Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.Μια ακόμη πομφόλυγα .... έσκασε....

Στο κοινωνικό δίκτυο δημοσιεύθηκε μία ανάκληση υποχρέωσης της Αντιπεριφέρειας, και μάλιστα από τον παυθέντα δημοτικό σύμβουλο και τέως αντιδήμαρχο, για ένα ποσόν 80.000 που αφορά την μελέτη επέκτασης του αεροδιαδρόμου αεροδρομίου Κυθήρων.

Σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα στο σχετικό θέμα και επίσης υπάρχουν σχετικές αναφορές για τις μεταβολές των πιστώσεων της αντιπεριφέρειας, καθώς και στην ιστοσελίδα της περιφέρειας. Εκεί αναφέρονται αναλυτικά οι μεταβολές των πιστώσεων.
Για να διατεθεί μία πίστωση (έστω και 1 Ευρώ) από τον Προϋπολογιμό ενός Δήμου ή Περιφέρειας πρέπει να γίνει η λεγόμενη "δέσμευση πίστωσης", δηλαδή να καταχωρηθεί η πίστωση στο Μητρώο Δεσμεύσεων. Αλλιώς το ποσό δεν θεωρείται δεσμευμένο, και ας υπάρχει στον Προϋπολογισμό.
Όταν μέσα στη διάρκεια ενός οικονομικού έτους ο Δήμος ή η Περιφέρεια δουν ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν αυτήν την πίστωση, τότε γίνεται πράξη ανάκλησης δέσμευσης. ΔΕΝ αφαιρείται η πίστωση από τον Προϋπολογισμό.
Αλλά το ποσό δεν δεσμεύεται για το συγκεκριμένο έτος. Επειδή λοιπόν της κανονικής μελέτης προηγείται η μελέτη σκοπιμότητας (35.000€) που θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου (η προγραμματική ανάμεσα σε Περιφέρεια-Εγχώριο θα υπογραφεί μέσα στον Οκτώβριο), το ποσό για τις κανονικές μελέτες ανακαλείται ως δέσμευση, παραμένει όμως στον Προϋπολογισμό και θα αναλωθεί όταν τελειώσει η μελέτη σκοπιμότητας.
Απλά υπενθυμίζουμε ότι είναι προγραμματισμένη από την περιφέρεια για το 2016.
Είναι λοιπόν αληθινά περίεργο το πως κάποιος που διετέλεσε επί 8 χρόνια αντιδήμαρχος αγνοεί τόσο απλά βασικά πράγματα και περισότερο αναρωτιόμαστε το πως εξασκούσε τα καθήκοντα του, μη ελέγχοντας την νόμιμη πλευρά των οικονομικών ενεργειών.
Τρομάζοντας τον κόσμο ότι το έργο κινδυνεύει να ακυρωθεί δεν πρόκειται να του αποφέρει κανένα κέρδος σαν απλός πολίτης που είναι πια. Εκτός και δεν είναι προσπάθεια εκφοβισμού αλλά ουσιαστική παντελής άγνοια του θέματος που κατέληξε όπως κατέληξε διότι ακριβώς επικρατούσε αυτή η νοοτροπία και προγραμματισμός με το τεφτεράκι και την γομολάστιχα.......
Όσο για εκείνους που έσπευσαν να συντρέξουν και να "ανησυχήσουν" καλύτερα να ηρεμήσουν διότι η υπόθεση εξελίσσεται κανονικότατα και ΝΟΜΙΜΑ πια.....
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινιδης
-----------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου