Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Νέος εμπρησμός από αμέλεια λόγω καύσης κλαδιών

pyrkagia
Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 11.27΄ εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε γεωργική έκταση του Οιτύλου. Άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Αρεόπολης, με ένα όχημα και πλήρωμα τριών ανδρών. Η φωτιά σβήστηκε πλήρως στις 19.30΄ της ίδιας ημέρας, αποτεφρώνοντας 6 στρέμματα γεωργικής και δασικής έκτασης. Η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια ατόμου, το οποίο διενεργούσε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.
Επίσης, χθες το πρωί από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Σαρανταριά» του δήμου Ανατολικής Μάνης. Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και ένα βοηθητικό. Οι δέκα συνολικά πυροσβέστες με τη συνδρομή του δήμου επιχείρησαν κατάσβεση και τη νύχτα σε δύσβατη δασική περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο το βράδυ και να τη σβήσουν πλήρως σήμερα το πρωί. Το αποτέλεσμα ήταν να καούν 10 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη συχνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών από αμέλεια που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και τις καιρικές συνθήκες της εποχής (ανομβρία και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες), εφιστά για μία ακόμη φορά την προσοχή στους κατοίκους, να αποφεύγουν την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγουν την καύση σε περιοχές όπου υπάρχουν παρακείμενες δασικές εκτάσεις και να είναι εφοδιασμένοι με επαρκή ποσότητα νερού και εργαλείων κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών. Επίσης συνιστά στους κατοίκους της περιοχής μας που εκτελούν ελεγχόμενη καύση με χρήση φωτιάς να παραμένουν για όλο το διάστημα που διαρκεί αυτή έως την πλήρη κατάσβεσή της, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους συμβάντα.
Πηγή  http://www.laconialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου