Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ.Πήρα τη πρωτοβουλία και επικοινώνησα με το Λιμενάρχη Νεαπόλεως...

Διαβάζοντας δημοσιεύματα στο διαδίκτυο των Βατίκων στα οποία γινόταν αναφορά φορέων και πολιτών της περιοχής για ρύπανση στη παραλία του Νερατζιώνα δύο φορές το τελευταίο δεκαπενθήμερο πήρα τη πρωτοβουλία και επικοινώνησα με το Λιμενάρχη Νεαπόλεως κ Δημήτρη Βατίστα ζητώντας να ενημερωθώ σχετικά με το θέμα καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί αρμοδίως το Λιμεναρχείο.
Ο Λιμενάρχης με ενημέρωσε για τις ενέργειες του σύμφωνα με τις οποίες, για μεν τη πρώτη περίπτωση απέστειλε έγγραφο με τα δείγματα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ( ΕΛΚΕΚΕ) ζητώντας ανάλυση των ευρημάτων. Ταυτόχρονα κοινοποίησε το έγγραφο του και στς αρμόδιες υγιεονομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας καθώς και στο Δήμο Μονεμβασίας.
.Αναμένωνται οι σχετικές απαντήσεις απο το ΕΛΚΕΘΕ.

Σε ότι αφορά το πρόσφατο συμβάν διενεργήθηκε αυτοψία απο αρμόδια λιμενικά όργανα.Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών 8-9 μποφώρ δεν ήταν δυνατή η λήψη δείγματος από θαλάσσης.Επειδή όμως η θάλασσα είχε εισέλθει εντός του ρέματος λήφθηκε από το σημείο αυτό. Ενημερώθηκε και η διεύθυνση υγειονομικών ελέγχων της Περιφέρειας λόγω αρμοδιότητας.
Αυτή είναι η ενημέρωση που έλαβα από το Λιμενάρχη ζητώντας του επίσης να με ενημερώσει για κάθε εξέλιξη.
Αυτές τις ενέργειες έκανα προκειμένου να συμβάλλω και εγώ όσο μπορώ ως πολίτης σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος της περοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου