Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία: Πλημμελώς και επιλεκτικά γίνεται η μετακίνηση μαθητών στα Κύθηρα!

Δριμύτατη επίθεση στο Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής, έκανε η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», του πρώην Δημάρχου Κυθήρων Θόδωρου Κουκούλη, με αφορμή τα μεγάλα προβλήματ στη μεταφορά των μαθητών στο Νησί, τα οποία παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Χατζηπέρος. Η ανακοίνωση μιλάει για «επιλεκτική» μετακίνηση μαθητών!
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΩΝΩΣΗ
«Κάθε χρόνο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα προβλήματα στα σχολεία του νησιού, με την έλλειψη δασκάλων και καθηγητών ή με την καθυστέρηση στις μεταφορές των μαθητών.
Αυτό όμως που συμβαίνει φέτος ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πρωτοφανές!
Η μεταφορά των μαθητών γίνεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, σε κάποιους μαθητές επιτρέπεται να εNEA POREIAπιβιβαστούν στα μέσα μεταφοράς και σε κάποιους άλλους όχι.
Περισσότεροι από 40 μαθητές και μαθήτριες από απομακρυσμένα χωριά του νησιού μας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις έστω και λίγες ώρες διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα τόσων οικογενειών.
Δεν προβληματίζεται τουλάχιστον κανείς από την άνιση μεταχείριση των μαθητών;
Τα μακροσκελή Δελτία Τύπου, του Δήμου και της Περιφέρειας για άλλα ανούσια ζητήματα, τα οποία δεν απασχολούν την κοινωνία, δεν θεώρησαν σκόπιμο να ασχοληθούν με το σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Την ενημέρωση των δύστυχων οικογενειών ανέλαβαν τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης.
Ελπίζουμε ο κ. Χαρχαλάκης τώρα που επέστρεψε από την Ελβετία να βρει χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να ενημερώσει τα παιδιά και τους γονείς τους».
Ο Χατζηπέρος παραδέχτηκε το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών
Κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Κυθήρων, ο Π. Χατζηπέρος μίλησε για το πρόβλημα αυτό. Ιδού τι είπε:
«Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι η Περιφέρεια Αττικής έκανε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες έγκαιρα. Δυστυχώς όμως μία μερίδα μεταφορέων δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής στον νέο τύπο διαγωνισμών, με αποτέλεσμα κάποια δρομολόγια να μείνουν αδιάθετα και να δημιουργηθεί ένα πρόσκαιρο πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών.
Συγκεκριμένα, είχε ζητηθεί η μεταφορά 429 μαθητών. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών μεταφοράς, δημιουργήθηκαν 40 δρομολόγια (25 δρομολόγια με ταξί ,7 με μικρό λεωφορείο και 8 με λεωφορείο).
Με τον παραπάνω διαγωνισμό ανατέθηκαν σε 12 προσωρινούς μειοδότες τα 25 από τα 40 δρομολόγια ,που αφορούν 256 μαθητές από τους 429 , οι οποίοι σήμερα μεταφέρονται.
Στην συνέχεια και για την εύρυθμη λειτουργία νομοθετήθηκε η παράταση των περσινών δρομολόγιων, εφόσον είναι ίδια με τα δρομολόγια του φετινού διαγωνισμού μέχρι να βγει και να ολοκληρωθεί νέος διαγωνισμός για τα δρομολόγια που δεν υπήρχε προσφορά.
Έτσι παρατάθηκαν άλλα δύο δρομολόγια που αφορούν σε 8 μαθητές .Τα υπόλοιπα 13 δρομολόγια δεν μπορούσαν να παραταθούν , είτε γιατί σχεδιάστηκαν με διαφορετικό τρόπο από πέρυσι ,σύμφωνα με τα αιτήματα των σχολείων αλλά και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων (δημιουργήθηκαν με ανταποκρίσεις από τους οικισμούς στις κεντρικές λεωφόρους όπου και γίνεται μετεπιβίβαση ) ,είτε γιατί αρνήθηκαν οι μεταφορείς ( υπάρχει μόνο μία τέτοια περίπτωση) να δεχθούν την παράταση.
Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν ένα πρόσκαιρο πρόβλημα στην μεταφορά μαθητών, που προσπαθούμε να λύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα ,με διαδικασίες όμως σύννομες με την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος».
πηγή  http://limani24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου