Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ο Εθελοντισμός και η Πυροσβεστική Υπηρεσία…

1Από το 1985 ο Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 5η Δεκεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

«Το Πυροσβεστικό Σώμα πάντα πίστευε στην αξία του εθελοντισμού και ήταν από τους πρώτους οργανισμούς που ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του εθελοντικού πνεύματος στην χώρα μας…» όπως γλαφυρά και με σαφήνεια περιγράφει στην ημερήσια διαταγή του για την ημέρα αυτή ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση του Πυροσβεστικού Σώματος και την καθοδήγηση του Αρχηγού μας ως υπηρεσία υποστηρίζουμε τον θεσμό του εθελοντισμού – εθελοντή πυροσβέστη και γιορτάζουμε.

Στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2015 ο 1ος Εθελοντικός Σταθμός της υπηρεσίας μας που ιδρύθηκε από τον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας, στην Τ.Κ. Μυρτιάς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 ετών λειτουργίας τίμησε με ξεχωριστή λαμπρότητα τον θεσμό αυτό.

Την πρώτη ημέρα του διήμερου αυτού εορταστικού γεγονότος, δέχθηκε στις πρότυπες εγκαταστάσεις του, μαθητές και καθηγητές από σχολεία της περιοχής που εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν να ενημερωθούν, να συνομιλήσουν με τους πυροσβέστες και να παρακολουθήσουν επιδείξεις πυροσβεστικών επεμβάσεων σε διάφορα συμβάντα. Σε όλη την διάρκεια του διημέρου ο 1ος Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Ελλάδας ήταν επισκέψιμος για κάθε πολίτη που ήθελε να παρακολουθήσει τα προγραμματισμένα από τους εθελοντές πυροσβέστες δρώμενα.

Το εορταστικό αυτό διήμερο ολοκληρώθηκε με τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Στην εκδήλωση αυτή ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Πυραγός κ. Γραφάκος Κωνσταντίνος περιέγραψε σε σύντομο χρόνο την πορεία εξέλιξης για την δημιουργία του Εθελοντικού αυτού Σταθμού, τις δράσεις, τις εκπαιδεύσεις, τις ασκήσεις, τις διεθνείς συνεργασίες και φυσικά παρέμεινε στην ουσία και την αξία αυτής της προσπάθειας που δεν είναι κάτι άλλο παρά η επέμβαση σε κάθε είδους επιχειρησιακή δράση. Έδωσε ιδιαίτερη μνεία σε πυρκαγιές αστικές και υπαίθριες, πλημμύρες, τροχαία ατυχήματα και φυσικά τον πρόσφατο , αναπάντεχο και καταστροφικό ανεμοστρόβιλο που οι εθελοντές του σταθμού αυτού συμμετείχαν καταρτισμένοι, ασφαλείς, με αυταπάρνηση και προθυμία.

Ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Δήμος Βέρδος, ενημέρωσε για την σημαντική και καθοριστικής αξίας συμβολή του Δήμου Ευρώτα στην προσπάθεια αυτή.

Ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Ευρώτα, κ. Δαμηλάκος Τζανέτος, μας έδωσε με πολύ απλό τρόπο να αντιληφθούμε μέσα από τα διάφορα συμβάντα που επενέβη ο σταθμός, την οικονομική και κοινωνική ωφέλεια που δέχθηκε η τοπική κοινωνία και φυσικά η Ελληνική πολιτεία μέσα από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ιδιαίτερη προσοχή έδειξε το εκλεκτό κοινό μας στην ενδιαφέρουσα αφήγηση για τις εμπειρίες του εθελοντή πυροσβέστη Καρυτσιώτη.

Η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομές επαίνων και πιστοποιητικών κατάρτισης στους εθελοντές μας και φυσικά την τιμητική διάκριση των 2 χειριστών του Πυροσβεστικού Αεροσκάφους τύπου Canader, Σ/ΓΩΝ κ.κ. Τσάμη Χρήστου και  Λύτρα Παναγιώτη, που κατάφεραν ως εκ θαύματος να προσγειώσουν το αεροσκάφος που υπέστη βλάβη μέσα στο φλεγόμενο δάσος της Νεάπολης.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την προσφορά τους….

  1. Ζαχαροπλαστείο Σοκόλαση – Καπερώνης Παναγιώτης – Σκάλα 2. Ζαχαροπλαστείο Γλυκότοπος – Βασιλείου Τσαρουχά Δέσποινα – Σκάλα 3. Αρτοποιείο Παυλάκης – Απιδιά 4. Αρτοποιείο Ρενιέρης Κωνσταντίνος – Σκάλα 5. Ζαχαροπλαστείο Αρτοποιείο – Καββαδίας Σταύρος κ΄ Σια Ε.Ε – Δαφνί 6. Ζαχαροπλαστείο Σαλαβράκου Νεκταρία – Σκάλα 7. Ζαχαροπλαστείο Dolce Vita – Βλαχιώτη 8. Αρτοποιείο Σταυράκου – Βλαχιώτη.

Μεγάλος Χορηγός ο Συνεταιρισμός εσπεριδοειδών Αμυκλών ΛΑΚΩΝΙΑ

00000000000000000000000000000

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου