούστου δημοσιοποίησα μερικά μόνο από τα προβλήματα που παραλάβαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δημοσιοποίησα επίσης τί ακριβώς κάνουμε επί 1 χρόνο για να τα επιλύσουμε, να τα επιλύσουμε ΜΟΝΙΜΑ και ΣΩΣΤΑ και όχι να τα κουκουλώσουμε. 

Το 2007 που αναφέρει ο κ. Πρωτοψάλτης 
ΔΕΝ συγκρίνεται με το 2015. 
Τότε ΔΕΝ υπήρχε Διαύγεια, 
ΔΕΝ υπήρχε Μητρώο Συμβάσεων, 
ΔΕΝ υπήρχε προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, 
ΔΕΝ υπήρχε η γραφειοκρατία και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και αυτό ο κ. Πρωτοψάλτης το γνωρίζει. 
Τότε παρέλαβε υπογεγραμμένες συμβάσεις έργων από τους προκατόχους του και φυσικά τα εκτέλεσε, τότε μπορούσε να κάνει έργα χωρίς τη σημερινή γραφειοκρατία και τους συνεχείς ελέγχους που έχουμε εμείς, ως συνέπεια και της κακής δημόσιας εικόνας του Δήμου η οποία είναι γνωστή στην κεντρική διοίκηση. 

Εμείς μέσα σε 12 μήνες όχι μόνο αυξάνουμε τα καλά που παραλάβαμε (το έργο του ΧΥΤΑ το κάναμε 7,6 εκατομμύρια από 5,4), όχι μόνο κάνουμε συνεχείς δημοπρασίες μεγάλων έργων, όχι μόνο καταφέραμε να μας εγκριθούν έργα 5 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια, όχι μόνο βάζουμε τάξη στο χάος που μας παρέδωσαν, αλλά κυρίως 
  • ΔΕΝ εφαρμόζουμε προσωπικές πρακτικές και προσωπικές ιδεοληψίες. 
  • ΔΕΝ αναθέτουμε έργα στα αδέρφια μας. 
  • ΔΕΝ φωτογραφιζόμαστε στον πεσμένο δρόμο της Πλ. Άμμου. 
  • ΔΕΝ αναθέτουμε τα έργα χωρίς δημόσια πρόσκληση (μοναδική πρωτοτυπία του Δήμου Κυθήρων μέχρι το 2014). 
  • ΔΕΝ ανεχόμαστε τη συγκάλυψη των αυθαιρεσιών, γιατί η νέα γενιά στην οποία πιστεύουμε 
  • ΔΕΝ μπορεί να ζήσει πάνω στα σαθρά πόδια της ανομίας, της αυθαιρεσίας και του μπάχαλου. Αυτό ενοχλεί αρκετούς. 
Και επειδή δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα (αλήθει ΤΙ επιχείρημα μπορεί να υπάρξει για το γεγονός ότι επί 8 χρόνια δεν νομιμοποιήθηκαν τα λιμάνια, δεν έγιναν οι μελέτες για το Θέατρο, δεν έγιναν οι μελέτες για το Σπήλαιο κλπ;;;) μας χαρακτηρίζουν συκοφάντες και ψεύτες. 

Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν καθώς θέλει καιρό για να συνηθίσει κάποιος να ακούει την αλήθεια και να ακολουθεί τα νόμιμα. Ο λαός τους έκρινε πριν 1μιση χρόνο και εξακολουθεί να τους κρίνει.
--------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
--------------------------------------"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου