Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΡΕΨΑΝ "ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΑ"ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ. 12η «Γιορτή του Κάστανου»


 H «Γιορτή του Κάστανου» διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Άρνα τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.Φέτος για 12η συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε ήτοι στις 30- 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015.
Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά και για καλωσόρισμα δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί καθώς και ντόπιο τσίπουρο.

Όπως πάντα η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώνεται από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα που με την παρουσία τους δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά.
Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η γιορτή του κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική .
Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους  ξύλινους πάγκους που πάνω  τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα.
Μέσα στις πολυτάρες και τα κοφίνια τα χρώματα από τα κάστανα , τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα , τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί , τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού ….

«Μ’ αυτή την γιορτή απολαύσαμε τις τελευταίες  μέρες του Οκτώβρη και κρατάμε για τις κρύες μέρες του χειμώνα μια πολύ όμορφη και ζεστή ανάμνηση από την « γιορτή του κάστανου ». Η έκπληξη για μας ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος του  Φιλανθρωπικού συλλόγου Γερακίου που χόρεψε Τσιριγώτικα τραγούδια και ξεσήκωσαν τον κόσμο !! Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Πρόεδρο της κοινότητας της Άρνας κυρία Κατερίνα Τερκεζίδου για την φιλοξενία καθώς επίσης και τον Ηλία Ραγιαδάκο για την ξενάγηση στην όμορφη Άρνα !!
Σε λίγες ώρες το VIDEO-ΡΕΠΟΡΤΑΖ...






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου