Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για τις αγροτικές πληρωμές

Τα επίσημα στοιχεία για τις πληρωμές που έγιναν στο νομό μας από τις αρχές του έτους κοινοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να απαντήσει με αριθμούς στις μομφές της αντιπολίτευσης περί καθυστερήσεων (βλ. εδώ).
Οι πληρωμές που έχουν γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λακωνία από 1/1/2015 έως 6/11/2015 ανέρχονται συνολικά σε 7.949.362,67 ευρώ. Συγκεκριμένα, για το ταμείο ΕΓΤΑΑ αντιστοιχούν 2.300.628,53 ευρώ και για το ταμείο ΕΓΤΕ τα υπόλοιπα 5.648.734,14 ευρώ.
Όπως ακόμη σημειώνεται, έχουν γίνει πληρωμές σε επιδοτήσεις και αποζημιώσεις που εκκρεμούσαν ήδη από το 2010, ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα ακολουθήσουν επιπλέον καταβολές από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τέλος, η καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης αποδίδεται από το κυβερνητικό κόμμα κυρίως στο ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη αναμένεται πάντως να καταβληθεί το 90%. “Συνεπώς”, συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, “καταβάλλεται λίγο αργότερα η προκαταβολή, αλλά αρκετά νωρίτερα η εξόφλησή της”. Όπως μάλιστα υπενθυμίζει, την αντίστοιχη πρώτη χρονιά εφαρμογής νέας ΚΑΠ, το 2006, οι επιδοτήσεις είχαν καταβληθεί τον Γενάρη του 2007.
“Οι δύσκολες στιγμές που πράγματι περνά ο κόσμος της αγροτιάς έγιναν δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αντικείμενο για ευκαιριακή πολιτική. Η εικόνα διάλυσης που θέλει η αντιπολίτευση να παρουσιάσει, εκμεταλλευόμενη την αγωνία των αγροτών και των κτηνοτρόφων, όσον αφορά στις πιστώσεις που καταβάλλονται, ακυρώνεται από την πραγματικότητα και τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων φορέων”, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΗΓΗ  http://www.laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου